Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zalezi, co tam chcete jet delat. Pokud chodit s batohem po horach, jezdit na kolech,… a nebudou vam vadit omezene bary, restaurace…, tak bych to objednala. Ono uz to nebude tak jako letos, ze budou zavrene hranice a bude prekazka na strane cestovky, ale muzete jet nekam, kde bude omezeny spolecensky zivot a za ten jiz cestovka neruci.
Nemáme zaplacenou dovolenou, to neděláme nikdy, ale máme zaplacenou značnou zálohu za dceřin jazykový pobyt… Už letos o prázdninách měla letět na měsíc do Bristolu, to bohužel nedopadlo, takže se to o rok přesunulo. Tak uvidíme zda to klapne v létě. Dovolenou bych žádnou zálohou neřešila, přijde mi to zbytečné, do Itálie obzvlášť ![]()
Já mám od října 2019 zaplacenou drobnou zálohu na ubytko. Pojedeme snad letos v létě. Ale 30 tisíc bych dnes fakt dopředu nedávala.
Já bych cestovce určitě 30 000 dopředu nedávala, nikdy nevíš na co to budeš potřebovat… A jak to bude s Kovidem vypadat za pár týdnů… měsíců…
Dovolenou tak brzo neplánuju, ale kdyby ano, ptala bych se u cestovky na storno poplatky a pojištění. Jinak bych zájezd nekoupila. My se do ciziny příští rok nechystáme vůbec. Za ty nervy, jak to bude, mi to nestojí.
Ty jsi VŠ student a jezdíš s CK? ![]()
Proč proboha všichni tak rádi posílají desítky tisíc půl roku předem… zvlášť v sektoru, kde teď budou firmy padat jak mouchy. ![]()
@MrsNorris píše:
Ty jsi VŠ student a jezdíš s CK?
Proč proboha všichni tak rádi posílají desítky tisíc půl roku předem… zvlášť v sektoru, kde teď budou firmy padat jak mouchy.
Máme u cestovky smlouvu na dovolenou v srpnu 2021 a záloha za 4 lidi je 3000, takže to klidně risknem.
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám nabídku jet v červenci s partou přátel do Itálie. Kdyby nebyl covid, tak se ani víc nezamýšlím a jedu hned. Jenže v téhle době člověk neví, co bude. Zvlášť když ještě dělám vš. Na jednu stranu teď nechci zaplatit za dovolenou 30 tisíc, aby mi v červnu řekli, že mám smolíka a peníze bych viděla až bůh ví kdy.
Riskli byste to nebo radši ne? Máte taky někdo takhle dopředu objednanou dovolenou v zahraničí?
Prosím tě, co je to za dovolenou?
Student za 30 tisíc do Itálie? To je letecky do luxusního hotelu?
Dopředu rozhodně ne, v červnu jsem si koupila letenku do Řecka za pětikilo, ubytování jsem řešila až dva dny předem, kdy bylo tak nějak jistý, že poletím. V týhle době bych nedala dopředu peníze, který by mi pak chyběly. Pětikilo vem čert, i když by mě to taky štvalo.
Ahoj,
mám nabídku jet v červenci s partou přátel do Itálie. Kdyby nebyl covid, tak se ani víc nezamýšlím a jedu hned. Jenže v téhle době člověk neví, co bude. Zvlášť když ještě dělám vš. Na jednu stranu teď nechci zaplatit za dovolenou 30 tisíc, aby mi v červnu řekli, že mám smolíka a peníze bych viděla až bůh ví kdy.
Riskli byste to nebo radši ne? Máte taky někdo takhle dopředu objednanou dovolenou v zahraničí?