Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jsem rada, ze jsem narazila na tuto diskusi. Pokazde kdyz se chystame s pritelem nekam na delsi cestu je jasny, ze kazda benzinka je nase. Problemy v kine nebo nejake spolecnosti, o tom ani nemluvim ale netusila jsem ze to nejhorsi terpve prijde.
Jsem v 8 mesici tehotenstvi a je to fakt na masli. V noci se kazdou hodinu a pul budim a sinu si to na zachod. Pres den ani nemluvim. Nastesti mam tolerantniho pritele a ten uz si na to zvykl. ![]()
Ahojky,
ghotic na tom hormonálním profilu něco asi bude a bude to souviset i s hladinou hormonů během menstruačního cyklu. Já jsem vypozorovala, že mívám velké pálení tak 3 dny před menstruací. V těhotenství mě kupodivu to pálení skoro přešlo a na malou jsem chodila dokonce míň často než před ním. Po porodu jak když utne, žádné pálení, běhání na WC, po těch 14 letech potíží jsem byla jak v sedmém nebi
Užívala jsem si procházek s kočárkem a nemusela přemýšlet, kde je WC. Zánět jsem měla během tohu roku jenom 2×. No a teď se to jakoby zas vrací.
Kojila jsem 5,5 měsíce a během té doby ten močák byl snad nejvíc v klidu, možná to bylo tím, že jsem najednou nad tím tak nepřemýšlela, byla jsem prostě celá pohlcená Kubíkem a totálně šťastná. Ze srdce ti přeju, ať to cestování proběhne úúúúplně v pohodě. Seš holka odvážná, já jsem na toto srab, a pak se doma užírám.
Já používám na mytí už několik let gel Laktacyd, který obsahuje kyselinu mléčnou a nepůsobí zá:,–(itě. Jinak na ty plísně mám vyzkoušené skoro všechny přípravky, co uvádějí holky v nově založené diskuzi o plísních. Jakmile se mně objeví plísně v pochvě, zákonitě se rozjíždí močák. Byla jsem kvůli tomu před několika lety i na imunologii, měla jsem mít autovakcínu, ale můj gynekolog zkusil na půl roku na:,–(it Sporanox, brala jsem ho vždycky jen v době menstruace. Zbavila jsem se tak i spórů plísní, které v těle dřímou a čekají na svoji příležitost
Candilac jsem ještě neměla, zatím jsem kombinovala Lactobacilus acidophilus s UROVAL manosou (D-manosa + brusinky). Dneska jsem zkusila tobolky Vital buchu (extrakt z jihoafrického keře), ale je mně z nich špatně od žaludku ![]()
Myslím si, že máme asi z těch zánětů oslabenou sliznici. Trpěla jsem hodně na záněty v krku a doktor na ORL mně řekl, že mám z toho ztenčenou sliznici, tak proč by se nemohlo to samé stát i v močovém měchýři a trubici? Dost mně vrtá hlavou, jak to, že skoro celý rok jsem měla celkem pokoj a teď se to vrací, přitom si nejsem vědoma, že bych dělala něco jinak.
Jak to máte s jídlem? Např. kafe, sladké, mléko a kořeněné je pro mě mor, jo a ještě černý čaj.
Vinono - mívalas záněty, nebo ti všechny ty velké bolesti způsobovala ta zůžená močová trubice a uret. syndrom? Muselo to být hrozné ![]()
Stellino - tak jak je? Moc ti přeju, ať se ti to spraví, uvidíš, že po porodu bude líp
Holka, ty sis taky už s tím močákem pořádně zobla. Přeju pohodové těhulkovství.
Tyndo - taky se modlím, abych nebyla tam, kde jsem byla před těhotenstvím, to už bych v takové míře fakt nechtěla nikdy zažít. Je to dobrý po tom Biseptolu?
Medik - i já mám naštěstí moc tolerantního přítele, ale řeknu ti, že když jsme spolu začli chodit, tak mně bylo kolikrát pěkně trapně z toho věčného lítání na WC. Jak přijde miminko, uvidíš, že se to spraví, měchýři se uleví. I tobě přeju pohodové zbývající týdny těhulkovství.
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli vás taky pálí v podbřišku a při močení, i když máte nálezy v moči negativní, nikdo není schopen mně říct, proč to tak mám a už mně to leze pěkně na nervy.
Všechny vás zdraví Alte
Ahoj holky, mám stejný problém jako vy, opakované záněty močového měchýře už od 17 let, cystoskopie, kalibrace, ultrazvuky, rentgeny, vylučovací urografie…všechno v pořádku, v moči se téměř nikdy nic nenajde. Už si připadám jako hypochondr. Teď mi jeden doktor doporučil Swiss brusinky a druhý Uroval manosu a beru Uro-vaxom, tak jsem zvědavá. Jo a nejsem ani tak citlivá na prochladnutí jako na sex
misunka
Ahojte holky,
já jsem trpěla opakovanými záněty moč.měchýře několik let, po neúspěšné léčbě biseptolem aj.antibiotiky mi poradila jedna léčitelka, abych si každé ráno dala do skleněné flaštičky čerstvou ranní moč a trošku ji posypala skalicí modrou( k dostání v drogerii), zašpuntovala a nosila ji u sebe-na místě moč.měchýře, v noci se může dát pod madraci v místě moč.měchýře. Pila jsem u toho urologický čaj a brusinky.Zánět se mi vyléčil a již několik let se nevrátil. Kamarádce pomohla směs bylin z tradiční čínské medicíny Projasnění temné tůňky na www.tcmherbs.cz
Přeju všem, aby je tyto nepříjemnosti přestaly trápit.
Andrea
ahoj holky, zkuste si v lékárně koupit VRBOVKU MALOKVĚTOU, opravdu pomůže
.HOdně štěstí L.
Nejlepší na moč.cesty jsou brusinky v jakékoliv podobě. (například brusinkový čaj, džus a nebo tablety) Vyzkoušejte například brusinky akut.
S pozdravem Iveta. ![]()
Presne tak, BRUSINKY jsou nejlepi. Nejem v tabletach, ale i jako ovoce.
![]()
@NiKina píše:
no tak tohle mám taky.
Před spaním jdu snad stokrát. Jak mám studený nohy, ta každých pět minut.
Netušila jsem, že to je diagnóza…
Já měla za to, že to je psychický důsledek toho, že jsem byla nucená čúrat na nočníku už od půl roku a pak si z dětství děsně pamatuju, jak jsem ze sebe musela tlačit čůrání, i když se mi nechtěl - před spaním. To byly horory a divadlo pro půl rodiny
Ale mám to taky. Trošku to jde potlačit vůli, ale jen minimálně. Přesně jak píšeš, jsem-li v pohodě, jsem normálně čůrající člověk.
Ale prochladnutí nebo stres - a můžu se na wc odstěhovat…
NiKi
ahoj, chci se jen zeptat jak ti je? zakládala jsem diskuzi o tomto problému, protože to pocituji taky. Koukám že tadle diskuze je již starší tak se ptám díky moc
Ahoj, také přispěji svou troškou. Dříve jsem trpěla na záněty MM, po sexu, prochladnutí. Následně mi zjistili alergii na serma, latex, látku co je v spermicidních čípcích. Absolvovala jsem léčbu Uro-vaxonem, dlouhodobě Ofloxinem, samozřejmě brusinky. A te´d se to vrátilo, ale ne klasické záněty, ale 8hodin trvající kolika, kdy jen sedím na wc a močím po troškách, šíleně to bolí, nepomáhají ani spasmolitika, nic, HRŮZA. V moči žádná brebera, v pochvě nic. na rezonanci nic. totáln mě to vyřadí z provozu, nevím co mám dělat…měl někdo z vás něco podobného? na uro řkli dráždivý měchýř, ale já jsem v mezi čase v pohodě. toto mám 1×/14dní…každá rda dobrá..
@Alte píše:
Ahojky, chtěla bych vás moc poprosit o radu, jak na dráždivý močový měchýř. Která jste to zažila, tak víte, že je to kolikrát opravdu „na mašli“. Jet někam, jít do kina apod., je kolikrát hororový zážitek. Pak se přidá psychika - nevěřícné pohledy okolí, když po půl hodině, co jsem vylezla z WC, hlásím: „Já zas musím.“, a strach jestli tam kam jdu, je blízko WC, na klidu taky rozhodně nepřidá a je tu začarovaný kruh. Mívám období relativního klidu, kdy jsem schopná courat s kočárem 2 hodiny po venku, ale pak stačí menší prochladnutí, nebo nějaká vaginální infekce a i po vyléčení těchto problémů (negativní nález v moči a stěrů z pochvy) se mě drží jako klíště časté močení i několik týdnů, než se to zas trochu uklidní. Tak je to pořád dokola. Lékaři konstatovali, že se jedná o dráždivý močový měchýř, jsou na to léky, ale nejsou doporučovány při onemocnění štítné žlázy, no a já se léčím s hyperfunkcí štítné žlázy.Pokud jste se některá s tímto problémem měla tu čest setkat, poraďte, prosím, co vám pomáhá a jak se z toho nezbláznit.
Díky moc. Alte
@Alte píše:
Ahojky, chtěla bych vás moc poprosit o radu, jak na dráždivý močový měchýř. Která jste to zažila, tak víte, že je to kolikrát opravdu „na mašli“. Jet někam, jít do kina apod., je kolikrát hororový zážitek. Pak se přidá psychika - nevěřícné pohledy okolí, když po půl hodině, co jsem vylezla z WC, hlásím: „Já zas musím.“, a strach jestli tam kam jdu, je blízko WC, na klidu taky rozhodně nepřidá a je tu začarovaný kruh. Mívám období relativního klidu, kdy jsem schopná courat s kočárem 2 hodiny po venku, ale pak stačí menší prochladnutí, nebo nějaká vaginální infekce a i po vyléčení těchto problémů (negativní nález v moči a stěrů z pochvy) se mě drží jako klíště časté močení i několik týdnů, než se to zas trochu uklidní. Tak je to pořád dokola. Lékaři konstatovali, že se jedná o dráždivý močový měchýř, jsou na to léky, ale nejsou doporučovány při onemocnění štítné žlázy, no a já se léčím s hyperfunkcí štítné žlázy.Pokud jste se některá s tímto problémem měla tu čest setkat, poraďte, prosím, co vám pomáhá a jak se z toho nezbláznit.
Díky moc. Alte
ahoj, znám to moc dobře skoro dost podobn.Chci se zeptat jaké vyšetření si musela obejít, aby ti konstatovali že máš draždivý močový měchýř? řeším ted to samé, ovšem u mě je to dost psychikou:(V tvém případe bych zkusila psychiatra nebo psychologa. Léky na psychiku by ti měli pomoct v těch období. díky moc
Ahoj, chtěla jsem s zeptat, jestli u tebe došlo k nějaké změně? Mám problémy s močákem už 2 roky, nikdy jsem neměla klasické bakterie v moči, jenom bolesti a problémy s močením - našli mi zánětlivé ložisko, které vypálili, ale po nějaké době zase bolesti a cystoskopie i ostatní vyšetření vždy v pořádku… Prý to není močák… Asi nevím, co mě bolí, že… Prostě už jsem zoufalá, tak hledám jakýkoliv tip/radu…
Zdravím, chci se poptat, jak se Vám daří? Sleduji Vaše příspěvky i na Doktorce.cz i tady. Já mám potíže s močákem už třičtvrtě roku a zatím jsem na žádný převratný lék nepřišla. Nemám klasické záněty, ale časté nucení a řezavé bolesti moč. trubice, nebo tlak hodně vzadu v pochvě.
Holky jestli vám to pomže, tak si najděte nutraday a přípravky s d-manozou
ty jsou top a hlavně na prevenci
Za sebe bych na močový měchýř doporučila jako prevenci brusinky, ale musí obsahovat d-manozu, protože to je ta látka, která je účinná na problémy s močovým měchýřrm
Nemáte někdo zkušenost s d-manozou na močový měchýř, četla jsem na jiných diskuzích, že ta d-manoza je důležitá, že jsou i doplňky stravy, jakože brusinky s obsahem d-manozy a že to pomáhá