Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dvouleté dítě by to zvládnout mohlo, proč ne, ale jestli je zvyklé cestovat. Spíš ale počítej s tím, že ti v autě spát nebude, připravte si časté zastávky, aby se proběhl, zabavil, atd., ať pak nejste překvapeni a zbytečně rozmrzelí. A nejsem si jista, že by spal tři hodiny v kuse, to se mi nezdá … Doporučila bych třeba jet v době jeho odpočinku, spánku, já nevím na noc? Nebo přes oběd? Jak je zvyklej … Spaní v autě si myslím dobrý, jen pořádně oblíknout, ale to asi dodávám jen do protokolu, to je jasný …
ahoj ![]()
my se rozmýšleli nedávno, jestli jet do termálů na Slovensko, 6 hodin jízdy a vzdali jsme to, malej by to nedal, zlobil by (v autě nespí
), manžel nervozní, tak jsme odložili na neurčito
záleží na dítěti samo, pokud je zvyklé cestovat, tak není problém
Tak asi to zvládne, budete dělat přestávky. Ale nepochopila jsem, vy jako budete s dítětem spát v noci v autě??? A kde bude spát to dítě v autosedačce?
![]()
madi píše:
ahoj![]()
my se rozmýšleli nedávno, jestli jet do termálů na Slovensko, 6 hodin jízdy a vzdali jsme to, malej by to nedal, zlobil by (v autě nespí
záleží na dítěti samo, pokud je zvyklé cestovat, tak není problém), manžel nervozní, tak jsme odložili na neurčito
Kam jste jeli do termálu?My jezdíme na dovčů do Štúrova na termály a malý tam byl strašně spokojený,on tam byl poprvé,my už po desáté
ale pro male mimča uplne super,on tam byl těsně když mu byl rok a byl pořád ve vodě,ani nechtěl ven jak byla teploučká
.Na ten fest jsem právě moc zvědavá,Německo už mi moc chybí,ale právě nevím,nechci upřednostnovat nas pred jeho pohodlím.
ale o vikendu jsem byli na pouti,a byl nadseny z kolotocu,vsechny detske chtel vyzkouset,takze v Nemecku to asi bude stejne a zase ho o to nechci ochudit,tak je o 99% jinych kolotocu nez tady.A kdyby jste spali v aute s malym,jela bys?
jenny.fields píše:
Tak asi to zvládne, budete dělat přestávky. Ale nepochopila jsem, vy jako budete s dítětem spát v noci v autě??? A kde bude spát to dítě v autosedačce?![]()
![]()
Neee,my mame velke auto pro 7 lidi,pojedeme jen se trema sedackama,zbytek se vytahne a vznikne prostor vic jak 2 metry na delku a tam se davaji matrace kdyz se nekam jede.Bude spat v sedacce jen cestou do Nemecka,pak s nama na matrackach v aute.My jsme tak spavali vzdycky dokud jsme jezdivali sami ![]()
smutná píše:madi píše:Kam jste jeli do termálu?My jezdíme na dovčů do Štúrova na termály a malý tam byl strašně spokojený,on tam byl poprvé,my už po desáté
ahoj![]()
záleží na dítěti samo, pokud je zvyklé cestovat, tak není problém), manžel nervozní, tak jsme odložili na neurčito
![]()
ale pro male mimča uplne super,on tam byl těsně když mu byl rok a byl pořád ve vodě,ani nechtěl ven jak byla teploučká
.Na ten fest jsem právě moc zvědavá,Německo už mi moc chybí,ale právě nevím,nechci upřednostnovat nas pred jeho pohodlím.
ale o vikendu jsem byli na pouti,a byl nadseny z kolotocu,vsechny detske chtel vyzkouset,takze v Nemecku to asi bude stejne a zase ho o to nechci ochudit,tak je o 99% jinych kolotocu nez tady.A kdyby jste spali v aute s malym,jela bys?
my jsme tam nebyli, odradila nás ta cesta přes celou republiku. odložili jsme to na dobu, kdy bude větší i si to tam víc užije. teď je mu jedno, jestli se ráchá doma v bazéně nebo v termální vodě ![]()
upřímně, já bych nejela
jednak to spaní v autě bychom nedali, hlavně my
, ale malej asi taky ne, ale zase záleží, jaký máte auto ![]()
na oktoberfestu jsem byla jednou a stačilo, měla jsem skoro fobii z těch davů lidí ![]()
Tak teď to čtu, jaké máte auto, tak toho bych se nebála, to bychom dali i my
![]()
Emilie píše:
Dvouleté dítě by to zvládnout mohlo, proč ne, ale jestli je zvyklé cestovat. Spíš ale počítej s tím, že ti v autě spát nebude, připravte si časté zastávky, aby se proběhl, zabavil, atd., ať pak nejste překvapeni a zbytečně rozmrzelí. A nejsem si jista, že by spal tři hodiny v kuse, to se mi nezdá … Doporučila bych třeba jet v době jeho odpočinku, spánku, já nevím na noc? Nebo přes oběd? Jak je zvyklej … Spaní v autě si myslím dobrý, jen pořádně oblíknout, ale to asi dodávám jen do protokolu, to je jasný …
No cestu kolem sta kilometru zvlada bravurne,dal jsem jeste na jeden zatah nejeli nepocitam tu dovolenou jednou.Cesta na noc me taky napadla,domluvim se s mojim,jestli by byl ochotny to jet,ale je to prece jen narocnejsi a nebezpecnejsi na pozornost nez pres den,si myslim.No uvidime,kazdopadne tam moc chceme jet,dalsi 3 roky se tam urcite zase nepodivame nez bude mit mimco 2 roky aspon.Urcite vezmu spoustu veci na zabaveni pro nej do auta,jak rikam,auto mame velke,takze v tom nebude problem
)
madi píše:
Tak teď to čtu, jaké máte auto, tak toho bych se nebála, to bychom dali i my![]()
Jo,auto je uplne v pohode,hlavne ten prostor a to,ze se tam nemusime mackat kdyz spime.Jen jsem zvedava na ty veci okolo - jidlo,curani,usinani a tak
))) No ale my stejne vetsinu casu vzdycky travime chozenim po meste,po starych znamych mistech,chceme navstivit i byvaleho sefa jestli jeste nektrachli za ty 3 roky co jsme ho nevideli
)) Proste se tesim jak mala holka a doufam ze me nadseni sdili i prcek ![]()
madi píše:
Tak teď to čtu, jaké máte auto, tak toho bych se nebála, to bychom dali i my![]()
To jsem si myslela, když psala o spaní v autě, že ví, o čem mluví. My jezdili s kombíkem fábií, ve dvou se to dá, vyházet bágly na přední sedadla, zadní sklopit a tam už se dva vejdou … tři samozřejmě ne, to už zase chce o fous větší vágen … ale abyc řekla pravdu, jsem teda dost pohodlná na to, abych takhle cestovala i s dětma, to už potřebuju zázemí se vším všudy včetně kouelny a kuchyně … (když jsme letos byli ve dvou na dovče, tak jsme stáli na vakovém nádraží s malým batůžkem na zádech
, takže ještě úplně se to nevytratilo
)
madi píše:smutná píše:madi píše:Kam jste jeli do termálu?My jezdíme na dovčů do Štúrova na termály a malý tam byl strašně spokojený,on tam byl poprvé,my už po desáté
ahoj![]()
![]()
ale o vikendu jsem byli na pouti,a byl nadseny z kolotocu,vsechny detske chtel vyzkouset,takze v Nemecku to asi bude stejne a zase ho o to nechci ochudit,tak je o 99% jinych kolotocu nez tady.A kdyby jste spali v aute s malym,jela bys?my jsme tam nebyli, odradila nás ta cesta přes celou republiku. odložili jsme to na dobu, kdy bude větší i si to tam víc užije. teď je mu jedno, jestli se ráchá doma v bazéně nebo v termální vodě
upřímně, já bych nejelajednak to spaní v autě bychom nedali, hlavně my
, ale malej asi taky ne, ale zase záleží, jaký máte auto
na oktoberfestu jsem byla jednou a stačilo, měla jsem skoro fobii z těch davů lidí
to je skoda,my jsme chteli jet letos taky,ale nakonec kvuli penezum jsme nejeli a ze pojedeme radeji na fest
)
My jsme vzdycky chodivali kazdy den po praci na fest,me lidi nevadi.Jen ta utrata vzdycky byla
I 100euro denne
Jenze tenkrat jsme si na to vydelali,ted uz se budu muset s tema kolotocema krotit
Jenze takovy adrenalin jsem zazila jen v Europaparku,ale tam muj se mnou nechce jet,to je jeste dal,az skoro u hranic s Francii,ze 12hodin urcite ![]()
Emilie píše:madi píše:To jsem si myslela, když psala o spaní v autě, že ví, o čem mluví. My jezdili s kombíkem fábií, ve dvou se to dá, vyházet bágly na přední sedadla, zadní sklopit a tam už se dva vejdou … tři samozřejmě ne, to už zase chce o fous větší vágen … ale abyc řekla pravdu, jsem teda dost pohodlná na to, abych takhle cestovala i s dětma, to už potřebuju zázemí se vším všudy včetně kouelny a kuchyně … (když jsme letos byli ve dvou na dovče, tak jsme stáli na vakovém nádraží s malým batůžkem na zádech
![]()
![]()
, takže ještě úplně se to nevytratilo
![]()
![]()
)
Ja jsem se fakt snazila sehnat ubytovani,ale za a)uz bylo vsechno v lete vyprodane za b)cena kolem 90eur co jsem nasla nejmensi na noc!je i tak pro nas docela nerealna,prece jen uz nezijeme v Nemecku ale tady v Cesku,takze tomu odpovidaji i penize co dostavame.Takze proste na hotel jsme nemeli a v aute jsme spali uz nekolikrat,takze zadny problem.Jen jsem opravdu zvedava na to zazemi s malym ale chceme jet na 3 dny,takze 2 noci a to zase neni takova katastrofa jako treba tyden ![]()
Ahoj, nečetla jsem příspěvky, ale naše dcera zvládla dovolenou do Itálie autem už v necelých 2 letech. My jsme pro tyto účely pořídili mini přehrávač a pouštím jí pohádky. Většinou Sezame a vše v pohodě. Cestujeme opravdu hodně a není žádný problém…
ahoj, my jsme na cesty zvyklí, jezdíme víckrát do roka 1000km. malý je v pohodě. spí jak kdy.. někdy spí i 2 hodiny, někdy vůbec.. já osobně nemám ráda takové davovky, bude tam i rachot, všichni ožralí. pokud bych mohla zvolit možnost jet tam sama bez malého a někam na pár dní udat, udělala bych to asi tak. i když podle toho, co píšeš, nemáte v plánu být jen na seamotném festu,ale spojit si to i s prochajdama, apod.
Maminky tento mesic chceme jet zase po 2-lete odmlce na Oktoberfest do Mnichova.Maly ma uz 2 roky,tak uz si myslim,ze by tu 8-mi hodinovou cestu autem mohl zvladnou,ne?vloni jsem jeste mela pochyby,ani 3 hodinova cesta na dovcu na Slovensko neprobehla v pohode,uz po 2hodinach plakal,protoze za cesty nespal.
No ale Nemecko je prece jen dal,tak snad aspon na 3 hodky usne,ne?
Co by jste delaly vy?Mate zkusenost takhle daleko autem?Jely by jste na Oktoberfest s mimcem?Budeme muset spat v aute 2 dny,vsechno ubytovani je uz beznadejne plne,to byvalo kazdy rok uz rezervovano mesice dopredu.ale to jsme spali vzdycky,jen bez maleho teda.No ale neskutecne se tesime ze zase projdeme znama mista,kde jsme skoro rok zili a pracovali.Pristi rok uz by to nevyslo,snazime se otehotnet tak to uz bych byla tehu a to na kolotoce nemuzu