Hodiny navíc v práci...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak záleží na spoustě faktorů… pokud je máš placené jako přesčasy a výrazně tě to neomezuje, tak bych to neřešila, při fixním platu bych se rozhodně ozvala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já vždy napíšu kolik hodin jesm opravdu odpracovala.Nevidím důvod v tom to nenapsat a jak píšeš aby jsis neudělala zle. Vždyť jsi to odpracovala,tak se buď dohodnete že ti to proplatí,nebo že si vezmeš náhradní volno atd…těch možností je spousta..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, že je to fixák, pro mě to známená o 1 den v měsíci navíc v práci.. Já se právě bojím, abych si to s ním nerozházela..Jsem už prostě taková blbka ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to bych se určitě ozvala, buď ať
- napíše směny tak aby hodiny seděly
- vybrat jako náhradní volno, tj. příští měsíc zas o tu 1 směnu méně
- zaplatit jako přesčas
Třeba co vím u bráchy v práci, dělají 12-ky, tak tam šéf plánuje směny v excelu a vždy se jim tam krásně ukazuje kolik hodin mají daný měsíc navíc či méně a dělá to tak aby se to postupně vyrovnalo. A pokud má někdo hodiny navíc i ke konci roku (možná i k pololetí), tak se mu proplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máš fixní, tak by ti měl za to umožnit náhradní volno. Ale myslím, že je to na dohodě. Nemusí to povolit, ale na druhou stranu ty potom nemusíš souhlasit s prací přesčas. Záleží, co máš ve smlouvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je možné, že se přehlídnul, nebo nevím, ale pak na mě docela vyjel. Tak já si bokem napíšu kolik mám hodin navíc a až bude psát nové služby, tak mu to k tomu přihodím.
- Citovat
- Upravit
Já jsem před MD v práci měla spoustu přesčasů, některý měsíc i 80 hodin. Plat mám měsíčně daný na pevno a navíc můžu dostat prémie, ale kvůli krizi jsem je už teda hooodně dlouho neviděla nebo jen směšně malé. Přesčasy si můžu sice vybrat, ale v praxi je to tak, že je tolik práce, že není kdy si to vybrat a prostě jsem ráda, že tu práci mám a neřeším to. Obětovala jsem i spoustu víkendů … bohužel, dnešní svět je asi takový.
Jediné, co mi to přiáší za výhodu, že když jdu třeba k zubaři nebo jinému lékaři, tak si to nemusím naddělávat a šéf to neřeší, i kdybych v tom měsíci neměla žádný přesčas, tak mi řekne, minule jsi měla hodně, tak to neřeš a několikrát mi zmačkal dovolenku a vyhodil do koše. Ale to, co si tímto způsobem vyberu je asi tak desetina těch přesčasů.
- Citovat
- Upravit
Tak ale k lékaři je nárok na propustku. Vím, že někde zaměstnance nutí nadělávat nebo brát dovolenou, ale nárok na propustku je (tzn. doba strávena u lékaře je placená).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomka píše:
Tak ale k lékaři je nárok na propustku. Vím, že někde zaměstnance nutí nadělávat nebo brát dovolenou, ale nárok na propustku je (tzn. doba strávena u lékaře je placená).
No já mám pružnou pracovní dobu, takže by mi řekli, že si mám dr. vyřídit po nebo před prací. Jako asi kdybych na tom trvala, tak mi ten lístek uznají, ale tím, že mám hafo přesčasů, tak je mi to fuk.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Pomka píše:No já mám pružnou pracovní dobu, takže by mi řekli, že si mám dr. vyřídit po nebo před prací. Jako asi kdybych na tom trvala, tak mi ten lístek uznají, ale tím, že mám hafo přesčasů, tak je mi to fuk.
Mám taky pružnou pracovní dobu a v práci mi řekli, že na propustku mám nárok na celou dobu, co jsem strávila u lékaře, takže problém není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při pružné pracovní době je (alespoň myslím) nárok na propustku na dobu kdy je ta doba, kdy tam být musíš (tj. na tu pevnou část), zbytek se nadělává.
Někdy to tedy ještě mají uděláno tak, že když se do práce vrátíš, tak uznají za celou dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Při pružné pracovní době je (alespoň myslím) nárok na propustku na dobu kdy je ta doba, kdy tam být musíš (tj. na tu pevnou část), zbytek se nadělává.
Někdy to tedy ještě mají uděláno tak, že když se do práce vrátíš, tak uznají za celou dobu.
Správně to tak je, ale záleží na zaměstnavateli, nám se to nepočítá do té pevné, ale do 8 hodin, co je pracovní doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomka píše:j.a.n.i1 píše:Správně to tak je, ale záleží na zaměstnavateli, nám se to nepočítá do té pevné, ale do 8 hodin, co je pracovní doba.
Tak to od zaměstnavatel potěší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Pomka píše:Tak to od zaměstnavatel potěšíj.a.n.i1 píše:Správně to tak je, ale záleží na zaměstnavateli, nám se to nepočítá do té pevné, ale do 8 hodin, co je pracovní doba.
Ba co víc, je to obrovský plus. Pokaždé nadělávat lékaře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zajímala by mě jedna věc, když odděláte v práci víc hodin, řeknete to? Konkrétně u mě, šéf mi v měsíci napsal služby a když jsem mu řekla, že mi napsal o 10 hodin víc než měl, tak se ještě začal rozčilovat, že jsem mu to měla říct dřív než to měl hotové..
Jde mi o to, jestli těch pár hodin radši necháte být, než abyste si udělali zle a nebo prostě to na rovinu řeknete? Díky