Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojda,
objednali jsme sestavu drevenych vlacku Maxim pro mrnouse k vanocum, ted jsme si ji doma cvicne sestavili a jsme trosku rozcarovani. Zda se nam, ze vlak nesedi v tech koleji vzdy idealne, obzvlast pokud je nejaky most. Mame strach aby se stim mrnous nezlobil.
Jde jen o prvni pocit nebo je vse v poradku ?
Videli jsme i plastove koleje s vlacky od Wadera, ty jsou sirsi a stabilnejsi.
Ted nevime co by bylo lepsi.....
Co si o tom myslite ?
Kacena
Neboj, drevene vlacky jsou OK. Maxim ma ty koncovky takove kulicky, ze?
IKEA nebo TESCO je ma placate a zda se mi, ze o chlup lip drzi, ale dobre jsou vsechny. Nedavno tu probehla debata o vlackach, pokusim se ji najit. Holky teda ty levnejsi systemy dost kritizovaly, ale ja mam dobre zkusenosti se vsema.
Tady je:
http://emimino.cz/modules.php?…
L.
PS: Ted maji v Tescu masinky na baterky k temto vlackum za 129 - coz je super cena, doporucuji prikoupit. Prckum se moc libi, ze vlacky jezdi samy.
L.
Ahoj Lesino,dik za reakci. Diskuzi o vlackach jsem cetla a na jejim zaklade jsem vlackodrahu objednala.
Koukala jsem ted i na Brio vlacky jsou moc hezke, ale projevuje se to v cene. Jeste uvidim zda si nechame drevene Maxim nebo koupime plastove od Wadera.
Ahojky,
chtěla bych se zeptat jaké doplňky je dobré pořídit při kupování vláčkodráhy. Chceme prckovi ke třetím narozeninám koupit vláčkodráhu. Hrál si s jednou vystavenou v obchodě a docela se mu líbil takový zvedací most. Co se kromě toho osvědčilo u Vás? Nějaké tunely, nebo závory? budu ráda za každý tip. A ještě jeden dotaz můžou se dřevěné sety od jednotlivých výrobců kombinovat? Jako když se mi bude líbit třeba nějaký doplněk od jednoho výrobce a budu mít třeba koleje z ikea, tesca, woody a tak jestli to bude sedět. Díky moc
@mikky ahoj.....kombinovat se to dá…
u nás frčej závory tyto…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Jinak super je ta sada z ikea a pak se dá dokupovat
ale i tyto bez zvuku
http://www.drevenedomecky.cz/…-vlackodraze
tady je celkem dobrá cena za sadu
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
ale dej pozor na počet dílů. ono totiž každý stromeček počítají jako díl ![]()
Ahoj, postupně jsme nakupovali mašinku tomáše, jedna mašinka stojí asi 300 Kč a víc, koleje drahý jak blázen, na most si připrav tak 1000,–, my jsme dali za tu krabici, co má doma, tak 15000 určitě. Proč Ti to píšu. Neznám dítě, který by si s tím doma hrálo. V obchodě je od toho nemůžeš odtáhnout, protože oni to mají fikaně na vyvýšeném stole na pevno. Můj kluk to sbíral, to ho bavilo, pořád žebral o nový komponenty, pak propadl legu a od té doby to tu leží v bedně. Má i koleje z ikey, taky si nikdy nehrál, jen se chtěl dívat, jak jezdí druhej, to samý s tomášem, abych já mu dělala komedii s vláčky, to mě bavilo jen chvilku. V obchodě mají různý typy, nepasují na sebe.
Tak našeho to zase drží už skoro 2 roky…
občas to teda uklidí…vyndá lego, ale k mašinkám se vrací pořád.
Zrovna ted je obývák zastavěný vláčkodráhou
Vláčky u nás jedou pořád, baví ho to klidně celé dopoledne, jezdíme oba, každý má svoji mašinku, já postavim dráhu a jezdíme s přestávkama opravdu celé dopoledne. Malej 2r.to miluje od okamžiku, kdy to viděl asi v 9měsících v Ikea ![]()
Doporučuju nějakej tunel a most, to byly první komponenty, který „potřeboval“-před tunelem houkáme, z mostu mašinka rychle sjede a je to přece hrózná sranda
Máme zvedací most a tunel z Tesca, to je značka Carousel, pak máme sadu s mostem z Ikea, pak máme 4výhybky a zálusk mám na zvukové závory, to závidí dětem u kamarádky. Kupte ze začátku míň, pak podle zájmu dokupujte, u nás se to chytlo, takže je pořád co shánět. Kontroluj si, aby na sebe koleje pasovaly, ale většina pasuje.
U nás jsou koleje a vláčky nej hračka už víc jak rok. Ale žádný věci k tomu nechce, kromě kolejí a dalších vláčků. Nejvíc ho baví postavit obří koleje a jezdit po nich se všema vláčkama co má.
@Leni78 ty v tom máš asi nějakej zmatek, ne? Ty koleje co máte vy, jsou asi kovový, ne? Ty jsou originál pro určitou řadu Tomáše a jsou drahý. Jinak se tady jedná o normálních dřevěných kolejích, z Ikey, Tesca… My máme taky bednu a 15000 teda rozhodně nestála
A syn si s nima hraje každý den už min. půl roku.
Jinak kombinovat se navzájem dají dobře, jen Ikea jde trochu hůř, nějak se to změnilo a nejde to napojit tak lehce jako dřív. Jinak určitě most, pro větší děti je dobrá elektrická mašinka na baterku, která jezdí sama. No a pak se dají přikupovat tunely, rozdvojky, závory… je toho dost ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Máme koleje a vláčky na baterky a ty se nám začaly nějak zadrhávat. Nevyjedou kopec, někdy i v zatáčkách. Výměna baterek nepomáhá. Nějaký fígl? Děkuji
@vykyluci zkoušeli jste kvalitnější baterky? mohlo by to být tím, nebo pak proměřit kontakty v mašince, třeba je tam někde něco skoro vypadnuté a pak je slabý kontakt
@vykyluci píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Máme koleje a vláčky na baterky a ty se nám začaly nějak zadrhávat. Nevyjedou kopec, někdy i v zatáčkách. Výměna baterek nepomáhá. Nějaký fígl? Děkuji
Nám taky už nejezdí jako dřív. Prý má ojetá kolečka, řekl tatínek. Kluk s tím dost dřel koberec a celkově mašinku nešetřil. Po kolejích nejede, ale po zemi ano. Mame mašinku ze soupravy Woody.