DPP při ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.9.11 10:04

DPP při ÚP

Ahoj děvčata,

potřebuju poradit. Určitě bude mít nějaká zkušenost.

Manžel přišel o práci. Jde na ÚP. Skončil ve zkušebce, takže pokud vím, nemá nárok na podporu (předtím byl na ÚP 5 měs.)
Na jeho jméno mám Dohodu o pracovním poměru (činnosti). Nakolik může tato dohoda ovlivnit evidenci na ÚP??

Může to dělat potíže?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101515
5.9.11 10:13

Aby se mohl na UP zaregistrovat, tak si na tu DPČ nesmí vydělat víc jak 4000,– měsíčně.

A proč ji máš na něj a ne na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.11 10:22

Jsem na RD a při prokázaném příjmu bych přišla soc. dávku a nevyplatilo by se mi pracovat.
Jsem na DPP, protože mě zaměstnavatel akutně potřeboval.

• Citovat
  • Upravit
36544
5.9.11 11:17
Anonymní píše:
Jsem na RD a při prokázaném příjmu bych přišla soc. dávku a nevyplatilo by se mi pracovat.

Pokud jsi na RD, tak si můžeš vydělat kolik chceš ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
5.9.11 11:19
Monny89 píše:
Anonymní píše:
Pokud jsi na RD, tak si můžeš vydělat kolik chceš ne? :think:

Přesně tak… a pokud se jedná o nějaké sociální dávky vázané na příjem, tak se zas počítá příjem i manžela, tak je to fuk a DPČ může být klidně na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.11 11:33
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
Anonymní píše:
Pokud jsi na RD, tak si můžeš vydělat kolik chceš ne? :think:
Přesně tak… a pokud se jedná o nějaké sociální dávky vázané na příjem, tak se zas počítá příjem i manžela, tak je to fuk a DPČ může být klidně na tebe.

Manžel má trv. pobyt jinde a do příspěvku na bydlení se jeho příjem nedokazuje.

• Citovat
  • Upravit
17050
2.4.13 13:21

DPP a zdravotní pojišťovna/ ÚP

Ahoj,
Ukončila jsem HPP ke 31.3.2013. Teď mám možnost jít na DPP k jinému zaměstnavateli. Přičemž k 25.4. se tento poměr změní na HPP. Jak postupovat? Mám jít na ÚP (jde mi spíš o to zdravotní pojištění) nebo jen na zdravotní pojišťovně nahlásit, že jsem na DPP a budu mít tento měsíc HPP? Nebo nemám nahlašovat nikde nic? :think:

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
2.4.13 13:37

Musíš jít na uřad práce nahlasit že budeš mít práci na DPP výdělek musíš mít měsíčně do 4000kč zdrav. a soc. ty strhavat nebudou to bude platit uřad práce a pak jak půjdeš na HPP tak jít znova na uřad a taky na zdravotní jim říct že ty bude strhavano z platu a nemusí to za tebe platit stát, ale to je v případě jestli budeš aspon na chvilku na pracaku jestli přechazíš z jednoho zaměstnaní do druhého tak nevím jak je to se zdrav. a socialním

• Citovat
  • Upravit
17050
2.4.13 13:58

@lilie12 mě jde o to, že já nepotřebuji na úřad práce, aby mi hledali zaměstnání a ani aby mi dali podporu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
2.4.13 14:02
@Lakynka píše:
@lilie12 mě jde o to, že já nepotřebuji na úřad práce, aby mi hledali zaměstnání a ani aby mi dali podporu. :think:

A kdo za tebe bude platit zdravotní, když tam nepůjdeš? to si chceš platit sama?

• Citovat
  • Upravit
Mi24
2.4.13 14:08
@Lakynka píše:
@lilie12 mě jde o to, že já nepotřebuji na úřad práce, aby mi hledali zaměstnání a ani aby mi dali podporu. :think:

v klidu hledat ty nebudou aspon neznám nikoho komu by něco uřad našel :mrgreen: podporu ty dají jen když budeš mít 2roky odmakané a jinak nevím jak dlouho budeš doma než půjdeš praccovat do druhého zaměstnaní, ale musíš si platit bud ty sama což je dost peněz nebo uřad zdravotní a socialní

• Citovat
  • Upravit
17050
2.4.13 14:17

Právě jsem se informovala od mé účetní a ta mi řekla, že pokud tento měsíc nastupuji do jiné práce, automaticky se to pojištění bude týkat celého měsíce, tudíž nemusím na ÚP. 25. nastupuji do té nové práce na HPP, jak jsem psala.

Šlo mi ale o tu pojišťovnu, jestli tam to nahlásit nebo na ÚP. Zítra nastupuji, tak času moc nemám, a bych objížděla úřady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.4.13 14:21

Ahoj. když nechceš na ÚP, zajdi si jen na pojišťovnu a nahlas že v období do 25.4 budeš samoplátce. zaplatíš tam mám pocit 1080 za duben a to je vše.. jen se zeptej, jestli máš pak znovu přijít a ukončit to, nebo to zaznamenají automaticky, nebot za tebe pak zaplatí zaměstnavatel, tohle nevím. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.4.13 14:22

A možná by tam šlo jen zavolat a poslat to příkazem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.4.13 14:24

Hm, tak zkusím. Ale tedy potom by má účetní kecala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie