Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste někdo byl v Karibiku i s malými dětmi(mám tříletou dceru) a kde? A jaké to tam bylo- počasí, moře atd.? A na kolik Vás to zhruba vyšlo? Moc děkuji.
ahoj, není karibik jako karibik ![]()
jsou země, které jsou cestovatelsky velmi atraktivní, ale vcelku nebezpečné (Belize, San SAlvador, Haiti…) a pak takové ty „normální“ destinace - Kuba, Isla Margarita, Dominikána (zde přes cestovku dáš kolem 35tis. na os.) - s dětmi v pohodě, jsou na to připravený.
podzim/zima jsou obvykle vhodné na cestování do tamějších zemí - končí sezona hurikánů a počasí je ok.
Ahoj! Byla jsem na Guadeloupe oblast Gosier v září. Cena na jednu osobu vyšla kolem 35tis. Nejdražší ale byla letenka. Příště tam poletím bez zázemí CK, zaplatím letenku a ubytování seženu až na místě. Slušný 3hvězd. hotel seženeš bez problémů a za mnohem méně peněz jako přes CK. Na Guadeloupe 3hvězd. hotel nabízí velmi dobrou úroveň služeb, je čisto,soc. zařízení na úrovni, ručníky, osušky, župany k dispozici.
Moře nádherné, čisté, moře je prohlubuje pozvolna, pro děti ideální, protože dost dlouhý úsek je jenom lagúna s vodou po kolena. Písek jemný, bílý. Počasí bylo 14dnů bez mráčku, úplně ideální, teplota kolem 27st.
Achjoo, chci tam a hned teď. ![]()
Byla jsem tady:
http://www.hotelsone.com/…pper.cs.html?…[2,0];lbl:bh205905_karibea%20beach%20resort%20gosier%20-%20clipper;cur:USD;sort:0_desc;frm:1;&cur=USD&gclid=CNL564b4qKsCFUO9zAodSEEb2g&label=bh205905_karibea+beach+resort+gosier+-+clipper
Ráda zodpovím na další dotazy.
Barb
Holky ráda bych obnovila diskuzi…
Byl někdo v poslední době v Karibiku (zřejmě asi hlavně Dominikánská rep.), jaký to tam je? Jaký jsou služby, let, počasí, možnost hurikánů atd,,, očkování?? Cokoliv
![]()
@Barbarella75 Tak pěkně děkuju, toho asi dneska moc neudělám - už hodinu projíždím hotely v odkazu, kterej by se mi jako líbil, kdybych na něj jako měla. ![]()
@Dice Promiň, že jsem neporadila. ![]()
Já byla v Dominikánský 1999 bylo to krásný, byla jsem přelom únor březen a bylo strašný vedro kolem 35-45C
V 2003 jsem byla na Bahamách, 2005 na Kubě a 2009 na Isla Margarita. Za mě rozhodně na jedničku. Let je tak na cca 14 hodin, takže v pohodě. Navíc letadla na delší lety jsou trošičku pohodlnější než nízkonákladovky, rychle to uteče. Letěla jsem na podzim, po sezóně hurikánů. Počasí super, jen jednou přišla menší tropická bouře. Služby prostě skvělé, nikdy jsem neměla žádný problém. Očkování žádné extra jsem si nepořizovala.
Jo a zapomněla jsem dodat, že s dětmi jsem tam sice nebyla, ale s malou už jsem procestovala za ten rok a půl, co ji máme, půl Latinské Ameriky a nebyl nikdy žádný problém.
Tak my byli v únoru v Dominikánské republice. Počasí super, teplo bylo, ale ne nejake nesnesitene. Byli jsme v Punta Cana, pláž Bavaro, na me tedy trochu „Vaclavak“! Hotel jsme měli hodne luxusní, takže služby ok. Vedle byl takovy obycejnejsi a tam tedy někdo měl i zažívací problémy. Let jsme absolvovali s Travel Service a ten tedy nic moc. Mezipřistání na Azorech na tankování, letadlo nic moc na tak dlouhy let. Nejsem nejaka zhyckana, ze bych litala busines class, ale tohle nic moc. A známy tam byl na konci října a zažili i zaslepený okna a nejaky orkan.
Zdravím Vás, Chtěl bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti jak to funguje s vízem v USA. Jedu do USA na program work and travel. Na pracovním vízu mám datum 8září. Pak chceme cestovat. Chtěl bych jet do karibiku na plavbu. Ale mám strach jestli nás pak pustí zpět na území USA. Sice můžu oficielně cestovat 30dní po USA po 8 zářá, ale nevím jak to funguje když opustíte územá USA. Nemám biometrický pas. Tak že ESTA nebude. Děkuji za odpověď
Ahoj, taky mě Karibik vždycky lákal! Byli jsme s přítelem na Guadeloupe a byl to fakt sen – kombinace pláží a hor je tam super, není to jen „válení se“. 😊 Ale každopádně bych doporučila se trochu připravit – některé ostrovy mají jiná pravidla pro vstup (např. víza, turistická karta na Kubu apod.), taky je fajn mít očkování a hlavně dobré pojištění (obzvlášť pokud plánujete nějaké aktivity jako potápění nebo zipline).
Narazila jsem na jeden článek, který mi přišel fakt přehledný – je tam všechno od výběru ostrova po očkování nebo co si sbalit: https://www.epojisteni.cz/…-v-karibiku/
Tam jsem se vždy podívat chtěla, ale tu dlouhou cestu prostě nedám.