Dovolená v Egyptě - březen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
24.1.06 14:52
Anonymní píše:
ja teda nevim, ale nez se s prominutim p…t v Egypte tak radsi Kanary. Je tam teplo cely rok (vecne jaro), doba letu je o hodku delsi nez do Egypta, ale HLAVNE je tam cisto a civilizovane. V pohode vam staci 2 a 3* hotel. Do Egypta sama s manzelem klidne, ale s miminem a malym ditetem ani nahodou…

Ráda bych reagovala na tento příspěvek - v Egyptě jsme žádnou špínu v ***** hotelu nepotkali, ani jsme neměli žádné problémy, a to včetně 1,5 letého chlapečka, který jedl s námi veškeré jídlo. Na Kanárech je v březnu velmi studený oceánský vítr a 2 a 3* hotel je z našich zkušeností a zkušeností známých s ***** v Egyptě naprosto nesrovnatelný. I co se týká cen :-). Nehledě na to, že na Kanárech jsme měli jisté problémy - nikde tyto problémy nejsou ze špatného jídla a špíny, ale vždy je způsobují jiné bakterie než jsou u nás. Takže „faraonova pomsta“ není jen výhradou Egypta, nýbrž nás potkala naopak v jiných zemích včetně ITÁLIE :-)).
Samozřejmě je nutné v Egyptě dodržovat určitá pravidla: v první řadě jet do ***** hotelu, nepít vodu z vodovodu, zuby si čistit balenou vodou, nepít nápoje s ledem a nejíst saláty (nejrizikovější je zelená salátová zelenina, kde i po vymytí bakterie přetrvávájí).
Co se týká lékařství, je v Egyptě velmi dobré.
Nikomu tím neberu názor, ale toto je naše zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 15:20

no nevim, o egyptskem zdravotnictvi tvrdit, ze je dobre.
Nastesti jste nemeli tu spatnou zkusenost jako ti cesi, co se (kdysi takovy 3 roky pred) s nima vyboural autobus a jako priklad egyptskeho zdravotnictvi jim zazive bez jakehokoliv umrtveni zasivali ruku. Nejaka hygienicka ci sterilni opatreni - ani nahodou - brali je za sebou jak kusy dobytka nehlede na stupen ci miru zraneni. Tu zkusenost mam od souseda, kterej mel nastesti jen rozbitou hlavu. Kdyz videl tu spinu tak si rekl, ze se to radsi umeje a zalepi u sebe na pokoji, kde bylo cisteji nez v nemocnici. O nejakem rentgenu hlavy ci moznem otresu mozku ani nemluve…

• Citovat
  • Upravit
710
24.1.06 17:42

ahoj holky,
taky neco pridam. vloni jsme byli na prelomu unora a brezna v egypte v hotelu grand azur. Byli jsme bez prcka protoze mel 5 mesicu a tak zustal u babicky. Hotel se nam moc libil i kdyz tech 5 hvezdicek odpovida tak egyptskymu standardu. Jidla bylo az moc, piti dobry, bazen vyhrivany, plaz mala ale udrzovana a utulna. Meli jsme poznavaci zajezd, takze jsme v hotelu byli jen 5 dnu a zbytek jsme cestovali ale i tak jsem byla moc spokojena, takze nevidim zadny problem jet do egypta s 20 mesicnim prckem.
My za 3 tydny vyrazime do dominikanske republiky a to uz s 17 mesicnim prdolou. Tu cestu si nedovedu predstavit.
8O :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.1.06 00:26

Ahoj Marcelo,
ta cesta bude náročná, ale určitě se to dá zvládnout. My byli v Karibiku když bylo Matějovi 8 měsíců, tak zůstal u babičky, ale usoudili jsme, že by se to bývalo dalo. Chce to s sebou do letadla spoustu hraček, ale personál v letadle se vždy velmi snažil vyjít vstříc. Do Karibiku s námi letěla asi 1,5 letá holčička, kterou nechali běhat po letadle… lidi ji tam pohlídali aby nechodila kam nemá (na to je jich tam spoooousta), každý si s ní hrál a povídal. A pro ty menší, kterých tam letělo asi 5 (do 1 roku) mají na spaní takové ty závěsné koše, fakt se to dá zvládnout. A dovču si určitě krásně užijete, my v Dom. republice nebyli, ale slyšela jsem samé nádherné věci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.1.06 07:38

připomínka

teda, s dítětem bych s dodržením všech pravidel jela, ale jako těhotná nikdy. Kde máš jistotu, že v případě potřeby seženeš doktora, který se s tebou bude umět domluvit? Navíc, cestovní pojištění nekryje obvykle těhotenské komplikace po 24. týdnu. A ty už budeš ve stádiu, že pokud by se nedejbože něco stalo, dítko má při dobré péči šanci. Fakt bych ro neriskovala. Hlavně si zjisti to pojištění.
 LaPepa

• Citovat
  • Upravit
26867
25.1.06 08:58

moniko teda ty máš odvahu. Bojím se cestovat do zahraničí. Původně jsme si s manželem říkali, že bychom v březnu nebo v dubnu zaletěli na Kanáry, ale bojím se, že by mohly nystat nějaké komplikace a co v cizí zemi? Navíc podle zkušeností druhých (já sama jsem lékaře v zahraničí nikdy nepotřebovala) je lékařům v cizině ukradené, jestli máš nějaké nějaké připojištění nebo ne. Chtějí prostě platbu v hotovosti. A ta by asi nebyla zrovna malá. Nakonec jsme se tedy dohodli s manželem, že si zajedeme na týden odpočinout do některých lázní tady u nás. Moře oželím, ale kdyby se něco stalo miminku, tak bych si to vyčítala do konce života. A taky ještě jedna zkušenost … pozor na kvasinky z hotelového bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.1.06 21:54

Ahoj, my byli v Egypte v Sharm-el shaik loni v dubnu s detmi rok a pul a 3 roky. Pocasi bylo akorat, v breznu je to o stesti, muze byt pekne ale i trochu chladneji (ale urcite lip nez v CR)
Byli jsme s Best reisen, Hotel jsem vybirala, aby mel co nejvice vybaveni pro deti a nakonec nas soupli uplne nekam jinam. Tak to bylo zklamani.
Jinak deti nemeli zadne problemy. Ja jeden den krece.
Uzasne snorchlovani.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 18:36

Zadne problemy - jen jeden den krece. Hmmm…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.1.06 18:37

Zadne problemy - jen jeden den krece. Hmmm…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.1.06 15:59

tehulky a Egypt

A co si myslite o cestovani tehulek do Egypta?
Jsem ve 4.mesici.
Mate nekdo zkusenost?
Dekuji Z.

• Citovat
  • Upravit
1723
31.1.06 16:21

Teda jako těhulka bych to neriskovala:-( máš sníženou imunitu z toho důvodu, aby tělo nevypudilo miminko a tam to opravdu není tak úžasně čisté:-( a navíc musela bys hodně zvážit období, tak opravdu ten březen v únoru je chladno- teta tam chodila ve svetru:-( květen už zase hodně teplo, my tam byli v červnu a bylo 50st.- to nevím když jsem byla těhule tak jsem nesnášela jen přejít po sluníčku v ČR natož v těhle parnech:-( no a vzáří je tam taky ještě moooc velké teplo. Jestli chceš k moři tak zkus spíš něco po Evropě, aby to bylo i blíž kdyby něco:-)
A navíc opravdu se ti nemusí vyhnout „faraonova pomsta“ a jelikož těhulinky toho moc nesmějí jen smectu- tu si kdyžtak určitě vezmi s sebou tak by to mohlo být krušné:-(( manžílek to tam chudák pokaždé odnesl a já taky vždy jednou za pobyt lítala celý den na WC ,ale bylo to tím, že jsme mohli super prášečky Ercefuryl- skvěle zabírá, ale ten těhulky asi nejspíš nesmějí- no zkus se ev. zeptat:-)
Tak papa a ev,. dobře vyber:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
31.1.06 21:37

Těhotna do Egypta.
Ja byla v 5. mesici v Tunise a bylo to v pohode. Človek si musi dat bacha na to co pije. V Egyptu jsem byla az s detmi a vzhledem k celkem velke sanci zazivacich problemu a hlavne, ze me to tam jeden den chytlo, bych se asi bala.
Ale znam lidi, co byli na Krete a bylo jim hodne spatne po jidle. Takze číhat na Tebe můze vsude neco. Jen v tom Egypte je sance dost velka.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.1.18 12:58

Teplota moře v březnu

Zdravím, jaká bývá teplota moře v březnu v Egyptě? Je moře teplé? Nemám ráda studené, že do něj nevlezu ani po kotníky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
28.1.18 13:05

Byli jsme na konci brezna. More teple, teplota okolo 35 stupnu.jak u nas v lete. Letela bych hned znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.1.18 13:08

@elinka90 super, takže asi bude lepší konec března než začátek března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí