Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, už 3 měsíce plně kojím a má dcerka je spokojená, v noci krásně spinká. Ale já už měsíc bojuju s nespavostí, spim v průměru tak 4 hodiny denně, přes den spát nemůžu a v noci se stěhuju z místnosti do místnosti a nemůžu zabrat. Už jsem se měsíc nevyspala dýl jak 5 hodin, přitom Berča spí v noci krásně, večer usne tvrdě, na noční kojení ji musím budit a pak spí zase krásně dál. Já každej večer, sotva zalezu do postele, začnu přemejšlet, jestli tuhle noc budu spát nebo ne a prostě usnu nejdřív tak za hodinu a pak se zase za hodinu probudim a po nočním kojení neusnu třeba vůbec. V lékárně mi doporučili počítat ovečky, homeopatika nezabíraj a relaxační hudba taky ne. Měli jste / máte taky někdo takhle dlouhodobej problém se spánkem? Srovnalo se to? Už jsem fakt chodící mrtvola a jsem hodně podrážděná. Uvažuju jestli nezajít za doktorem, aby něco předepsal, ale to až úplně krajní možnost.
Můžu se jen zeptat proč ji na noční kojení budíš?
Jinak, vím, o čem mluvíš a holky ti snad nějak poraděj, za mě můžu jen říct - vydržet, ono to přejde (dřív bych za takovou radu vraždila…)
Missorko,
já nechávám Berče na noc kojící přestávku 6 hodin. Všude čtu, že max. přestávka při kojení by měla být 6 hod a taky mám strach, aby se mi nesnížila tvorba mlíka, kojíme jinak 6 x přes den a jednou v noci.
Jinak asi uvidim, co jsem schopna vydržet. ![]()
MISSAK - já jsem na tom se spaním podobně - a to bylo i před těhu - holt jsem zase něco „dobrého“ podědila -
a pomáhám si různě - v každém období mi zabírá něco jiného - jde o činnosti těsně před spaním - abych se unavila a taky „zklidnila“
jinak by to třeba mohly ovlivnit špatné zóny v bytě (nepřestěhovali jste náhodou postel??) - působí na to i spodní voda a tak…
mě taky pomáhá to, co malým miminkům - těsně se zachumlat do peřiny
někdy taky otevřené okno
taky není špatné jít se na chvíli před spaním projít ven na čerstvý vzduch…
MISSAK-mam pro tebe asi ne moc potesujici zpravu.
Ja trpela nespavosti od okamziku otehotneni do synovych 20mesicu. Ackoliv syn spal celou noc v kuse od 6mesicu (v zadnem pripade me nenapadlo ho budit!!!
a od 11 mesicu jsem ho nekojila vubec, takze kojenim to byt take nemohlo. A pak to najednou temer ze dne na den (vlastne z noci na noc
preslo samo-uplne bez duvodu??
Pokladam to za sice neprijemne, ale v souvislosti s tehu a kojenim, bezne trable.
Moje rada je nesnazit se usnout, bylo lepsi vstat a neco delat (zehleni je super uspavaci cinnost;) a samozrejme vsechny rady viz vyse, ale zadna se mi nijak zazracne neosvedcila
J.
ahojky..
já Michala nechávala i 8 hodin… nevzubidl se tak se nevzbudil… myslím že děláš trošku chybku s tím buzením.. no chápu strach o mlíko… já byla v poho.....
ale spát jsem nemohla taky… u mě to byly nervy… není mu zima, teplo, honemhonem usnout než se vzbudí..... atd atd
Přešlo mě to cca po 7 měsících
Pak se začal krátkodobě ccca 1-2 měsíce budit 4-5× za noc - to jsem spala ještě než jsem ulehla a pak se odstavil a od té doby spinká celou noc a já taky.....:o))))))
u mě jednoznačně nervy (spát ve dne bylo pro mě nemyslitelné.. protstě neusnu:o)
tak hodně štěstí se spaním…
Obnovuji téma. Můj problém jsou spánkové halucinace. Pokud to tak mohu nazvat. Mám to tak delší dobu, ale nijak jsem to neřešila, až do dneška, kdy jsem opětovně vzbudila přítele, který mě nabádá, ať už s tím něco dělám, pokud to vůbec jde. Např. na dnešek jsem viděla!, jak po mě leze obří pavouk
( v tu chvíli mi to ke smíchu moc nepřijde
) a já po něm hodila polštářem a on zmizel, pak jsem byla děsně zmatená a ještě opatrně ten polštář zvedla, jestli tam opravdu není a pak v klidu usnula. Přítel mi ráno dodal, že tomu mému ataku s polštářem, předcházelo dlouhé fňukání a škubání sebou..
Moje otázka zní, zda to lze nějak řešit? Či to je normální a hold budeme mít sem tam v noci vzrůšo
Stává se mi to tak 2-3 do měsíce, bez zjištěné příčiny..
Ahoj, teda s tímhle jsem se ještě nesetkala, mám kamarádku se spánkovou paralýzou a ta má právě tělo ve spánku bezhybný, jen ji hlava pořád šrotuje a vymýšlí bludy, třeba ví že se jí to jen zdá, ale nemůže probudit svoje tělo. Naštěstí už má větší děti, ikdyž teď se to prej zlepšilo po kapkách co bere před spaním. Je to s obsahem konopí
ale technickýho. Byly to od Dr.CBD. Já to vyzkoušela, když jsem v práci měla docela stresy a nic se nestíhalo, musím říct, že jsem lehla a spala celou noc pěkně v klidu. Myslim, že stres stojí za všema takovýma poruchama, tak se holky snažte nepřetahovat a kdyžtak zkuste něco přírodního na uvolnění. ![]()
Dobrý den, poslední dobou se mi stává taková divna věc, když usinam a jakoby “usnu” tak nekdy proste otevru oci a nemuzu se hýbat, stane se mi to klidně 3krat než úplně usnu, vetisnou lezim na boku kdyz se mi to stane a abych se z toho vzbudil, musím cuknout celkem dost hlavou nahoru a cely telo mi zase začne fungovat, slyšel jsem, ze by to mohla byt spánková paralýza, ale nevidím nic spatneho ani neslysim a ani se necítím vydesene ani nějak blbě, jen se proste nemuzu hýbat, je tu někdo, kdo by mi poradil co to asi je?