Dovoz z Číny - ebay
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rozhodla jsem se že si udělám e-shop a budu objednávat oblečení z Číny ve větším množství, zbytek na objednání a dále skupinu na FB a tam budu prodávat oblečení pro dětičky
Známá to dělá a teda, kšeft jako blázen…
Poradí mi tu někdo, kromě e-baye, kde se dá ještě nakupovat ve větším?
Já tedy ne ale chtěla jsem ti napsat že ty věci jsou teda nic moc ve kvalitě a mnohdy ani nejsou jako na fotce a píšu proto protože jsem koupila pár kousků a byla jsem naprosto zklamaná ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak poradit by ti mela teoreticky ta znama, ale pokud umis anglicky tak se na googlu soustred na klicova slova „wholesales from china“, apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nenapada te treba slovo know how? kdo uz nekde nakupuje, nebude ti radit, snaz se sama
- Citovat
- Upravit
Mě by docela zajímalo jak to známá dělá, co se týče cla a DHP, když jí pravidelně chodí balíky z Číny. Jestli to všechno řádně platí, pochybuju že se jí to vyplatí. Věřim tomu, že malé balíčky občas se nějak obejdou, ale takhle ve velkém? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A nenapada te treba slovo know how? kdo uz nekde nakupuje, nebude ti radit, snaz se sama
Hele a ozvala se ti mozna konkurence
Jinak total OT, ale taky bych tohle delat nemohla, protoze kvalita je silena a spis te maminky ukamenujou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ne-silenamatka píše:
Hele a ozvala se ti mozna konkurenceJinak total OT, ale taky bych tohle delat nemohla, protoze kvalita je silena a spis te maminky ukamenujou.
To si nemyslím - některý věci jsou teda horší, ale většinou jsou fajn za dobrý peníze. Já si z Číny objednávám sama, abych nikomu nemusela platit za zprostředkování a věcí už mám dost a u většiny jsem s kvalitou spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo tyhle na fb rádoby obchudky pak maj špatný konce…až na ne vlitnou celníci budou se hodně divit…na fb jich jé dost…já si i něco objednala…puvodne jsem to chtěla dělat taky…
ale když jsem si spocitala rizika…nestojí to pak za to…jinak sstránek jé mnoho…mají bi balíky po 1000 kusech a pak te tričko vyjde třeba na 30 korun…to už jé lepší to dělat pak legálně a mít třeba velkoobchod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou s tím jen problémy, pokud nedovážíš alespoň kontejner.
Začít můžeš zde: www.alibaba.com, tam se dá sehnat všechno.
Počítej s tím, že u těhle věcí budeš muset nakupovat 100 a více kusů najednou. Dovézt to můžes špedicí, která je docela drahá, nebo se přifařit k někomu, kdo doveze kontejner. To trvá dlouho a výsledek nejistý.
Další kapitola jsou celníci - pokud přijde jeden balík, tak se to jěště dá, protože agilní číňani nabídnou podtržení celní částky tak, aby se to vešlo do limitů, ale to je tak pro jednorázový nákup a nesmí to být úplně odtržené od reality. Jinak se platí clo, které je u oděvů pakárna.
Pokud těch balíků vozíš víc, tak už musíš mít živnostňák nabo s. r. o. a prvním nákupem se automaticky stane plátce DPH (na to pozor!), nebo riskuješ poměrně výživný průser s berňákem. Takže nakoupíš v číně (platba předem a tuzemské banky mají ve zvyku strhávat za mezinárodní platby poplatky, které hraničí s regulérní krádeží), zaplatíš clo při dovozu, přirazíš DPH, který okamžitě odvádíš. Jednou ročně vyúčtování na MF. Takže v malém se to opravdu moc nevyplatí.
Co tak vidím kolem sebe daleko lepší kšeft je mít kamrádku v UK, která plení tamní bazary v „nóbl“ čtvrtích, posílá to v rámci EU jako běžnej balík do ČR a ty to prodáš někde na netovym bazaru. Tam vejvar skutečně je, ale ve větším množství to už smrdí taky, zvlášť když si necháváš platit přes účet, berňáky po tom jdou. Setkal sem se už s přístupem, že se holka domluvila na diskuzích, nakoupila to přes tu kamarádku v UK, pak někam přijela na parkoviště, kupující tam přišly za ní a nakoupily to od ní za hotové. To je asi -relativně-(!) bezpečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, to je super nápad. Některé takhle dovážely/dovážejí hračky Lamaze z Číny - za pakatel a prodají to poměrně o dost levnějí, než se tu hračky prodávají…Stojí jednou nohou v průseru, protože je to padělek, nedovádějí z toho to, co mají… Víš třeba, že když budeš mít e-shop, musíš mít někde sklad a jen tak doma v obýváku to nejde? Že musíš mít tu skladovou místnost schválenou hasičema, hygienou a stavebním zkolaudovanou na sklad? Víš, že se automaticky staneš plátcem DPH? Víš, že musíš mít ŽL, platit daně, brát reklamace…? Ono se jednoduše řekne, nakoupím a prodám… ale není to tak dlouho, co finančák vyhmátl podnikavé maminky na MMB a ty se pak divily, když jim doměřili šílené penále, daně… a ještě byly rády, když je nepopotahovala policie. Věř, že si finančák podobné diskuze - prodám, levně, Čína, UK.. dost hlídá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc se stane automaticky plátcem DPH? To je az od nějakého obratu myslím milion ročně ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak jsi mě donutila to projít a máš pravdu. DO 1.1.2013 se při přijetí nebo poskytnutí přeshraniční platby bylo nutno registrovat jako plátce DPH, resp. byl to zákonný důvod pro povinnou registraci. Od 1.1.2013 toto už ale neplatí, viz:
http://www.jakpodnikat.cz/…-povinna.php
Omlouvám se za mystifikaci. Nicméně pozor, pokud tomu rozumím dobře, pak sice pro obchod v rámci CZ platí to, že DPH neodvádím, ale pokud přijmu přeshraniční plnění bez DPH a chci ho zde prodat, pak mám povinnost k ceně přirazit a vyčíslit DPH, které pak odvedu a stále platí roční elektronické přiznání.
POkud bude zájem, záčknu našeho daňaře, o tohle se už nějaký rok nestarám, jen si pamatuju, jak sme začínali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, rozhodla jsem se že si udělám e-shop a budu objednávat oblečení z Číny ve větším množství, zbytek na objednání a dále skupinu na FB a tam budu prodávat oblečení pro dětičky

Známá to dělá a teda, kšeft jako blázen…
Poradí mi tu někdo, kromě e-baye, kde se dá ještě nakupovat ve větším?