DPP při ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
2.4.13 14:28

Našla jsem na jejich stránkách akorát tento dotaz… Je to podobné s rozdílem, že já v daném měsíci nebudu končit, ale začínat.

Ukončím pracovní poměr 19. 10. a do nového nastupuji až od 1. 11. Musím doplatit pojistné na zdravotní pojištění za dny prodlevy, pokud nejsem evidován u ÚP jako uchazeč o zaměstnání?

Ukončí-li pojištěnec zaměstnání v průběhu kalendářního měsíce a stane se tzv. osobou bez zdanitelných příjmů (tj. není osobou samostatně výdělečně činnou ani státním pojištěncem, což jsou důchodci, studenti, maminky na MD a další), má povinnost hradit pojistné na zdravotní pojištění pouze za celé kalendářní měsíce, kdy do této kategorie patřil. Pojištění za období od 19. 10. do 31. 10. hradit tedy nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.4.13 14:33

Tak nevím.. sestřenice moje to ted řešila, ukončila práci v půlce měsíce a nastoupila do nový od prvního a na zdravotce si od ní ty peníze samozřejmě vzali.. věř raději účetní než mně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.4.13 14:35

@veverkas22 Tak jsem volala přímo na VZP a je to vyřešené:D. Pokud nastoupím tento měsíc do nové práce na HPP, automaticky je vyřešen celý měsíc, nemusím řešit, kolikátého nastupuji. Takže tvá sestřenice zaplatila bohužel zbytečně, jak to vypadá:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.4.13 14:38

Já se tomu vlastně ani nedivím.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.4.13 14:40

@veverkas22 Kdyby chtěla, podle mě by to bylo vymahatelné zpět. Má přeci smlouvu k určitému dni, je to doložitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.4.13 14:41

Řeknu jí to, uvidíme.. ona je taková troubelína, takže to stejně asi řešit nebude.. nejspíš tam řekla, já to jdu zaplatit, já jsem teď bez práce, tak to vzali a neptali se dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
12.5.15 15:03

@Petr987 Jojo, ono se odvíjí od minimální mzdy, může to být její půlka, takže když se zvýší ona, tak automaticky i tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat