Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den všem,
Chci vás požádat o radu, nějak se v tom ztrácím. Chtěla bych letos s dcerou 6 let k moři, nikdy jsem já ani ona nikde nebyla a tak nemám zkušenost jak a kde kouknout a ani kolik by to stálo. Chtěli by jsme začátkem července, cca 7 dní, jen já a ona, doprava autobusem a polopenze. Nejlíp se mi jeví Itálie, Chorvatsko…Našla by se tady dobrá duše, ktera by mi pomohla nebo doporučila kam se obrátit a na kolik by to vyšlo? Jsem ztracená…Děkuji předem.
@Dancza134 Itálie nebo Chorvatsko je dobrá volba, ale pozor - když jedeš jen ty a ona, tak dcera platí dospěláckou cenu!! Děti zdarma nebo s velkou slevou jsou jen při 2 platících dospělých! Vyjímečně některé cestovky dělají akce pro matku s dítětem, ale je potřeba si to zjistit
pokud chceš polopenzi, tak asi preferuješ hotel, v Itálii jsou polopenze dost drahé, tam se vyplatí spíš apartmán a vařit si sama, v Chorvatsku najdeš - třeba cestovka Victoria má i levnější hotely, cenu bych teda nedala víc jak 10 000,–- za jednoho.
@Dancza134 Já často hledám na stránkách Invia, Dovolena.cz, Zajezdy.cz nebo přímo cestovky a těch je hodně ![]()
@stinga děkuju za info. Tak vařit sama není problém. Jen jsem jak mimoň…vim ze ta možnost je na dovolené po ČR, ale že to lze í v Itálii to nevím.
@Dancza134 píše:
@stinga děkuju za info. Tak vařit sama není problém. Jen jsem jak mimoň…vim ze ta možnost je na dovolené po ČR, ale že to lze í v Itálii to nevím.
v Itálii je to nejčastější typ dovolených, ale zas možná bude trochu problém, že jedete jen vy 2, oni ty apartmány mají často hodně velké třeba pro 7 lidí, ale určitě najdeš i pro 2, ale bude to chtít víc hledání - zkus na cestovce ANCORA, tu máme vyzkoušenou.
V Chorvatsku jsem byla 3× v těch velkých stanech. Jsou tam dvě ložnice a velká chodba v vařičem a malou lednicí plus tam bývají stolky a židle pro posezení. Byla jsem tak sama s babičkou a doplácela jen za ten stan, aby jsme tam byly samy, protože je určen tak pro 4 lidí. A můžu ti říct, že úplně super dovolená. Pro snídani si můžeš skočit do pekárny, jsou na každém rohu skoro a chorvatské pečivo to je prostě bomba. Jejich chleba, koblihy…jaj až se mi sliny sbíhají. Na oběd babča vzala konzervy a polotovary z domu, takže něco rychle udělala každý den. A na večeři jsme buďto šly na pizzu nebo zase nějaká dobrota z pekárny. Stejně jsi skoro celý den u moře a do toho stanu se jdeš jen najíst a vyspat. Jediná nevýhoda je, že sprcha a WC jsou mimo ubytování. Třeba deset, dvacet metrů, ale to je taky pohoda a navíc jsou tam neustále uklízečky a je to vše čisťounké. Byla jsem takto v 2× v Rabacu a jednou v Baško Polje. Jinak také je super apartmány Rivijera na Makarské. Jsou to normální pokoje se sprchou a WC, jíst chodíš do jídelny, která je pár metrů a taky k moři pár kroků
@nela812 to zní vážně skvěle. Kde to můžu najít, popřípadě zařizuje to nějaká cestovka? Díky ![]()
A žádná kámoška, sousedka apod. by jet nechtěla? Ty stany pro 4 jsou super, děti v kempu mají dost místa na pobavení.., byly jsme v Itálii v Caorle. Vyšlo to mě a syna do 10 tis s polopenzí a dopravou busem. Ve druhé půlce stanu byla kámoška se dcetou…doprava busem až ke stanu:-) Ale jely jsme v červnu, mimo ty neplnějšé čásr práznin, děti byly v té době jašte ve škoolce.
@Dancza134 píše:
@stinga díky moc!
u apartmánů hledej označení MONO2 - jakože jedna místnost pro dvě osoby. Bývají, ale ne tak často.
Já bych zašla do invie nebo podobné agentury, zadala tam požadavky, jaké máte - něco už jsi tady napsala - jídlo ano/ne, hotel vs. apartmán, řešila bych ještě polohu - jak daleko budete mít k moři, jestli jde o rušné/„klidnější“ letovisko, popř. co chcete vidět v okolí..
Zkus se podívat na UVCH.cz tam si zadáš 1+1 a nemusíš doplácet za ty další osoby. Jen to není cestovka, ale je to stránka, kde jsou všichni majitelé apartmánů v Chorvatsku. Takže neplatíš nic za zprostředkování (cestovka, agentura). Jen je musíš kontaktovat sama.
My už tak pojedem druhým rokem a maximálně spokojeni. My jedem na Pag. Je to celkem blízko a jsou tam droboulinké kamínky, skoro jak písek… Navíc to UVCH.cz ti rádi pomůžou, cokoliv přeloží, ověří ti majitele apartmánu… Tak přeji krásné léto, ať něco najdete!
Ahoj, tak my se včera - v podstatě na popud doktorky rozhodli, že pojedeme s dětmi k moři - s tím, že manžel nemůže, takže ať nejedu sama, beru s sebou ségru - sice puberťák, ale s holkama mi pomůže - jinak holky mají 6 a 4 roky, rozhodly jsme se pro Itálii, autobusem a apartmán - přeci jen mám trochu strach z kempů v cizině.
Jediné, co tam není - je strava, ale holky toho moc nesní a nám velkým, lehká dietní strava, neublíží ![]()
Nebyla jsem Teda u moře přes 10let, tak se těším, jedeme s cestovkou České kormidlo - Od 7.7.2017… A díky tomu, že jsme dvě dospělé, tak za děti platím jen cestu… Pro nás čtyři to vychází 21 000Kč. Vila Yachting s výhledem na moře..
Trochu se děsím cesty s holkama, ale snad to zvládnem a bude v Itálii pohoda a žádné nebezpečí. Kvůli holkám sem Teda zvolila itošku - přeci jen písek je na hraní asi lepší…
Kousek od ubytování je i zoo, zábavný park - prý… Tak uvidíme…
Tak ať vše klapne ![]()
Za mě určitě Bibione, tam jezdíme s manžou každý rok a jsme moc spokojení
![]()
@Dancza134 píše:
@nela812 to zní vážně skvěle. Kde to můžu najít, popřípadě zařizuje to nějaká cestovka? Díky
tento typ dovolené má hodně ck victoria