Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@radkka
No, teď bych to nebrala na lehkou váhu, protože teď se kontroly dělají. Možná nikdo nebude řešit (ani se nepodívá na datum platnosti), ale může.
Jinak nechápu, proč se tu každý rok sejde tolik dotazů a problémů s rychlopasem. Máme udělaný pas pro děti na 5 let za 100,–, platnost bude končit, po prázdninách nechám udělat nové. Nic nás neomezuje.
Jinak pozor s těsnou konečnou platností dokladů. Já byla v Rumunsku a moc se jim nelíbilo, že pas končí za týden ![]()
@Aries6 píše:
@radkka Chtějí jet do Německa do ZOO autem.
Tak to bych nechala normálně tenhle pas a neřešila to. Jinak, pokud necestujete mimo EU, tak bych jí udělala spíš občanku, teď nevím, jestli je zdarma nebo za cca 100 Kč.
@zvidavajanca Ale tazatelka neřeší platnost pasu, ten platný je, řeší to, že se dítko již moc nepodobá fotce…
Naše malá jezdí po EU s pasem, co jsme jí dělali v 5 měsících dodnes. Je jí 2,5 roku ![]()
@radkka OP je za 50, ale problém se změnou podoby to stejně neřeší, akorát se líp nosí v peněžnce.
@j.a.n.i1 píše:
@radkka OP je za 50, ale problém se změnou podoby to stejně neřeší, akorát se líp nosí v peněžnce.
Já myslela, že pak nestojí tolik udělat novou, ale teď čtu že pas pro děti je také levný, takže je to ve finále jedno.
@zvidavajanca Přítel teď cestoval a žádné kontroly nebyly, tak vycházím z toho. Zakladatelka neřeší platnost, ale, že si dítě není podobné.
@Aries6 píše:
@radkka Chtějí jet do Německa do ZOO autem.
Tak bych to riskla na ten stávající, kdyžtak pro jistotu s sebou rodný list dítěte.
@Babs18 píše:
Tak bych to riskla na ten stávající, kdyžtak pro jistotu s sebou rodný list dítěte.
To jsem si taky říkala… ale nevím, jestli by to případnou kontrolu zajímalo. No každopádně je to jen nápad, dcera je dost necstující dítě, tak kdoví, co ještě bude.
@Babs18 píše:
A k čemu by byl ten rodný list dobrý?
@zvidavajanca píše:
@radkkaJinak nechápu, proč se tu každý rok sejde tolik dotazů a problémů s rychlopasem. Máme udělaný pas pro děti na 5 let za 100,–, platnost bude končit, po prázdninách nechám udělat nové. Nic nás neomezuje.
no my i zakladatelka taky mame pasy na 5 let. co resime je, ze ty deti proste nejsou k poznani. jenze to bych jim ty pasy musela nechat delat kazdy rok.
ja bych jim i novy nechala udelat, ale my mame urad hodinu cesty a tam se ceka 4hod na podani zadosti (prvni temin na objednani je na konec zari), a to s dvema batolatama fakt kaslu.
@j.a.n.i1 píše:
Jo, teď o tom taky přemýšlím ![]()
@j.a.n.i1 píše:
no ve spojeni s pasem je to jedina sance prokazat, ze dite je tvoje. coz teda pokud je k nepoznani asi moc nepomuze, ale v pripade problemu kazdy doklad dobry.
ono je to vubec vtipne, dite v pase nema napsane rodice, ja v pasu nemam napsane dite. a moje deti vyapdaji jako bych je nekde ukradla ![]()
Ahoj, mám roční dítě a chci vyřídit pas. Ve starších příspěvcích se píše o potvrzení o státním občanství. Je třeba stále vyřizovat? Tohle je na stránkách ministerstva:
K žádosti o vydání cestovního pasu je třeba předložit…, doklad o státní občanství (doklad o státním občanství se vyžaduje při vydání prvního cestovního pasu občanovi, který nemá trvalý pobyt na území České republiky)
@jjjanca píše:
Ahoj, mám roční dítě a chci vyřídit pas. Ve starších příspěvcích se píše o potvrzení o státním občanství. Je třeba stále vyřizovat? Tohle je na stránkách ministerstva:K žádosti o vydání cestovního pasu je třeba předložit…, doklad o státní občanství (doklad o státním občanství se vyžaduje při vydání prvního cestovního pasu občanovi, který nemá trvalý pobyt na území České republiky)
Já myslím, že ne, ale asi je lepší si tam nejdříve zavolat.