Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Z větších investic kvalitní vajíčko, kočárek, nosítko. Monitor dechu jsem využívala 4 měsíce, to syn spal v postýlce. Teď už nám je k ničemu, ale na tom začátku jsem za něj byla fakt ráda. Když dite trochu odroste, tak zase autosedacka, ideálně protismerna, jak tu bylo psáno. Oblečení kupuju v balících z druhe ruky, mimino oblečení neznici za ten měsíc, co ho nosí, než z něj vyroste. Občas koupím něco nového, když se mi to jo líbí, ale málokdy. Do budoucna budeme kupovat kvalitní boty, bundy, sportovní potřeby (přilby apod.). Jinak si myslím, že se všechno dá sehnat bazarove nebo levne a poslouží to. Třeba fusak mame od emitexu asi za tisícovku a je úplně v pohodě. Za pětikilo jsem taky od emitexu kupovala teplou zavinovacku do auta a nakonec jsem ji používala i v kočárku, protože je super teplá a syn v ní byl hezky zabalený. Za málo peněz hodně muziky ![]()
@Platanka dají se sehnat i protismerky, co nejsou tolik náročný na místo v autě, pokud člověk nejezdí v Twingu, dá se řešit asi všechno. Dvě se do normálního auta (octavka) vejdou, myslím, v pohodě.. tri asi ne, ale to se nevejdou ani posmerny zpravidla…
@Platanka těžko říct, já mám velký auto a jedno dítě. Ale tuším, že odborník, který se vyzná to nějak naskládá - některý protisměrky jsou malý. Pultíky jsou tragédie. Většina testů má sice super hodnocení, bohužel jeho součástí jsou i plusové body za kvalitu zipů, jednoduché sundání potahu, materiál potahu.. což potom zkreslí výsledek a člověk má pocit, že kupuje super bezpečnou sedačku. Je super, že jste našli někoho, kdo vám poradil dobře, to se často nevidí. ![]()
@Petula306 píše:
@aanysek přesně tak. Všichni píšou, že je to standart a pak vidím v čem děti vozínekvalitní vajca, sedačky 0-36, posměrky, pultíky..
Tak na sedačce s většim rozsahem neni nic špatnýho. My třeba na základě propagandy prodavačky, která právě tvrdila, jak ty s menšim rozsahem jsou lepší - specializovanější koupili na věk po vajíčku (tak od roka?) sedačku do 18kg. Vzali jsme nějakou „kvalitní“ snad nejdražší (max.druhou nejdražší), co v obchodě měli. A když nám jednou příbuzní „vnutili“ sedačku po neteři (přes naše výrazné protesty, že nepotřebujem, máme svojí), nakonec jsme jí v rámci nehandrkování se vzali, že jí můžem mít jako náhradní třeba do druhýho auta. Sedačka do těch cca 30 kg, něco německýho (taky patří mezi kvalitní). A zjislili jsme, že je mnohem lepší než ta naše. Přitom jejich pořizovací ceny byly asi srovnatelný a naše má užší váhový rozptyl, takže měla být víc „na míru“. Takže ono ani to váhový určení, ani cena, zas tak moc nevypovídaj ![]()
@PepiKo píše:
Věřím, že kocarek by dobře posloužil i o polovinu levnější…
Tak jde o to, co kdo očekává a ocení. Pro mne třeba je jednoznačně nejlepší investice, kterou jsme za dětský vybavení učinili, ten kočárek od Teutonie (ležící i sedačková verze, vajíčko). A jsem pevně přesvědčená, že o polovinu levnější by tak super nebyl. Vlastně jsem za těch cca 15 let, co je v okolí spousta dětí, lepší ani srovnatelnej kočárek neviděla. Teda jeden obstojnej
- od stejný firmy, taky si ho kamaradka nemůže vynachválit (ale pro naše účely mi víc vyhovuje naše verze). Zato ten náš strašně chválili všichni, co si ho jenom o pár metrů popovezli. Všechny strašně překvapilo, jak k tomu, že je strašně stabilní, v podstatě celkem mohutnej, je až neuvěřitelně lehkej. Nedrncá, jezdí naprosto hladce, tiše, dobře skládací. Fakt dokonalej. Ale pokud by ho někdo chtěl nacpat do panelákovýho výtahu, tak ten by s ním moc spokojenej asi nebyl
Takze to je o požadavcích. Nechtěla jsem teda dělat reklamu
, jen mi to nedalo, abych nepřispěla, když jsem téma viděla. Pro mne totiž úplně jednoznačný. Jinak jsem totiž naopak od většiny věcí čekala víc - monitor dechu mě nenadchl, odsávačka (manuální ani elektrická) taky ne, to samé ohřívadlo na mléko, houpátko…
@marti.kudelova Utukutu ne, nemůžu doporučit a podle mě to je vyhazování peněz. Doporučuji jídelní židli per perego nebo tulu, dobrý materiál, perfektně šité…
@LD1 píše:
@Platanka dají se sehnat i protismerky, co nejsou tolik náročný na místo v autě, pokud člověk nejezdí v Twingu, dá se řešit asi všechno. Dvě se do normálního auta (octavka) vejdou, myslím, v pohodě.. tri asi ne, ale to se nevejdou ani posmerny zpravidla…
My jsme zkoušeli do oktavky besafe, za řidiče se nevesla, musel by popojet tak dopředu, že už by nemohl řídit. Za spolujezdce by to šlo, ale taky jsem teda nechtěla být namackla na skle…
Ale hlavně jsme ty děti měli dvě a v plánu třetí, takže máme posměrnou romerku. Nemyslím, že jsme kvůli tomu neinformovany nebo jak ro bylo ![]()
@Platanka já o neinformovanosti nic nepsala 😊 jinak třeba Joie i-spin 360 je prý míň náročná na prostor.
@Platanka a jak to s tou oktavkou a 3 sedackami mas vymyslene?
nic víc skoro není potřeba ![]()