DPP versus DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@katty89 10 by mi bohatě stačilo, ale ani ne půlka by byla málo. Mělo by to být tak, že od ledna bude nová smlouva na DPP na 300hodin a až se vyčerpá, tak DPČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Kdyz se nahlasis na pojistovne jako osoba celodenne pecujici, a nevydelas vic, nez tech 10tisic, dostanes celou castku na ruku. U DPC je limit do 2,5tis,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katty89 a sakra. Budu si to muset spočítat jak často můžu být v práci aby mi těch 300 nějak slušně vyšlo. 2,5 je fakt vtipné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Muzes si vydelat vic, nez 2,5tis, ale budes platit zdavotni, socialni a nemocenske stejne jako bys byla v HPP. Resp.to za Tebe bude odvadet zamestnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se zakladatelce, ale potřebovala bych se také vetřít s dotazem…
Po RD jsem nastoupila do práce cca 6. měsíců, musela jsem dát výpověď (směny 9-21hodin a onemocněla mi maminka - takže neměl kdo hlídat děti..)Byla jsem (tedy ještě jsem v evidenci ÚP, vyřadí mne zpětně, budu mít větší výdělek než 1/2 min. mzdy)
Našla jsem si práci na „dohodu o provedení práce“. A teď dotaz:
1/ mám podepsat prohlášení poplatníka (chodím do práce Pá-So-Ne, mzdu budu mít kolem 10000Kč)
2/ mohu uplatňovat slevu na děti(případně dá se podat přiznání na konci roku?)
3/ jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním…lze tedy pracovat na „dohodu“ a být nahlášen na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě? Dcera bude mít v lednu 4. roky (takže bych se vlezla - do školky chodí jen dopoledne) a syn má 9.let -chodí tedy i do družiny, ale není to nutnost, chci ať je ještě alespoň hodinku po vyučování v kontaktu se stejně starýma dětma…
Díky za rady…napadá mne, zda by to nevěděla
@j.a.n.i1 ![]()
Příspěvek upraven 06.11.14 v 15:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit