Paní učitelky, kdo dával výpověď narychlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.20 14:01

Paní učitelky, kdo dával výpověď narychlo?

Ahoj kolegyně, chci spíš popovídat si než se ptát…Včera jsem dala narychlo výpověď a mám blbý pocit, že jsem nechala ostatní ve štychu…S mou aprobací budou těžko hledat…Mám super báječné kolegy a děti! Přišla ale nabídka, včera, jela jsem na pohovor a řekla ano (je to výzva k novému typu práce).Tentýž den,30.6., jsem dala výpověď. Jak dlouho sháníte nové učitele vy? Jsem AJ, z Prahy, a tady najít učitele AJ je problém, kvalifikovaného, kdo jazyk umí, půjde někam do firmy…Stává se, že někdo řekne třeba i v srpnu, že nenastoupí? Ve škole se urazili, že je opouštím…Mám nepříjemný pocit…Jak to máte s odchody vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1133
1.7.20 14:12

Neboj, oni to přežijou 8) Každý je nahraditelný…U nás (učím na odborné SŠ) je tak velká fluktuace zaměstnanců, že si kolikrát říkám, že si snad nová jména ani nemá cenu pamatovat. Když tak vezmou v nouzi i nekvalifikovaného učitele, pokud k tomu bude, kvalifikaci si časem doplní. A ať jsi v nové práci spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.20 14:15

Hele, vím jak se cítíš. Já teda musela nečekaně na PN v těhotenství. Takže to na ně všechno spadlo. Ale šéfová to věděla dřív. A stejně pořád angličtináře s aprobací nemají. A to už jsou dva roky. Ale já učím na vesnici, kam se nikomu dojiždět nechce.

Ale prostě nedá se nic dělat. Třeba se časem vrátíš plná nápadů a inspirací. Nebo taky ne. Zase mají dva měsíce na to, někoho sehnat. jak píšeš. Kvalifikovaný aj, je problém. Takže je fuk, kdy bys odešla. A zase je potřeba se posunout dál, pokud to tak cítíš. Držím palce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
66799
1.7.20 14:16

Podminky pro praci ucitelu vcetne platoveho ohodnoceni neni tvuj problem.
Jinak ja z jedne skoly taky odchazela narychlo, svedomi me hryzalo, to patri k naplni prace, sounalezitost. To je dobre, ze to tak citis. At se dari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.20 14:33
:kytka: :srdce: :*
  • Citovat
  • Upravit
Lalelale
1.7.20 14:44

Ve škole se urazili? Vůbec bych neměla špatné svědomí, to, že špatně platí a budou těžko hledat není tvůj problém. Kdybych dělala zaměstnavatelům charitu a nenechala je ve štychu, tak doteď dělám svou první práci. Že se ve škole urazili je jejich špatná vizitka, ne tvoje

• Citovat
  • Upravit
66799
1.7.20 14:48

@Lalelale ve skolstvi se nove pracovni sily hledaji duben-cerven. V cervenci uz jsou kvalitni zajemci rozebrani. Navic vedeni cerpa dovolenou, pohovory, inzerce… se lepe delaji za chodu skoly. Proto je slusnosti dat vedet o vypovedi dopredu. Bylo by fajn, kdyby ti kvalitni ucitele neodchazeli do jinych odvetvi. Za to vedeni skoly nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.7.20 14:53

Myslím že ve štychu bys je nechala, kdybys odešla v říjnu, třeba. Nelam si s tím hlavu. Je to tvůj život a máš právo změnit povolání. Ať se daří v nové práci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
1.7.20 14:55
@matkabagristy píše:
@Lalelale ve skolstvi se nove pracovni sily hledaji duben-cerven. V cervenci uz jsou kvalitni zajemci rozebrani. Navic vedeni cerpa dovolenou, pohovory, inzerce… se lepe delaji za chodu skoly. Proto je slusnosti dat vedet o vypovedi dopredu. Bylo by fajn, kdyby ti kvalitni ucitele neodchazeli do jinych odvetvi. Za to vedeni skoly nemuze.

Problém oboru, co si to tak nastavil :nevim: navíc uživatelka jistě dala výpověď v souladu s pracovní smlouvou a danou výpovědní lhůtou. Ani učitelky nejsou otroci, co musí kolem zaměstnavatele chodit po špičkách a odejít jen když se to jemu hodí. Můj názor.

• Citovat
  • Upravit
5224
1.7.20 15:12

Maji dva mesice na to, aby nekoho nasli a vymysleli rozvrhy, takze bych z toho nijak spatna nebyla. Ja davala vypoved z castecneho uvazku na konci rijna, protoze mi dosla trpelivost s vedenim (v cervnu same sliby a v na zacatku rijna opet vse pri starem). Joo, tam jsem chapala, ze jsou rozcarovani, ale nervy mam jenom jedny. Taky jsem odesla uplne mimo skolstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
1.7.20 15:16
@Lalelale píše:
Problém oboru, co si to tak nastavil :nevim: navíc uživatelka jistě dala výpověď v souladu s pracovní smlouvou a danou výpovědní lhůtou. Ani učitelky nejsou otroci, co musí kolem zaměstnavatele chodit po špičkách a odejít jen když se to jemu hodí. Můj názor.

psala jsem, jak se to dela bezne, navic zakladatelku muze cekat neprijemne prekvapeni, kdyz po ni budou pozadovat dochazku do prace v srpnu. Ja bych se tou zakonnou dobou vypovedi radeji neohanela.
Obor si to sam nenastavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
1.7.20 18:30

Aprobovaný angličtinář se aspoň v mém regionu vyvažuje zlatem. :) Taky jsem měla nabídku, nechala jsem se zlákat, i když mi v podstatě nic nechybělo - prostě rozcapenost z mé strany… už když jsem se chystala odejít a byla jsem přítomná pohovorům s náhradníky za mě, byla jsem otřesena, kdo se může na pozici učitele cizího jazyka hlásit. To bylo první varování, že blbý nápad. :) Nová práce nedopadla a já se v září vracela zpět na své místo, kde jsem dodnes. Šéf byl šťastný. :)

Jinak k tvému dotazu - jeden kolega dal výpověď taky na konci školního roku, šéf mu dodnes nemůže přijít na jméno, bral to jako podraz a dodnes se nenašla adekvátní náhrada. (3 roky) Z pozice zaměstnance ti ale říkám - člověk v určitých chvílích musí myslet primárně na sebe… a toto je jedna z nich.

Jdi do toho prsama a hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat