Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj! Ve středu jdu do divadla v Praze do kongresového centra na Balet. Nemám tušení co si mám vzít. Nosí se stále formální oblečení jako saty? Nebo stačí lodičky hezkou halenku a slušne rifle? Společenské kalhoty totiž nemám a nechci tam být jediná v šatech. ![]()
Proc bys byla jedina v satech? Muj satnik je z 80% jen o satech, nebala bych se, ze tam budes jedina.Ne,dziny bych si opravdu nevzala. Jestli nemas pekny kalhoty, mrkni se treba do Orsey a urcite nejaky vyberes, kdyz nechces saty.
V džínách bych si na balet nedovolila jít, je to neúcta k umělcům. Lepší je overdress než pak být za toho, co se neumí obléct. Nevím, kde bydlíš, ale v Mohito mívají taky hezké věci. ![]()
Oblékla bych se ta, jak se na danou akci patří, rozhodně ne džíny, an ty slušné, ale šaty
Já si na balet do kongresového centra brala tmavě modré krajkové šaty ke kolenům, lodičky a psaníčko. V džínách bych nešla na žádné divadelní představení, pokud by to teda nebyla nějaká alternativní scéna. Bohužel kultura oblékání v divadlech upadá a roztrhané džíny jsou k vidění i v Národním divadle. ![]()
Male cerne, nejake pled, psanicko a lodicky, nebo halenku a sukni ke kolenam…to co vidim v narodnim, a to nejsou jen turiste tak je mi z toho dobreku, nike boty, ponco, maskace…
Nejvhodnější jsou tzv. malé černé. Džíny nikdy, i když se vsadím, ze tam pár mistrů potkáš. Velká večerní s rukavicemi je overdressed, takže nějaký kompromis. Normální šaty, telove puncochace, lodičky, mala kabelka, neprehnat to se šperky a vyumelkovanym ucesem a bude to ok. Užij si to