Dřívější nástup do práce po RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dřívější nástup do práce po RD
Ahoj Maminky, možná poradíte já se v tom vůbec nevyznám. Chtěla bych se zeptat. V zaměstnání sem si hlásila že bych chtěla byt na rodičovské dovolené 3 roky čili to vychází někdy do 9/2015. Nicméně rodičovský příspěvvek mi končí 2/2015 a chtěla bych nastoupit do práce. Do zaměstnání jsem psala a bylo mi řečeno že nyní nemají volné místo že nástup mám mít až 9/2015 což pochopím je to pro ně težká situace ale proto se chci zeptat, zda je možné se tedy nechat zaměstnat třeba jako brigádně někde jinde do toho 9/2015 a pak bych se vratila zpet do svého zamestnaní. Jde mi o to aby to nebylo nějak v rozporu a zaměstnavatel by mi pak nedal vypoved nebo tak. Vubec se v tom nevyznam za kazdou radu budu vdečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, můžeš. Dokonce na Dohodu může pracovat u svého stávajícího zaměstnavatele do 3 let věku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deniska10 Já si myslím, že by tě měli vzít zpátky do práce, jakmile budeš chtít. U mě to bylo stejně, vzali mě dřív, i když jsem hlásila 3 roky doma. Navíc dáváš docela brzy vědět předem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medulinkax no a kdyz budu chtit delat u jiného zamestnavatele na DPČ tedy brigada? Tak to mohu take?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dřív tě vzít rozhodně vzít nemusí, nahlásila sis 3 roky, tak s tím zaměstnavatel počítá. Ale brigádu si vzít můžeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLL1 No oni mi řekli že ted proste pro mě nemají místo a hájí se tím že původně mám hlášeno do 9/2015 čili že mi poskytnout místo nemusí pokud ho nemají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deniska10 píše:
@medulinkax no a kdyz budu chtit delat u jiného zamestnavatele na DPČ tedy brigada? Tak to mohu take?
Jo - jen něco sehnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to na dohodě, já bych správně měla nastupovat v červenci 2015, ale oznámila jsem, že chci nastoupit dřív, už v březnu a není to problém, vyšli mi vstříc. Jen řešíme problém se zastupující kolegyní, ta má smlouvu do toho července a když nebude chtít skončit tak se tam budeme obě překrývat
ještě to nemáme dořešené, každopádně na straně zaměstnavatele problém není
- Citovat
- Upravit
@aleba To já už mám něco sehnaného, ale právě nevím kolik si muzu vydelat zda je to jedno nebo tak. Na UP bych hlášena nebyla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deniska10 píše:
@aleba To já už mám něco sehnaného, ale právě nevím kolik si muzu vydelat zda je to jedno nebo tak. Na UP bych hlášena nebyla
Můžeš a pokud se nejedná o střet zájmů, tak to ani původní zaměstnavatel nemusí vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLL1 píše:
@Deniska10 Já si myslím, že by tě měli vzít zpátky do práce, jakmile budeš chtít. U mě to bylo stejně, vzali mě dřív, i když jsem hlásila 3 roky doma. Navíc dáváš docela brzy vědět předem…
Nemusí, to, pokud vezmou je pouze jejich dobrá vůle… pokud třeba mají někoho na dobu určitou do toho září, tak proč by mu zbytečně platili odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deniska10 můžeš. Do 3 lek věku dítěte tě původní zaměsnavatel nemůže vyhodit a ty si můžeš přivydělávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jdu s dotazem, neznáte někdo odpověď.
Od ledna bych se chtěla vrátit do práce na svou starou smlouvu (akorát kratší úvazek), a tím pádem mi skončí rodičovská dovolená u zaměstnavatele, a nevím jestli můžu dál pobírat rodičovský příspěvek, jestli to takhle jde.
Doteď jsem dělala DPP nebo DPČ u stejného zaměstnavatele ke kterému se vracím v lednu, od kterého jsem odešla na RD (dvě za sebou), tak tam to bylo jedno, ale když se vrátím na svou původní smlouvu tak nevím co s tím rodičákem. Nemáte někdo tušení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danali Rodičák pobírat můžeš dál až do vyčerpání těch 220 tisíc. Nemá s rodičovskou dovolenou nic společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Díky, já si to tak nějak myslela, ale nebyla jsem si jistá. Mám ho protáhnutý až do 4 let věku na malou částku, takže by mi ho klidně vyplatili i za měsíc či dva, ale pokud nemusím tak tím je to lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit