Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
máme 6 měsíců a začínáme mrkvičkou. Chystáme s o víkendu na hory a já mám mrkvičku kupovanou i navařenou, jen si nevím moc rady, jak někde venku ohřát příkrm. Jelikož jsme v 5ti měsících přestaly plně kojit, vlivem stresu došlo mlíčko, tak jsme asi 3týdny na Bebě a kaši Nestlé. Pár dní jíme mrkvičku, vždy to ohřeju v takovém tom speciálním ohřívači. A fakt netuším, jak mám příkrm ohřát někde na cestách, tak vás tímto žádám o radu…:) Taky jsme se chtěla zeptat, jak často jste dávaly jen jeden druh zeleniny a pak přidávaly pomaličku další…
ahoj, tak další druh by se měl začít dávat 3-4dny po tom předešlém, jinak mě pak dr říkala, že po třech týdnech maso..
a já ohřívala tak, že jsem s sebou měla termosku s vařící vodou, mističku, vodu nalila do mističky a v tom pak chvíli „louhovala“ tu skleničku
když byla poblíž nějaká restaurace apod, tak mi to ohřáli tam.. ![]()
k tomu ohřívání - já bych to ohřála a dala do termohrnku a vzala prostě na výlet sebou. Nemá tak úzké hrdlo jako termoska, ale izolační vlastnosti má takřka stejné.
Ještě jsem si koupila v prodejně Mothercare ořívač na láhve do auta - takový rukáv (jak na měření tlaku), dá se kolem láhve (nebo plast. kelímku s příkrmem), strčí se to do auta do zapalovače a ohřeje se to na požadovanou teplotu.
Díky moc… Asi vyzkouším to termosku, máme jednu na čajík, tak místo čajíka tam dám příkrm. Takže když jsme dejme tomu včera začali mrkvičkou, tak v nedělu můžeme dát třeba bramboru?
A pak se to dá i míchat, ne? A s ovocem začít kdy?:) Nejdřív zeleninka pak ovoce a pak maso? Jsem z tho taková trošku nesvá, abych malé nedaal něco, co bych ještě neměla. Jinak v čem to vaříš? ve vodě? já si chci o víkendu koupit parní hrnec a dělat to na páře, al jestli nemáš nějakej typ…:)
Oběd na cestách bych řešila horkou vodou v termosce, nemléčnou kaší a smmíchat napůl se zeleninou.
Vždyť rýžová krupička je v podtatě rozmixovaná rýže, takže jako přílo v pohodě. K tomu zvolit vhodnou zeleninu a hotovo.
Ohřívat skleničku ve vodní lázni z vody v termosce mi přijde dost zdlouhavé
Alpako, je to zdlouhavý
proto tenhle způsob využívám minimálně
nehaneno, s ovocem se má začínat určitě po zelenině, kvůli nasládlé chuti, aby si miminko moc nezvyklo, maso bych také zavedla před ovocem, ale v podstatě je to jen na tobě
jinak dobré postupy najdeš např. na kojeni.net
a jinak já nevařím, teda mám to v nejbližší době v plánu
ze začátku jsem vařila klasicky ve vodě (i když pára je lepší..), ale malou navalovaly ty kousky, takže jela pouze na těch hladkých příkrmech až do teď, takže to chce vyzkoušet ![]()
já bych si koupila ohřívačku do auta a ohřála to v té lahvičce.
Ahoj, možná mě odsoudíte, ale když jsem takto cestovala a příkrm nebyl studený, tak jsem ho neohřívala. Malá prostě měla stravu okolní teploty. Což bohužel nyní, když je zima, již nejde dělat ![]()
Ahoj holky,
děkuju moc moc všem za rady, my si asi pořídíme ten termohrneček…:) jelikož mi za chvíli začíná škola a musím asi 20km dojíždět, bude to sranda:D Jinak jsem se chtěla zeptat, včera jsem uvařila mal= zeleninku, koupila si malinké dózy, do kterých jsem to zamrazila. Akorát mrkvičku jsem nemrazila, protože tu budeme jíst dneska. Tak jsem ji dala do ledničky. Chci se zeptat, jak dlouho nerozmražený i rozmražený příkrm můžu nechat v lednici? Myslím už třeba použitý,ale nedojezený. Je to jako s těmi kupovanými, že 2dny a zbytek vyhodit? Taky jsem se chtěla zeptat, že až najedeme na ovoce, můžu ho malé dát studené? Jen něco? A ještě otázečka: citrusy jsem četla, že se můžou dávat od 6ti měsíců. Mně malá nechcxe skoro vůbec pít čajík, nemáte nějaké doporučení na dětský čaj? Četla jsem, že je dobré také vymačkat pomeranč a zředit. Co myslíte, když nám je teprve dneska 6měsíců, není to Brzo? Fenyklový čaj enchceme vůbec, tak jsme zatím jen na vodě. Díky moooc!!:)