Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechala bych ho. Koneckonců jsou to jeho vlasy ne moje, o jejich vzhledu by si měl rozhodovat sám ![]()
Neříkám na to nic, protože je to věc tvoje a tvých dětí.
Názor na to jistě máš sama, tak naco názor cizích lidí?
@Barush píše:
Nechala bych ho. Koneckonců jsou to jeho vlasy ne moje, o jejich vzhledu by si měl rozhodovat sám
jasně..až dítě chodí v otrhaných hadrech, kluk v sukních, holka s mastnýma, dredatýma vlasama..ružovýma, kokrhelem, pircingem, tetováním, však to je jejich tělo, jejich vzhled..
no nedivím se ničemu teda ![]()
ale jako oka, každý vychováváme jinak, proč ne..ameriku na nás
Vzala bych kluka k nejakemu kadernikovi, ktery si s tim vi rady a poradil by nam. Ze my by jsme sami nevedeli, jak se o to starat.
Muze to byt chvilkovy rozmar, ktery brzo prejde. Nevysilovala bych. Mi se teda dredy libi vic, jak ti vyholeni nacci nebo co to je.
Me v jarnich mesicich zkousel pan, ktery ma hezke dredy a slusi mu, jsem si rikala bez nich by byl nejspis takovy obycejny, nudny. Chlap, ktery ma doktorat a ma i ty dredy
.
Dovolila, ale nejdřív bych se ujistila, že ví co to obnáší. Pokud by to i tak chtěl, tak klidně, jen bych mu ještě oznámila, že jestli se o ně nebude starat půjdou okamžitě dolů. Stejně si myš, že mu to dlouho nevydrží.
Mně nechtěli dovolit ostříhat se na krátko. Pro holku se to nehodí. Tak jsem se ostříhala sama. ![]()
A však proč ne?
Některé holky si barví ve 12 vlasy, Váš syn chce dready. No problemo. ![]()
Naše 12 leta by si je nechala udělat i přes zákaz počítám. Puberta no. Doufám že moji kluci takové nápady mít nebudou, a když tak později. Zrovna dredy, piercing apod se mi vůbec nelíbí. My ve 12 ulitavaly tak max na barevných lacích na nehty.
@andelka83 píše:
Naše 12 leta by si je nechala udělat i přes zákaz počítám. Puberta no. Doufám že moji kluci takové nápady mít nebudou, a když tak později. Zrovna dredy, piercing apod se mi vůbec nelíbí. My ve 12 ulitavaly tak max na barevných lacích na nehty.
Dneska taky holky ulitavaji na lacich a i driv uz je nosi. Ja chodim na gelovky. Delala jsem v prvni tride pred prazdninama, holky mivaji nekdy lak.
I moje dve chteji, ale ty maji povolene o prazdninach a kdyz zapomeneme odlakovat, ale pravidelne ne.
@Kelsey my jsme se do školy, celou ZŠ nesměly výrazněji malovat. Max prošel ten lak, a kamarádku mamka kadeřnice asi ve 14 trochu nabarvila ( do původní tmavé dali tuším červené, vínové proužky)
@Kelsey píše:
Vzala bych kluka k nejakemu kadernikovi, ktery si s tim vi rady a poradil by nam. Ze my by jsme sami nevedeli, jak se o to starat.
Muze to byt chvilkovy rozmar, ktery brzo prejde. Nevysilovala bych. Mi se teda dredy libi vic, jak ti vyholeni nacci nebo co to je.Me v jarnich mesicich zkousel pan, ktery ma hezke dredy a slusi mu, jsem si rikala bez nich by byl nejspis takovy obycejny, nudny. Chlap, ktery ma doktorat a ma i ty dredy.
Jako bychom znaly toho samého
. Taky u nás jednoho takového máme
. Bez dredů si ho nedokážu představit.
@Netopirek píše:
Dovolila, ale nejdřív bych se ujistila, že ví co to obnáší. Pokud by to i tak chtěl, tak klidně, jen bych mu ještě oznámila, že jestli se o ně nebude starat půjdou okamžitě dolů. Stejně si myš, že mu to dlouho nevydrží.Mně nechtěli dovolit ostříhat se na krátko. Pro holku se to nehodí. Tak jsem se ostříhala sama.
Mne a ségru naopak nechávaly stříhat na krátko, žádná možnost volby. V 15 jsem se sekla a nechala si růst vlasy. Do té doby jsem byla na ježka.
Já bych byla proti, co by to bylo další rok? Hulení trávy, tetování
![]()
@blabla123 píše:
Já bych byla proti, co by to bylo další rok? Hulení trávy, tetování![]()
Ale to, že člověk chce dready neznamená, že z něj bude smažka a fetna. ![]()
Já mám třeba piercing v jazyku a kolikrát to nikdo ani nepozná a rozhodně nejsem žádnej vexlák. ![]()
@Teressska píše:
@blabla123Ale to, že člověk chce dready neznamená, že z něj bude smažka a fetna.
Já mám třeba piercing v jazyku a kolikrát to nikdo ani nepozná a rozhodně nejsem žádnej vexlák.
myslím že to bylo myšleno jinak.
on chce ve 12ti dredy ( fajn je to jeho tělo, jeho vzhled, tak at si rozhoduje sám ), ve 13ti bude chtít tetování ( co je to jeho tělo, jeho vzhled, tak at si rozhoduje sám )..ve 14ti bude chtít začít kouřit…však co je to jeho tělo, jeho zdraví, proč bych mu to zakazoval..
nejde o to že každý kdo má dredy bude z něho feták…jde o to že dítěti povolíme uplně všechno jen proto že to je jeho tělo a může si rozhodovat?? ![]()