Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zas tak složité to není pokud máš v místě bydliště matriku tak zajdi tam a oni ti to pak poslou domů to osvědčení(pokud na to teda nespěcháš)no a pak už jen vyřídíš pas kde ti prcka i vyfotí.když jsem se dívala na netu tak nikde nepíšou že by se potřeboval rodný list babiček a dědečků, tak nevím kdo to určuje že někde to chtějí a někde né.
Tohle mám doma napsané na papíru od úřadu, co je potřeba k vyřízení toho osvědčení:
Doklady potřebné k vyřízení osvědčení o státním občanství čr nezletilého dítěte:
Z toho mi vyplývá že se jedná pouze o rodiče dítěte a ne o rodiče rodičů dítěte
aby pak nechtěli ještě RL od praprarodičů.
taky mi to příjde divné.
http://www.brno.cz/…vi-a-matrik/
tady pro Brno pisou:
K žádosti o vydání osvědčení pro dítě je třeba doložit:
z toho mi plynou i rodne listy prarodicu
nebo blbe ctu??
Haninac píše:
http://www.brno.cz/…vi-a-matrik/tady pro Brno pisou:
K žádosti o vydání osvědčení pro dítě je třeba doložit:z toho mi plynou i rodne listy prarodicu
- rodný list dítěte,
- oddací list rodičů vydaný před 1. 7. 2001 nebo rodné listy rodičů,
- oddací list prarodičů nebo jejich rodné listy, pokud jsou narozeni po 1. 1. 1954,
- doklad totožnosti rodiče,
- popř. další doklady nezbytné k posouzení státního občanství.
nebo blbe ctu??
Rodič jsi snad ty a ne tvojí rodiče. Já volala na náš úřad a řekli mi, že jen oddací list, který nemáme, rodné listy rodičů (jako nás) a rodný list prcka a občanku svojí =)
holky, ted jsem volala namatriku a je v tom bordel. Pokud mate rodice narozeny po 1.1. 1954, tak je po vas pry muzou chtit… kdyz jsem ji rekla, ze nebudu svyho otce nikde nahanet , ze nejsme zrovna ve styku, tak pry je mit nemusim a oni si to potrebne dohledaji sami
![]()
takze bych se hadala a potreba pro osvedceni o statnim obcanstvi ditete jsou jen rodne listy rodicu, vas OP, rodny list ditete.
pripadne teda oddaci list
Příspěvek upraven 07.09.11 v 09:36
Trolíci píše:Haninac píše:Rodič jsi snad ty a ne tvojí rodiče. Já volala na náš úřad a řekli mi, že jen oddací list, který nemáme, rodné listy rodičů (jako nás) a rodný list prcka a občanku svojí =)
http://www.brno.cz/…vi-a-matrik/tady pro Brno pisou:
K žádosti o vydání osvědčení pro dítě je třeba doložit:z toho mi plynou i rodne listy prarodicu
- rodný list dítěte,
- oddací list rodičů vydaný před 1. 7. 2001 nebo rodné listy rodičů,
- oddací list prarodičů nebo jejich rodné listy, pokud jsou narozeni po 1. 1. 1954,
- doklad totožnosti rodiče,
- popř. další doklady nezbytné k posouzení státního občanství.
nebo blbe ctu??
v brne je pani nejaka zmatena ![]()
Haninac píše:
holky, ted jsem volala namatriku a je v tom bordel. Pokud mate rodice narozeny po 1.1. 1954, tak je po vas pry muzou chtit… kdyz jsem ji rekla, ze nebudu svyho otce nikde nahanet , ze nejsme zrovna ve styku, tak pry je mit nemusim a oni si to potrebne dohledaji sami![]()
takze bych se hadala a potreba pro osvedceni o statnim obcanstvi ditete jsou jen rodne listy rodicu, vas OP, rodny list ditete.
JJ tak přesně tyto doklady mi řekla u nás na úřadě taky =) tak hodně štěstí při vyřizování =)
v každém případě to udělej letos, od ledna by to mělo být o dost dražší
Děkuji za info, zítra jdu na matriku a hned jak to příjde tak na magistrát =) už jsem si to všechno obvolala, takže už všechno vím, snad =)
No my prave jsme z Brna a mame vsecky rodice narozeny az po r.1954 takze to po nas chteli
![]()
Hannic - asi každý úřad má něco jinýho, to co jsem psala já, tak tam není zmínka o prarodičích jen o rodičích.
My máme jak tchány tak moje rodiče všechny po 1954, a opravdu se s nima budu hádat do krve. ![]()
teda to je mazec.opravdu je to vsude jine co se tyce tech rodnych listu prarodicu. My jsme byli pro to osvedceni o narodnosti v Usti nad Labem,a tam po nas chteli jenom nase rodny listy,maly a myslim i ten oddaci list.ale nic od rodicu jsem nemusela mit. Taky mi rikala pani,at si to osvedceni schovam,kvuli obcanskymu prukazu pro malou do budoucna…
tak to bude asi potom taky potreba.cert vi.
Tak nakonec po mě chtěla jen občanku, a rodný list malého a na naše jen zběžně koukla toť vše =) vzala si stovku a osvědčení máme čekat za tři týdny.