Dřevěná lékařská špachtle

Anonymní
31.1.23 18:00

Dřevěná lékařská špachtle

Dobrý den,
používá váš obvoďák při vyšetření dřevěnou špachtli?
Mně to totiž přijde úplně zbytečně, akorát se mi z toho zvedá žaludek a úplně to nesnasim.
Myslíte si, že ho můžu příště poprosit, jestli by to neslo bez ní? Nebudu znít jak nějaká hysterka? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65243
31.1.23 18:00
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mně to totiž přijde úplně zbytečně, akorát se mi z toho zvedá žaludek a úplně to nesnasim.
Myslíte si, že ho můžu příště poprosit, jestli by to neslo bez ní? Nebudu znít jak nějaká hysterka? :lol:

no on tak líp vidí do krku. A používá se to i u malých dětí, takže jo, budeš znít drobet jako hysterka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
31.1.23 18:04

Jak ji na tom jazyků dlouho drží? 4-5 vteřin? To se přeci dá vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
31.1.23 18:05
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Myslíte si, že ho můžu příště poprosit, jestli by to neslo bez ní? Nebudu znít jak nějaká hysterka? :lol:

Jo, budete no. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.1.23 18:23
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Nebudes, Tvoje telo, Tvoje zodpovednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
31.1.23 18:27

Ano používá se jak u dítěte, tak u dospělého. Synové se toho taky moc bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
31.1.23 18:33

Nebudeš. Dceru většina lékařů prohlíží bez špachtle - má silný dávivý reflex a prostě se s nimi domluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.1.23 18:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Doktor to používá, aby stlačil konec jazyka a kouknul se tak hlouběji do krku, kde většinou vidí víc. Kdyby to bylo zbytečné, tak to nikdo používat nebude. Žaludek se z toho zvedá každému, to je přirozená věc. Stejně tak, jako když si tam strčíš prst. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
31.1.23 18:36
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Jsem si tu pachuť úplně živě vybavila, jen to čtu. :mrgreen: Ani nanuky kvůli tomu nejím, ale teda vždycky to ty 2 vteřiny vydržím - většinou mi to dělá jen závodní lékař, praktik naposled před 10 lety, kdy jsem mě bolelo v krku… Takže klidně bych se zeptala, jestli to dělá jen tak, bez indikace problémů… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
31.1.23 18:41
@Aduš8 píše:
Doktor to používá, aby stlačil konec jazyka a kouknul se tak hlouběji do krku, kde většinou vidí víc. Kdyby to bylo zbytečné, tak to nikdo používat nebude. Žaludek se z toho zvedá každému, to je přirozená věc. Stejně tak, jako když si tam strčíš prst. :lol:

Aha, tak to odpovídám zakladatelce na jiný problém, já se vůbec nedávím, vadí mi to dřevo. :think: Plast, kov, jiný materiál v pohodě. Dřevo ne. To jsem asi jediná. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
31.1.23 18:45
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Ono to asi bude na tobě jak umíš ukázat krk. Já dokážu sama dát jazyk bokem, takže doktorky nemají potřebu špachtli používat. Vždy si jí připraví a pak zjistí, že není třeba, tak ji vrátí zpět do nepoužitých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
31.1.23 18:55

U nas je uz nepouzivaji. Pouze reknou vyplazni jazyk a posviti do ust :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
31.1.23 19:01
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Doktor bude rád, ušetří pár desetaku za špachtli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
31.1.23 19:02
@Tomie píše:
Aha, tak to odpovídám zakladatelce na jiný problém, já se vůbec nedávím, vadí mi to dřevo. :think: Plast, kov, jiný materiál v pohodě. Dřevo ne. To jsem asi jediná. :lol:

naše doktorka má špachtle kovové, už dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
31.1.23 19:14

Tak záleží, jak umíš ukázat krk a mandle. Já třeba umím dobře a nepamatuju si, kdy na mě někdo potřeboval špachtli - naposledy snad někdy v dětském věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová