Práce ve fabrice, na co při ní myslet?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já to znám taky jsem pracovala ve fabrice..montovali jsme nejaké komponenty. Moc dobře vím o čem mluvíš. Nepracuje vás víc vedle sebe? My když jsme se na místech sešli fajn lidi dokázali jsme prokecat celou směnu. Jinak co se mi honilo hlavou, co musím uvařit, naakoupit, dárky dětem atd..tady ty věci kolem domácnosti…Je to na palici.
Ještě mě napadá jestli ty odpolední nemáte třeba volnější a nemůžeš mít sluchátka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přeji hezké dopoledne, možná se někomu budu zdát můj dotaz hloupý, proto raději anonym. Před pár měsíci jsem začala pracovat v jedné fabrice, ze začátku jsem si v duchu vymýšlela různě příběhy, hrála slovní hry, počítala…a práce mi v celku utíkala, ale v poslední době mi nějak dochází inspirace a směny se neskutečně vlečou a v této době asi jen tak lepší práci neseženu…teď mě čeká odpolední a potom rovnou ranní…
Dělala jsme brigádu a měla sluchátka.. Tajné tedy.. Pac být nesměly. Nebo kecat s kolegy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve fabrice jsem měla brigádu a fakt jsem myslela, že se tam zblázním. Jak padlo tak sluchátka, kecat s kolegy a někde je třeba možnost telefonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám vedle manžela, takže my jsme si vždy pokecali a v práci nám to utíkalo. (teda teď jsem doma se skoro roční prďolkou) A když jsem makala na jiném místě, přemýšlela jsem třeba co uvařím, plány na víkend, co nakoupit, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já to znám taky jsem pracovala ve fabrice..montovali jsme nejaké komponenty. Moc dobře vím o čem mluvíš. Nepracuje vás víc vedle sebe? My když jsme se na místech sešli fajn lidi dokázali jsme prokecat celou směnu. Jinak co se mi honilo hlavou, co musím uvařit, naakoupit, dárky dětem atd..tady ty věci kolem domácnosti…Je to na palici.
Ještě mě napadá jestli ty odpolední nemáte třeba volnější a nemůžeš mít sluchátka.
Já bohužel nejsem moc komunikativní, navíc jsem od sebe většinou celkem daleko a máme v práci poměrně hlučno (takže ani sluchátka nepřicházení v úvahu, bohužel, ty by asi hodně pomohly).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já bohužel nejsem moc komunikativní, navíc jsem od sebe většinou celkem daleko a máme v práci poměrně hlučno (takže ani sluchátka nepřicházení v úvahu, bohužel, ty by asi hodně pomohly).
Dnes už se dělají vážně kvalitní sluchátka, která hluk z vnějšku dokáží skvěle odfiltrovat. Pokud je máte povolené, vřele doporučuju. Nejen hudbu, ale klidně čtenou knihu, kurz jazyka nebo jiné vzdělávání.
Když semtam v práci pomáhám baličkám, tak je to super den, dva, na vyčištění hlavy. Třetí den už mlátim tou hlavou o zeď, takže chápu, o čem mluvíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Popravdě přesně nevím, jestli můžeme mít sluchátka, ale vzhledem k tomu ostatnímu, co nesmíme ve výrobě mít (mimo jiné také mobil), předpokládám, že ani sluchátka ne…
Příspěvek upraven 02.07.20 v 11:29
- Citovat
- Upravit
@yocheved píše:
Neměla bys myslet na to, co děláš?
Při rutině ve fabrice? Když řídíš, tak máš taky puštěné rádio ne? Proč by je taky jinak dělali, že jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Při rutině ve fabrice? Když řídíš, tak máš taky puštěné rádio ne? Proč by je taky jinak dělali, že jo…
Radio sice jo, ale že bych si vymýšlela příběhy, počítala, zkrátka cíleně odváděla pozornost někam jinam, tak to bych asi daleko nedojela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yocheved píše:
Radio sice jo, ale že bych si vymýšlela příběhy, počítala, zkrátka cíleně odváděla pozornost někam jinam, tak to bych asi daleko nedojela
Já teda u řízení přemýšlím nad vším možným, stejně jako jsem to dělala na brigádě ve fabrice. Pokud jedu nějakou novou trasu, třeba v centru velkého města, tak tam by mě to rozptylovalo ale jinak..
Ta práce je už tak rutinní, že to znáš nazpaměť a nepotřebuješ se na to absolutně soustředit. Takovej autopilot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yocheved To u většiny úkonu ve fabrice fakt nemusíš. Soustředit se celou šichtu na šroubování víček nebo skládání másel po 6ti do krabičky, to by ti vážně ruplo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jedu své obvyklé trasy, tak to vnímám taky jako chvilku pro sebe, kdy si přemýšlím. Pokud to situace vyžaduje, tak se plně soustředím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeji hezké dopoledne, možná se někomu budu zdát můj dotaz hloupý, proto raději anonym. Před pár měsíci jsem začala pracovat v jedné fabrice, ze začátku jsem si v duchu vymýšlela různě příběhy, hrála slovní hry, počítala…a práce mi v celku utíkala, ale v poslední době mi nějak dochází inspirace a směny se neskutečně vlečou a v této době asi jen tak lepší práci neseženu…teď mě čeká odpolední a potom rovnou ranní…