DPČ, odvody. Rodicak ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
DPČ, odvody. Rodicak ?
Ahoj najde se nekdo, kdo by mi to objasnil? Pobiram rodicovsky prispevek, mala nechodi do skolky. Mam brigadu. Mela jsem DPP a po vycerpani hodin jsem presta u stejnejo zamstnavatele na DPČ. Ze mzdy ted na DPČ se mi odecita zdravotni a socialni a pojisten. Ale kdyz jsem na rodicaku tak to za me plati stat ne? To se ted plati dvakrat? Vubec ted nevim jestli se mi to vyplati ze cca 4 tisic mi zustalo k vyplate 1700.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To že jste na rodičáku s tím nemá co dělat. Stát to za vás platí, pokud nic neděláte. Máte normální smlouvu, na ní výdělek a ten podléhá srážkám. U DPČ je soc. a zdrav. už u výdělku 3 tis. hrubého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elzaaa Akorát tedy doloz do prace, ze pobiras rodicak a pak ti nebude strahat doplatek do minimalniho zdravotniho, ten zaplati stat a podle castky byl evidentně stržen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
To že jste na rodičáku s tím nemá co dělat. Stát to za vás platí, pokud nic neděláte. Máte normální smlouvu, na ní výdělek a ten podléhá srážkám. U DPČ je soc. a zdrav. už u výdělku 3 tis. hrubého.
Má to s tím co dělat, oni jí strhávají pojistné jako z minimální mzdy (proto jí z toho skoro nic nezbylo). Když doloží pobírání rodičáku, strhnou jí jen procentuální výsi pojistného, nebudou ho dopočítávat, a ona tak bude mít čistou mzdu podstatně vyšší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Má to s tím co dělat, oni jí strhávají pojistné jako z minimální mzdy (proto jí z toho skoro nic nezbylo). Když doloží pobírání rodičáku, strhnou jí jen procentuální výsi pojistného, nebudou ho dopočítávat, a ona tak bude mít čistou mzdu podstatně vyšší.
Dekuji dolozim to zamestnavateli a snad to bude min ty odvody. Takhle by se mi to tedy moc nevyplatilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Elzaaa Akorát tedy doloz do prace, ze pobiras rodicak a pak ti nebude strahat doplatek do minimalniho zdravotniho, ten zaplati stat a podle castky byl evidentně stržen.
Dekuji za radu. Ja ani nevedela ze to mam dolozit. Kdyz jsem se ptala v praci tak nic nechteli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elzaaa píše:
Dekuji dolozim to zamestnavateli a snad to bude min ty odvody. Takhle by se mi to tedy moc nevyplatilo.
Jo, při výdělku cca 4tis. hrubého bys měla mít o cca 1400,–Kč víc. Jestli jsi podepsala daňové prohlášení, tak daň ti pokryje sleva, takže bys platila jen 11% pojistné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Jo, při výdělku cca 4tis. hrubého bys měla mít o cca 1400,–Kč víc. Jestli jsi podepsala daňové prohlášení, tak daň ti pokryje sleva, takže bys platila jen 11% pojistné.
Ja jsem jste zamestanana na HPP ale tam ted cerpam rodicovkou dovolenou. U zamestnavatele na brigade ten papir ruzovy podepsany nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
"@zrcadlo tohle je moje vyplatni. paska jestli tomu rozumis
Příspěvek upraven 02.07.20 v 22:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elzaaa píše:
@zrcadlo tohle je moje vyplatni. paska jestli tomu rozumis
Tak podepiš růžové prohlášení (můžeš podepsat v jednom měsíci jen u jednoho zaměstnavatele, jestli od toho na HPP nemáš žádný příjem, tak můžeš podepsat u tohoto) a dodej to potvrzení o pobírání RP, budeš mít pak nejen o výraznou část pojistného, ale ještě o tu daň víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Tak podepiš růžové prohlášení (můžeš podepsat v jednom měsíci jen u jednoho zaměstnavatele, jestli od toho na HPP nemáš žádný příjem, tak můžeš podepsat u tohoto) a dodej to potvrzení o pobírání RP, budeš mít pak nejen o výraznou část pojistného, ale ještě o tu daň víc.
Ok dekuji za rady. Prohlaseni podepisu a papir dodam. Tohle jsem vbec nevedela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit