Končí mi pracovní poměr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Končí mi pracovní poměr
Ahoj, potřebovala bych znát názor i vás ostatních…
Situace se má takto: Pracovní poměr mi končí teď na konci roku 2013, původně jsem si myslela, že do té doby budu těhotná ( snažíme se přes rok), ale vyskytli se zdravotní problémy takže zatím NIC. Budu nejspíš doma na nemocenské už třeba od konce října z důvodu snižování imunity, abych mohla otěhotnět. A teď nevím jak to bude, zda když mi zkončí pracovní poměr na konci roku, tak co dál??? Novou práci si nemůžu najít když budu doma. A jak to bude až třeba otěhotním, budu mít pak nárok na mateřskou když nebudu v pracovním poměru? Pracuji v kuse asi 7 let
Díky za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@j.a.n.i1 Já jsem se dočetla na internetu, že právě když budu na nemocenské ( což půjde za bývalým zaměstnavatelem) a splňuji že jsem pracovala těch 270 dní za poslední dva roky, tak nárok budu mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že abys na ní měla nárok tak bys na tu MD musela nastoupit v ochranné lhůtě do 180dní od ukončení pracovního poměru??
Takže budeš mít nárok jen na RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boudice23 Díky, tady se člověk musí opravdu spolehnout sám na sebe. Cpe státu nehorázný prachy a pak se ničeho nedočká…
Ještě se by mě zajímalo nevíte někdo kde přesně se mám ptát, abych měla správné informace???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budes mit narok…jestli jsi tam pracovala tech 270 dni…já to tak take mela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ciluska Já pracuji ve státní sféře už několik let, ale před dvěma lety jsem přešla na jiný projekt a proto mám smlouvu na dobu určitou do konce roku 2013. A můžu se zeptat jak dlouho jsi byla na nemocenské než jsi přešla na mateřskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ciluska píše:
Budes mit narok…jestli jsi tam pracovala tech 270 dni…já to tak take mela
To je ale jenom jedna z podmínek. Druhá je být zaměstnáná nebo v ochranné lhůtě, která je 180dnů od skončení pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janík86 píše:
@Boudice23 Díky, tady se člověk musí opravdu spolehnout sám na sebe. Cpe státu nehorázný prachy a pak se ničeho nedočká…
Ještě se by mě zajímalo nevíte někdo kde přesně se mám ptát, abych měla správné informace???
Dočkáš se nemocenské a rodičovského příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag ano ta ochranna lhuta tam je Po tom skonceni pracovniho pomeru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janík86 já dostala vypoved…å uz jsem byla tehu…ale nechala jsem si ji dat z duvodu, ze firma na tom byla spatne å tak jsem dostala odstupne…å hlavne jsem tedy mela uz nalezenou jinou praci, ale dø te jsem nenastoupila..jelikoz jsem musela na rizikovy Takze pred oorodem sest tydnu matetska..Po porodu take å pak ridicak dø tri let ditete…Takze 30 mesicu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbost 28 tydnu je materska…pred porodem 6tydnu Po porodu zbytek na matersky å pak jsem si dala 30 mesicu rodicak…Takze dø 3 let malyho…
Příspěvek upraven 18.09.13 v 10:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ciluska píše:
No však jo. A zakladatelce pracovní poměr skončí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zde jsou podmínky, při jejich splnění je nárok na peněžitou pomoc v mateřství:
http://www.mpsv.cz/cs/7#dsnp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ciluska píše:
No a zakladatelka ještě těhotná není, takže nemůžeš vědět, jestli se do lhůty vejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit