Stálá únava

464
11.4.06 10:36

stálá únava

Ahoj, ráda bych se podělila o své pocity s těmi, které trápí podobný problém… A popřípadě zjistila, co s tím…
Mám holčičku, 1 rok, a vlastně již od jejího narození trpím strašnou únavou… Holčička je poměrně náročné dítko, které neustále vyžaduje zábavu, nošení na rukou, dudlík nemá. Je aktivní typ dítěte, moc si sama nehraje, chce neustále být bavena a spolu s někým objevovat nové věci. Je stále kojená (ráno, večer, v noci, do doby přede dvěma dny ještě i x-krát za den). No a já… Prostě ráno se budím s únavou ve svalech, ctím „všechny kosti“, mírně se mi točí hlava, připadám si jak mátoha…Takhle to je skoro pořád. ještě do doby nedávné jsem vstávala několikrát za noc, teď je to tak 2×, vstáváme v 06.00 hod. přijde mi, že kromě péče o dítě, procházky, uklízení a vaření nestíhám nic jiného a přesto jsem obvykle hrozně „grogy“. Káva nazabírá. Už jsem byla i u svého praktického dr. Všechny krevní testy dělané na komplexní krevní obraz, štítnou žlázu a jaterní testy (mononukleoza v roce 2002) vyšly naprosto OK. Takže mi bylo řečeno, že to bude tím dítkem a „psychosociální zátěží“. Takže vlastně jsem tam kde jsem byla…a vážně nevím, kde mám brát energii a jak se té urputné únavy zbavit. Neporadíte? Nemohl lékař na něco zapomenout? Opravdu už si nevím rady a současná situace mě ubíjí… Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
200
11.4.06 10:45

Ahoj, někomu se asi moje odpověď nebude líbit, ale když jsem přestala kojit, přestala ta strašná únava a přišly konečně noci bez buzení. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
11.4.06 10:50

Ahoj,
dítko tedy ještě nemám, ale taky si myslím, že je to tím kojením, dítě si prostě bere vše prostřednictvím mlíčka.
Vím, že moje babička kojila mou tetu až do 2 let a začala mít obdobné problémy a její dr. jí okamžitě doporučil přestat kojit.
Myslím, že rok kojit je úctyhodné, ale nic se nemá přehánět a ty rozhodně nemusíš mít nějaké výčitky, když začneš malou odstavovat.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
11.4.06 11:01

Ahoj,

připojuji svůj názor k ostatním. Já jsem teda sice kojila Honzíka do 9,5 měsíců, ale musela jsem přestat právě kvůli té obrovské únavě. Sice s tím bylo spojeno více věcí, proč jsem musela přestat kojit, ale v té době už byl Honzík natolik „silný“, že si ze mě bral naprosto všechno a já byla jako hadr. Takže se přestalo s kojením a problémy jsou pryč. Už kojíš opravdu úctyhodnou dobu, tak to zkus začít omezovat a nakonec přestat úplně. Rok kojené dítě je krásná práce :P , takže nemusíš pak mít vůbec žádné výčitky.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
11.4.06 11:09

Ahojky,

já bych Ti poradila překonat „únavu“ a vyrazit někam cvičit. Aspoň na mě to funguje. Pořádně se protáhnout, provětrat a člověk má najednou energie že by mohl rozdávat :wink: .

Katka

• Citovat
  • Upravit
625
11.4.06 11:10

ahoj,
o kojení už psaly holky přede mnou-určitě na tom něco bude. Já bych taky doporučila setkávat se s maminkami s malými dětmi. Tvoje holčička se mezi ostatními lépe zabaví a ty se dostaneš trochu mezi lidi. Ono je opravdu ubíjející celý den dítě zabavovat. Mezi ostatními bude mít holčička nových podnětů habaděj a pak i doma bude po takovém zážitku spokojenější. Já můžu jen doporučit!

Jana+Kačenka skoro 16m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
11.4.06 11:26

No, Zizo,
holky mají asi pravdu. Taky jsem docela unavená, ale je to lepší, než to bylo ještě tak před dvěma týdny. To jsem totiž kojila obě děcka a starší vyžadovala mlíčko opravdu často. A že už má nějaký tah ;-) ! Byla jsem totálně vysátá a večer jsem odpadla jak mrtvola. A to jsem na rozdíl od Tebe nevařila :oops: Manžel je totiž na služebce a já jím buď zbytky od víkendu, nebo mi uvaří na dva dny dopředu babička :oops:
Takže jsem kojení starší holčičky omezila na 3× denně a hned je to lepší! A vždycky dbám na to, aby se kojila najezená, pak nevypije tolik a přitom se necítí ošizená oproti miminku :wink:
A taky mě asi při životě drží poctivé užívání Calibrum mami, protože nemám moc čas řešit vyváženou stravu.
Myslím, že pokud jsi omezila kojení, tak se to zlepší.
Hodně sil :P přeje mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
11.4.06 11:37

Zizo, já mám taky hrozně živé dítko a moc toho nestíhám. Asi před dvěma týdny jsem přestala kojit (v Mišákovo 9 měsících) a pomohlo to zlepšit alespoň spaní, takže už nevstáváme x-krát za noc a já se konečně docela vyspím, takže té energie na zvládnutí dne je víc. Vím, že někdo propaguje kojení co nejdéle, ale myslím, že to nejdůležitější, cos mohla, jsi dítku dala, takže už by sis opravdu žádné výčitky dělat nemusela, pokud by ses rozhodla s kojením skončit.

Ať je líp

Peťulda a Mišák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
11.4.06 11:38

Souhlasím, po půlroce laktace jsem byla jak Zombie. :cry: Lucinka začala pořádně spát až v 15 měsících, ale ta únava do jejího půlroka byla mnohem horší než potom. Ploužila jsem se jak mátoha a usínala i při chůzi. A to jsem ji krmila jen jednou za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
11.4.06 12:31

Ahoj,
když jsem si stěžovala na únavu u mé paní gynekoložky po druhém porodu, doporučila mi vitamínový preparát SUPRADYN . Už na samotné krabičce je napsán, že dobije energii (to jsem brala s rezervou), ale opravdu mi to hodně pomohlo na překonání největšího kalupu se dvěma mrňouskama… :D Při kojení jsem samozřejmě brala vitanímy, ale nebylo to totéž jako po Supradynu. I teď, když se zase cítím „vyfluslá“, tak si ho jdu koupit.
Takže doporučuji.
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
11.4.06 12:52

Ahoj,
taky si myslím, že pomalé odstavování by hodně pomohlo. Já jsem byla taky vyřízená. Dcera mi to ale hodně zjednodušila. V deseti měsících se ze dne na den sama odstavila, spí celou noc. Teď jsem začala chodit dopoledne cvičit, je to cvičení s hlídáním dětí. Je to super, hrozně se odreaguju a holka si pohraje s jinejma dětma a hlavně s jinejma hračkama.
Tak ať je brzo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
11.4.06 13:15

Ahoj Zizo,

naprosto chapu, neco podobneho asi zaziva kazda mama maleho ditete(malych deti). Vzpominam, jak nam v predporodnim kurzu ektorka rikala, ze starat se o dite do dvou let je jedna z nejnarocnejsich „praci“. I kdyz nase ditko se da vetsinou oznacit jako"hodne", musim souhlasit.
Mne moc pomohlo, kdyz jakub zacal spavat celou noc (to jsem si skutecne dlooouho vychutnavala).
Taky bych doporucila nejake vitaminove doplnky(v lekarne jiste poradi).
Pak je taky k nezaplaceni, kdyz ti muze nekdo s detatkem pobyt a ty si muzes udelat cas vyhradne pro sebe. Takze jestli mas tu moznost, vyuzij prarodice, kamaradku, pokud si to muzes financne dovolit, tak nekoho z hlidaci agentury… Byt porad s ditetem, navic vyzadujicim mnoho pozornosti, zkratka velmi utaha. Uz jen hodine , dve dokazou osvezit. Neboj si doprat. Detatko oceni odpocinutou maminku :P

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
11.4.06 13:47

AHoj,
já jsem takhle „hotová“ už dva měsíce.Sice od 8 měsíců nekojím,ale pořádně jsem se rok nevyspala.Malý aspoň 1× za noc vstane.A budit manžela?!To je tak na 5 minut aktivního třesení :( , v tu dobu už má malý takový řev, že ho neutiší ani ta láhev Sunaru.
Vitamíny beru poctivě celé těhu a kojo,ale nic moc.Potřebovala bych tak týden ležení na pláži v Karibiku :wink: bez dětí…ikdyž by se mi stýskalo…
A když už si naplánuji odpočinek,zaručeně se něco vyskytne,co mi plány překazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.4.06 14:04

Jojo, Zizo taky to znám, taky mám docela náročné dítko, dosud jsem se v noci nevyspala a taky kojím. Ale poslední týden už jen večer, v noci a ráno,dvakrát denně dostane UM a ve dne ani lok-hospoda"u kozy" je přes den zavřená:) já trpěla hroznou únavou hlavně v zimě, neb jsem sluneční znamení a slunce mě dobíjí…ted jak vysvitlo(i když zrovna ne dnes) je to hned lepší…mě se osvědčuje se natáhnout i ve dne. Však malá ti aspon jednou denně spí, ne? tak se vykašli na bordel v bytě atd a dej si aspon půlhodiny šlofíka, stačí jen zavřít oči a relaxovat, ne spát…to je stejně ještě pak horší, člověk by spal a spal až do večera a když je násilně vzbuzen, tak zbytek dne nestojí za nic.
Ještě mě napadá, zda se nerozvíjí třeba ten únavový syndrom? to klidně může být a je to svinstvo:( kamarád-podnikatel-workoholik-to měl a snad měsíc jen spal a spal…
jez vitamíny a zkus občas nějaké hlídání abys měla chvíli pro sebe…držím palce:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
11.4.06 14:17

Teda holky, nikdy by me nenapadlo, ze muze byt clovek hotovy z kojeni. Take jsem stale hotova a stale velmi casto kojim. Vlastne syn nepije temer nic jineho nez me mleko - az na nejaky ten ulet, ktery ho ale rychle prejde.

Kazdopadne i u nas se to trosku zlepsilo. Prestehovali jsme se do vetsiho a syna jsem prestala v noci kojit. Jednou ho kojim, ale chystam se i to ukoncit. Ale pres den planuju kojit urcite do dvou let. Jen bych rada omezovala na treba 3× denne. Ale synacek je mesic ve svem pokojicku a uz se v noci nerozvaluje po me a nebudime se navzajem a nemam prelezele ruce a podobne. A opravdu uz se parkrat stalo, ze vstal jen jednou za noc. Takze je to urcite na dobre ceste. Protoze jeste pred mesicem vstaval treba 10×.

Taky jsem zacala s Vitkem chodit plavat a dneska byla poprve dopoledne na aerobiku, ktery je spojeny i s hlidanim deti. Vecer by hlidal pritel, ale to uz nikam nemuzu. Takze je dopoledne super.

Vlastne teprve ted si zacinam kluka poradne uzivat a nerikam stale, jaka jsem unavena a nechodim spat se slepicema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí