Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, ja jsem totalne vycerpana skoro 2 roky, spatne usinam, rano se mi nechce vstat, jak vstanu mota se mi hlava, boli me hlava, nohy, nemuzu se dokopat k aktivite…a tak je to den co den, v noci cumim do zdi a mam hororove myslenky, kdyz usnu je to ok. Uz jsem toho zkusila dost a nic, myslim, ze pikud se psychicky nedame do kupy, nezlepsi se to…
Ahojky
já to měla to samé. Prošla sem si stresujícím obdobím a v období klidu to na mě vše nějak spadlo…ta unava, nemožnost usnout a pak i uzkost.Den ode dne sem si připadala unavenější a unavenější. Nemohla sem skoro ani vylést s postele a mě to bylo tak líto už kvuli těm dětem..Ta psychika je svinstvo. Zašla sem k dr. a dal mi balzám na nervy jak tomu říká on..Tedy AD ale šla sem do toho kvuli dětem ![]()
Ahoj všem,
ráda bych poprosila o rady, zkušenosti, nápady ![]()
Manžel trpí neustálou únavou, pořád by jen spal a když se probudí, není vyspalý. Je pravda že nemá nijak pravidelný denní režim, jí tak 2× denně. Může to být tím? Víte třeba o nějakých vitamínech, které by mu mohli chybět a jejichž dodání by mohlo pomoci?
Samozřejmě jako první pomoc od zítra začínáme s pravidelnou stravou 5× denně.
No asi by to chtělo vyloučit nějaké infekce, mononukleoza, borelioza, pak taky jestli není chudokrevný, možná mu jen scházejí vitamíny, takže přitlačit na čerstvou zeleninu, ovoce…
@Vickee píše:
Ahoj všem,ráda bych poprosila o rady, zkušenosti, nápady
Manžel trpí neustálou únavou, pořád by jen spal a když se probudí, není vyspalý. Je pravda že nemá nijak pravidelný denní režim, jí tak 2× denně. Může to být tím? Víte třeba o nějakých vitamínech, které by mu mohli chybět a jejichž dodání by mohlo pomoci?
@Vickee píše:
Ahoj všem,ráda bych poprosila o rady, zkušenosti, nápady
Muze to byt nedostatek horciku, ale tezko rict. Urcite bych navstivila dr. Aby nechal udelat hloubkovejsi krevni testy.
Měla sem to stejné a sem anémická, takže na krev!! urychleně, u mě to došlo až tak tak daleko že sem kolabovala a musela pak být týden na transfuzích v
nemocnici!!
Ahoj holky, už jsem zoufalá tak zkusím radu tady a předem se omlouvám za anonym.
V létě mi začaly jisté problémy. Bolelo mě v krku a na jazyku se mi udělaly pupínky. Šla jsem k doktorovi udělal mi CRP a podle toho usoudil, že jde o spálovou angínu-předem jsem se zmínila, že synovec jí přinesl ze školky a já měla doma roční dítě, tak jsem přišla pro jistotu. Dostala jsem ATB a odkráčela domů. Od té doby mi začal kolotoč šílené únavy, malátnosti, problémy s příjmaním jídla-nechutenství, na střídačku průjem/zácpa, návaly horka a zimnice, křeče břicha a stále se vracející afty a bolest v krku. Navšívila jsem tedy znovu doktora opět CRP a domů s paralenem-herapngína. Po měsící jsem přišla znovu, afty se vracejí, únava i po změně stravy a braní potravinových doplnků neustupuje, naopak. Udělal mi kompletní krevní obraz a byl v pořádku. Navštívila jsem gynekologa také vše v pořádku. Ale já už takhle nemůžu fungovat, poslední možnost je navšívit psychiatra, nebo já nevím
Začaly mě bolet i klouby a ted se mi 2× za 14dní stalo, že na mě lezla jakoby chřipka, afty v puse, bolest v krku, zvýšená teplota, šílená slabost nebyla jsem schopná vstát. Druhý den v pohodě jen trošku slabost ![]()
Nemáte s tím některá zkušenost? Nemůže to být nějáká deprese nebo něco?? Moc děkuju za jakýkoliv názor ![]()
@Adelka951 já bohužel nevím na co mi je dělaly. Říkala sestře at udělá krevní obraz a vím, že tam byla štítná žláza, celiakie, curkovka…nevím jestli tohle bývá v tom krevním obraze nebo se na boreliozu dělají zvlášt ![]()
Nechci nějak strašit, ale já měla v létě úplně stejné příznaky (až na ty afty) a zjistili mi mononukleozu a ještě k tomu klíšťovou encefalitidu. Prý mi vyšlo, že jsem měla přímo klíště i když o něm vůbec nevím… Nevím, zda se to dá zjistit tím celkovým krevním obrazem…
Příspěvek upraven 13.11.14 v 17:57
Na boreliozu se testy dělají zvlášť, asi nejlépe se doktora zeptej, jestli ti je dělali, příznaky celkem odpovídají. Ani nemusíš vědět, že jsi měla klíště, nebo tě mohl štípnout komár.
Holky děkuji moc, mam doktora na baterky takže mu zkusim poradit co mi ma udělat za vyšetření.
Chtela bych k te borelioze i test na chlamydie, hlavne ty plicni, ty mohou zpusobovat ruzne neduhy a bolesti kloubu k tomu tez mohou patrit
Holky posledni mesic jsem unavena a vystresovana vecer si piju medunku abych vubec zabrala protoze psychicky jsem tak vyzdímaná že nemůžu usnout a ráno čumim jak buk do blba malej spí krásně od sedmi do sesti do rána mely jsem trošku stresující období a ted to ze mně asi teprve spadlo a já jsem uplně vyždímaná nevím čím nahradit večer medunku abych nebyla tak vystresovaná a usnula a ráno byla fit…