Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky…
Rodina se už ptá, co Verunce na vánoce. Je jí 18 měsíců.
Budu moc ráda, když mi napíšete, jestli si vaše děti hrají se zatloukačkou popř. provlékačkou.
Budu vděčná za každou odpověď a předem moc děkuji.
Lilinka
Ahoj.
Radim si vybral sám provlékačku bludiště z Ikey (asi v 19 měsících) a zatloukačku dostane k Vánocům (doufám, že nebude už třískat vařečkama do stěn a nábytku). Obě hračky byly vyzkoušené a oblíbené z mateřského centra. ![]()
Beruška ![]()
Ahoj Lili,
mám také 18měsíční dceru, ale zrovna provlékačka jí vůbec nebaví Zjistila jsem v MC). Je to čistě indviduální. Ještě, než jsem si přečetla názor Berušky, chtěla jsem Ti poradit, abys malou pozorovala třeba v MC, dětské herně nebo na návštěvě u někoho, kdo má děti a tudíž hračky. A dle toho, co uvidíš, že malou zajímá, tak referovat rodině.
Anebo třeba příspěvek na: odrážedlo, tříkolku, sáňky, houpacího koníka, houpačku, botky…
Co nějaké malířské potřeby: křídy, pastelky, vodovky, modelína, (vodo)omalovánky… Nebo, pokud by se Ti zdálo, že ráda „tancuje či si brouká“, tak nějaký xylofon, pianko či jiný hudební nástroj.
Anebo, pokud ještě nemá tak malý kočárek a panenku? Vždyť je tolik možností…
Hezké vánoce
Radka
AHOOJ…nám je také 18.měsíců brzy a zkoušeli sme zatloukačku klasickoua apak i tkzv. kuličkovou dráhu.A ta nás bere takže tu nám donese ježíšek..
Možností je spousta.Máš pravdu. V MC Verunku zajímal jen kočárek a panenka. Kočárku tam byl nedostatek:-( Holčičky se o ně praly:-(Ten samozřejmě pod vánočním stromečkem nebude chybět. Malířské potřeby bych tam brzo nepraktikovala. Stačilo před dvěma dny, když si zhodila ze stolu propisku a pomalovala si celé bodýčko:-(((((
Na omalovánky je podle mě ještě brzy. Odrážedlo máme od roku a je to hračka číslo 1 spolu s kočárkem.
Tancuje moc ráda. To by se dalo využít
Moc děkuji všem za tipy.
O té kuličkové dráze už jsem taky slyšela, ale nevím kde jí sehnat:-(((((
Lilinka
Zatloukačka byla veelmi oblíbená u staršího syna:-) Fakt jedna z nej hraček. Dcerce je teprve 9,5 měsíce, ale už taky uvažujeme, že jí nějakou časem pořídíme.
Jinak kuličkovou dráhu mají v Quelle - různé druhy, pohybují se kolem 500 Kč a vypadají dobře. Objednala jsem ji k Ježíšku skorodvouleté neteři, tak uvidíme, jaký bude ohlas ![]()
Hm, tak odkaz nefunguje
Ale když si dáte na té hlavní stránce vyhledat slovo „kuličková“, tak jich to vyjede víc. Já měla na mysli tu za 499,– Kč.
Lidičky já myslim tuto zatloukačku to je u nás velmi oblíbenééé, posílala sem ji kamarádce a musela sem ji před Filipem schovat co vyváděl.Samozřejmě, že nám ji ježíšek za 24dnů nadělí.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
No a fakt slaví úspěch skoro u každého dítka stašího roku.Vím to prodala sem jich přes kamarádku, co má velkoobchod 20ks.
ja taky budu kupovat k vanocum zatloukacku, kdyz jsem se divala na ty vselijaky kulicky, jak jste tu davaly ty odkazy, tak hned me napadlo, co by s nema nas maly udelal…vyndal by vsechny kulicky a chodil s nimi po byte
)..o to same se snazil i s tim bludistem z ikey. strasne ho stvalo, ze ty tvary nejdou vyndat
…jenze hrozne rad necim busi do nabytku, hrncu, no proste do vseho, takze my pujdem asi do klasiky. Ono kazde dite je individual a nekdy jde zajem ci nezajem ho nejakou hracku predvidat…ale jenom nekdy..takze uvidime.
Holky,asi se blbě zeptám, ale co to je ta „zatloukačka“ a „provlékačka“?
Nicki , zatloukačka viz obr. Siloenky, tou provlékačkou - bludištěm jsem myslela tohle:
http://www.ikea.com/…78189_S4.jpg
Beruška ![]()
dneska jsme v ikea koupili tu zatloukacku,jak jsem tu dala ten obrazek, ale trochu me zaskocilo, ze ma ty koliky z plastu. myslela jsem, ze bude cela drevena.myslite, ze to bude o.k.? aby treba maly jak do toho bude busit, ty kolicky nejak neulomil. nemate s tim zkusenost?