Pas pro roční dítě

4244
7.9.11 08:25

pas

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zdali některá nevíte jak je to s cestovním pasem pro roční dítě. Co všechno je třeba k jeho vyřízení a kolik to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.9.11 08:30

Ahoj!

Potřebuješ osvědčení o státním příslušenství, dělá to matrika, stojí to 100Kč. Samotný pas pak stojí další 100kč, trvá to cca měsíc a platí 5 let. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
7.9.11 08:32

Na co osvědčení když máme rodný list? A není to na 2 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
7.9.11 08:32

ahoj,budes potrebovat tvuj,otce ditete a ditete rodny list,potom si musis zazadat o potvrzeni o statnim obcanstvi pro prcka,to udelaji na pockani za 50kc.kolik to stalo uz si nepamatuju,ale mam pocit ze 100kc stalo zhotoveni pasu,ale to bylo minuly rok.pas byl hotov za mesic.jo a tvoji obcanku.

• Citovat
  • Upravit
16837
7.9.11 08:35

přesně tak pas stál 100kč vyřizovali jsme ho letos. jinak to potvrzení o státním občanství ti dají bud na krajském uřadě a to asi na počkání a nebo na matrice tam jsme šli my a zaplatili těch 50kč tuším a do dvou týdnů nám to pak přišlo poštou doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 08:36

Osvědčení prostě mít musíš, taky nechápu proč, vydají ti ho na základě rodného listu dítěte, tvého, manželova a vašich rodičů (ano, musíš posbírat rodné listy i od vašich rodičů :zed: :zed: ), trvá to asi měsíc a pak můžeš zažádat o pas pro dítě - tam když si připlatíš ho můžeš mít v podstatě hned, ale s omezenou platností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.11 08:36

Na první pas potřebuješ mít osvědčení… Mě se neptej na co, jak jsem dostala, tak prodávám. Dělala jsem ho malýmu před 14 dněma. :mrgreen: Platí 5 let, ale když je dítě menší, doporučují ho po 2 letech změnit kvůli podobě. :wink:

Na osvědčení musíš mít jeho rodný list, rodné listy obou rodičů a ještě svoji OP. A pokud jste svoji, tak ještě papír o uzavření manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 08:37

Tak my teda loni museli dokládat i rodné listy našich rodičů (babiček a dědečků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
7.9.11 08:38

tak vidím že to je všude jinak my potřebovali akorát naše rodné listy+dítěte a moji občanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
7.9.11 08:39
doriang píše:
Tak my teda loni museli dokládat i rodné listy našich rodičů (babiček a dědečků).

8-o teda to se divím, na co jim je rodný list babiček a dědečků???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
7.9.11 08:48

Jde o to, že jsme z malého města a pro každý doklad musíme cestovat jako blázni =( a každý pro jistotu vydávají na jiném úřadě aby jsme to neměli jednodušší. Děkuji všem za info, jinač rodné listy babiček a dědečků snad chtít nebudou, to bych se na celý pas vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
7.9.11 09:15

Ahoj,
letos jsem nechávala dělat pas pro dceru, u nás matrice chtěli naše rodné listy(můj, Denisky, manželův), mojí OP a ještě rodný list některého z prarodičů-matrikářka chtěla rodný list mé mamky, proč zrovna její nevím, důvod mi nedokázali vysvětlit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.9.11 09:18
doriang píše:

To je největší blbost. Některé úřadnici si neumí dobře vyložit jednu jedinou větu, a potom honí maminky pro RL od prarodičů. Nedala bych se a hádala bych se s nimi, případně podala stížnost.

Nás to čeká ještě během podzimu a jsem na ně tak nabuzená, že se s nimi fakt dohádám do krve, pokud budou po mě chtít RL prarodičů.

• Citovat
  • Upravit
5570
7.9.11 09:19

hmm, a nevite nekdo nahodou co vsechno chteji na matrice v Brne? potrebuju malymu taky vyridit pas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.9.11 09:20
PetkaK píše:
doriang píše:
To je největší blbost. Některé úřadnici si neumí dobře vyložit jednu jedinou větu, a potom honí maminky pro RL od prarodičů. Nedala bych se a hádala bych se s nimi, případně podala stížnost.

ahhaaa, ja si rikala, ze to nemuze vsude jinak :think: kde tu jednu vetu pisou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí