Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne již to nebylo potřeba ![]()
@andreama píše:
Osvědčení o občanství už nechtějí? U prvního pasu to bylo potřeba.
@andreama píše:
Osvědčení o občanství už nechtějí? U prvního pasu to bylo potřeba.
Ne, to bylo loni.
Dneska jsem Matesovi pas vyzvedla…platnost 5 let,stál 100kč a k vyřízení jen rodný list jeho,můj a moje OP
Tak to je dobře že to zrušili, vůbec jsem nepochopila k čemu to je, když má dítě rodný list.
Tak já byla na úřadě včera a musím mít RL dítěte, rodičů a prarodičů. ![]()
Fakt super, jsem zvědavá jak je seženeme, manželovo rodiče jsou rozvedený, s otcem se nestýkáme
O tom že tam mají na 14dní dopředu obsazené termíny nemluvím.
@MikaSipa píše:
Tak já byla na úřadě včera a musím mít RL dítěte, rodičů a prarodičů.
Fakt super, jsem zvědavá jak je seženeme, manželovo rodiče jsou rozvedený, s otcem se nestýkámeO tom že tam mají na 14dní dopředu obsazené termíny nemluvím.
Stačí alespoň jednoho z prarodičů ne.
@MikaSipa píše:
Tak já byla na úřadě včera a musím mít RL dítěte, rodičů a prarodičů.
Fakt super, jsem zvědavá jak je seženeme, manželovo rodiče jsou rozvedený, s otcem se nestýkámeO tom že tam mají na 14dní dopředu obsazené termíny nemluvím.
To je to za hovadinu
My pas vyřizovali v Praze a stačil RL dítěte a můj OP.
@MUFICE píše:
To je to za hovadinu![]()
My pas vyřizovali v Praze a stačil RL dítěte a můj OP.
Já potřebovala RL dítěte,naše RL,jelikož máme babičku narozenou před rokem 54,tak jsme nepotřebovali RL prarodičů,ale jinak potřeba je.
@andrys23 píše:
Já potřebovala RL dítěte,naše RL,jelikož máme babičku narozenou před rokem 54,tak jsme nepotřebovali RL prarodičů,ale jinak potřeba je.
To není pravda, to bylo do konce roku 2011, pt se ověřovalo státní občanství nebo něco takového. Od roku 2012 už to neplatí, informovala jsem se na to na víc úřadech, než jsem to šla vyřizovat.
@MUFICE píše:
To není pravda, to bylo do konce roku 2011, pt se ověřovalo státní občanství nebo něco takového. Od roku 2012 už to neplatí, informovala jsem se na to na víc úřadech, než jsem to šla vyřizovat.
Dělali jsem pas před měsícem a je to takto,alespoň u nás.
@andrys23 píše:
Dělali jsem pas před měsícem a je to takto,alespoň u nás.
My taky před měsícem a chlap mi na tom úřadě řekl, že to platilo do konce roku.
@MUFICE píše:
My taky před měsícem a chlap mi na tom úřadě řekl, že to platilo do konce roku.
Tak nevím,všude to mají jinak..u nás zrušili jen to ověřování občanství.
@andrys23
No bohužel u nás jsou všichni narození až po roce 54. Ještě jsem se tam vracela jestli jako všechny 4 a ona že jo. ![]()
Nechápu jak to může být na každém úřadě jinak
. Snad když se mění vyhláška nebo co, tak to platí všude ![]()
Ale jako vždy v tomto státě se už nedivím ničemu
@MikaSipa píše:
Nechápu jak to může být na každém úřadě jinak. Snad když se mění vyhláška nebo co, tak to platí všude
Ale jako vždy v tomto státě se už nedivím ničemu
Taky to nechápu,ale u nás je to prostě tak-chtěli všechny zmíněné RL a prarodičů popřípadě alespoň jednoho..všech čtyř,to už je vážně něco tedy ![]()