Dovolená Turecko 2018

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mista1
20.11.17 12:09

Dovolená Turecko 2018

Zdravím všechny :) Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na dovolenou v Turecku konkrétně na Turecké riviéře (Side, Alanya.) Chtěli bychom tam s přítelem jet příští léto. Zdá se mi, že po převratu se situace uklidnila a také ceny jsou velmi příznivé :) Jsme oba dvacetiletí studenti toužící po trochu „exotičtějším“ kraji než Itálie a Chorvatsko, které je stejně čím dál tím dražší a dražší :cert: Problém jsou ovšem rodiče, sice jsme dospělí, ale pořád mladí, studujeme a naši se zkrátka bojí. Nikdy nikam necestovali do zahraničí, zkrátka na to nejsou a vidí jen to nejhorší nebezpečí. Naproti tomu rodiče drahé polovičky, zcestovalí Tuniskem a Egyptem, to berou jako já, že se prostě už může stát všude všechno (nechoďme daleko- Londýn, Paříž, Belgie že?) Je tu někdo, kdo v námi vybraných letoviscích byl a mohl by se podělit o zážitky? (jaká CK, hotel?) případně někdo s názorem na dovolenou v Turecku? :) osobně se bojím už víc třeba do toho Tuniska než sem (přítel byl v Sousse kde na pláži teroristé stříleli do turistů) :/ Turecká letoviska jsou přece jen od krizových míst celkem daleko :)
Budu vděčná za jakoukoli reakci :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
20.11.17 12:54

No…Turecká letoviska jsou od krizových míst asi tak stejně daleko jako cokoliv jinýho. To tak k tomu. Byla jsem xkrát a za mě, už stačilo. Nicméně, pokud to někoho pudí, doporučuji spíš něco blíž k letišti v Antalyi. Strávíš víc času v buse, než v letadle, pokud zvolíte Alanya, Side apod v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
20.11.17 13:03

@Gianna75 Tak proč jsi tam byla tolikrát, když je to tak hrozný? 8o
Side je od letiště 60 km, jsou tam pěkné silnice, jeli jsme to asi 45 minut, to mi tak strašný nepřipadalo.
@Mista1 My byli letos, nic nebezpečnýho jsem tam neshledala, asi ani ostarní, bylo tam strašně přelidněno, hotely narvaný, my letěli z Německa, plný letadlo rodin s dětma, takže co se týká bezpečnosti, tak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
20.11.17 13:05

Moc děkuji :) prave kamarádka byla v Side a pěla ódy na historické město a pláže a nestěžovala si na dlouhou cestu busem. :)

• Citovat
  • Upravit
9489
20.11.17 13:26

@Mista1 Side je krásný, hlavně večer, je tam krásný přístav, i památky, plno výletů-třeba Manavgat. Nám se tam moc líbilo. Byli jsme i v Alanyi, ale tam není tak hezký moře a je to už moc turistický. Jinak kdybyste nechtěli na Tureckou riviéru,,ale Egejskou, tak je krásný Marmaris, Bodrum-tam je v okolí taky plno památek, i samotný Bodrum je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.11.17 13:37

Služební cesty…To si nevybereš. Kemer, Alanya OK. Do Side busem prostě hodinu a půl minimálně, záleží též na tom, kolikrát staví v jiných hotelech, To udělá dvě tři hoďky jak nic.
BTW: NIKDY jsem nezmínila, že je to „hrozný“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.11.17 13:38
@Gianna75 píše:
Služební cesty…To si nevybereš. Kemer, Alanya OK. Do Side busem prostě hodinu a půl minimálně, záleží též na tom, kolikrát staví v jiných hotelech, To udělá dvě tři hoďky jak nic.
BTW: NIKDY jsem nezmínila, že je to „hrozný“

Opravuji, ANTALYA je OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
20.11.17 13:47

@renap Taky se nam prave to Side zamlouvá, na Egejskou jsem popravdě moc ani nepomyslela :) moc děkuju :) :

• Citovat
  • Upravit
Mista1
20.11.17 13:47

@Gianna75 Tak ty služebky to dokážou otrávit :) moc dekuju za názor :)

• Citovat
  • Upravit
ontar
20.11.17 16:23

Tyhle věční vyšilovači a pokakánci, to je prostě zážitek…takové starší lidi máme v ulici…já dost cestuju a oni nikde, nikdy nebyli, ale různejch strašidelnejch scénářů, jsem se naposlouchal mraky…vždycky končili tím, že by nikdy, nikam kvůli nejrůznějším nebezpečím nejeli…náhodou zrovna vloni, když jsem byl v Turecku v Kappadokii, tak je v naší ulici přepadli nějací spratci a starý pán to odnesl zlomeným krčkem…nepřál jsem mu to, ale občas jsem si říkal, to máš strejdo z těch řečí, jak si za to každý může sám, protože někam jezdí, když se mu náhodou něco venku přihodilo…minulý týden jsem byl v izraelském Eilatu a naprostá pohoda…já osobně považuju za nejnebezpečnější pražské metro…

• Citovat
  • Upravit
Mista1
20.11.17 17:12

@ontar Tak to metro mě rozsekalo :mrgreen: naši nejsou nějakcí pokakánci, jen se bojí no, nějak mě od toho neodrazují, nebo tak nějak :) moc děkuju za povzbuzující zprávu. Našli jsme nakonec hotel v Side, takže pokud to vyjde, půjdeme na first minute rezervovat :)

• Citovat
  • Upravit
ontar
20.11.17 18:21
@Mista1 píše:
@ontar Tak to metro mě rozsekalo :mrgreen: naši nejsou nějakcí pokakánci, jen se bojí no, nějak mě od toho neodrazují, nebo tak nějak :) moc děkuju za povzbuzující zprávu. Našli jsme nakonec hotel v Side, takže pokud to vyjde, půjdeme na first minute rezervovat :)

Side je super…také jsme tam byli…ono se může stát kdekoliv, cokoliv…i v posteli, jak ukazuje odpálený panelák ve Frenštátě…život je prostě riskantní, ale krásný…

• Citovat
  • Upravit
Mista1
20.11.17 19:22

@ontar přesně tak, už ani ta Evropa neznamená naprosté bezpečí :) pořád tak nějak podvědoměvřím bezpečnostním silám v Turecku než třeba v Londýně, kde prostě tápou a nejsou na takové situace zvyklí :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.17 19:54

Také jsme koukala na dovolenou v Turecku. Máme doma atopáčka a tak lítáme alespoň 1× ročně v rámci možností k moři. Letos jsme byly v Bulharsku. Příští léto bychom chtěli letět do Turecka. Létáme vždy v září, není už tak velké horko, jenže příští rok jde starší syn do první třídy, tak jsme přehodili dovču na květen nebo červen a teplotně vychází lépe to Turecko. Byl jste tam někdo s rodinou??? mám obavu aby Turci nějak neobtěžovali.
Mám docela obavu, vím, že se situace od 90.let změnila. Jde mi o to, že tam byl v 93.r na dovolené táta s kamarádem a rodinou. Tomu kamarádovi tam unesli manželku, bohužel jí prý nenašli, ten jeho kamarád zůstal se dvěma dětma sám :,( manželka prý byla blond. My jsme blonďáci všichni-kromě manžela, ten je černovlasý. Asi se děsím úplně zbytečně. :zed:

• Citovat
  • Upravit
18
4.12.17 19:59

Neustále mě dostává jak je tady v ČR každej pokakanej z Tuniska, Turecka, Egyptu a dalších takových zemí :D
Sorry jako, ale opravdu jste všichni tak zmanipulované z novin a televize?
V největší krizi jsem byla v Tunisku..a ejhle přežila jsme a nic se mi nestalo, a všichni lidi byly v klidu.
Já sama ženská v Izraeli, chodila jsem sama po městě i v zapadlých uličkách..a ejhle..žiju, a všichni v pohodě, nikdo se mě nesnažil zastřelit, přepadnout, znásilnit.
Lidi proberte se a cestuje, ničeho se nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario