Drobnosti pro opuštěná miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9002
17.12.18 21:58

U nás mají děcáky finanční zabezpečení více než dobré. Kdyžtak doporučuji azylové domy pro matky s dětmi, tam jsou vděční za všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76240
17.12.18 22:02

@NataliSt @Serpentini přesně tak, dětské domovy mají finanční zabezpečení víc než dobré, staré oblečení ti nevezmou a plyšáky už vůbec ne - semeniště mikrobů
ani ty azyláky nejsou jisté, že budou chtít použité věci
@NataliSt a když už víš o konkrétním DD, tak se zeptej tam, jestli berou použité a co
tady dotaz nemá smysl, já mám teda zkušenosti, že nikdo nic použité nechce ani zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.18 22:02
@NataliSt píše:
Ahoj, maminky.
Rozhodla jsem se, ze nebudu prodávat věci po malym, ale rada bych je odnesla do dětského domova (konkrétně u nás v Plzni na Vinicích).
Proto bych se Vás chtěla zeptat, jaké drobnosti by ještě mohly potěšit i ty nejmenší? Oblečení, pleny, ubrousky - to jsou všechno věci potřebné. Určitě zanesu i nějaké plysaky pro radost. Myslíte, ze by bylo vhodne i nějaké ovoce a i nějaká sladkost pro ty větší? Pište, co Vás ještě napadne nebo jakou mate zkušenost. Vsem moc děkuji za odpovědi a rady.

Když už, tak azylák. Do dětského domova bych nic nenosila. Tam bídu nemají. Předem bych se ujistila, co chtějí přímo oni a jestli věci z venku přijímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
17.12.18 22:09

@NataliSt jestli tam máš třeba i věci na novorozence tak je zkus darovat do porodnice, tam mají erární věci na miminka a kolikrát je jich nedostatek… Děcáky mají svoje fondy a jsou dobrě zásobené. Ty plyšáky můžeš zas odvézt třeba do útulku pro pejsky, to tu bylo nedávno v jiné diskuzi, staré použité Plyšáky nikdo chtít nebude, toho je všude plno a ani děti v děcáku nebo v azyláku si s tím hrát nebudou. Jinak jídlo si asi nevezmou jen tak od někoho z ulice, na to zas mají přísné hygienické normy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.18 22:10

Tak jsem pekne naivní :nevim: říkám si, ze jsou to věci, který malý na sobě měl některé 2× a některé ani jednou, a ono už jsou to věci staré. Zkusím obvolat a když to nebudou chtít v DD, tak zkusím ten azylak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.18 22:13

@Kriss Tina mám věci jen pro novorezenata, malymu jsou dva měsíce a strašně rychle vyrostl, takže oblečení ani nestíhá nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.18 22:14
@NataliSt píše:
@Kriss Tina mám věci jen pro novorezenata, malymu jsou dva měsíce a strašně rychle vyrostl, takže oblečení ani nestíhá nosit.

Jestli máš Facebook, zkus Pěstouny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
17.12.18 22:15

@NataliSt jo to je tak když se miminkum nakupuje moc věcí ;) zkus tu porodnici, na Lochotíně by to vzít měli, si pamatuju když sem tam ležela se synem po porodu neměli mu skoro co půjčit a přitom nám nedoporučovali mít vlastní oblečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.18 22:18

FB nemám, ale kouknu se na to, děkuji za tip. @Russet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.18 22:19

@Kriss Tina přesně jak říkáš. Mamina začala blaznit, ze se konečně dočkala vnoucka a rozjela se s nakupami + já do toho :D
Já jsem rodila u Mulacu, upřímně oblečení taky moc neměli. Ale zase v porodnich miminka mají rodiče a já jsem měla stejne oblečení pro malyho s sebou, i když to vyloženě nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.18 22:26
@NataliSt píše:
FB nemám, ale kouknu se na to, děkuji za tip. @Russet

Přesněji Darujeme věci pěstounům. Jsou to fakt skuteční pěstouni. Taky už jsem něco poslala z domu pro ně. Jde vybrat někoho z tvého města a nemusíš vrážet peníze do poštovného. Jsou vděční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
17.12.18 22:29

@NataliSt Přimlouvala bych se oslovit ligu Přechodných nebo trvalých pěstounů. Nebo pak přímo Dobrotety v Tvém městě, kteří jsou schopné Tě nasměrovat buď na DD případně, což já mám radši, na konkrétní maminku v nouzi. Nebo u nás funguje i to, že sociální pracovnice na MÚ zprostředkuje kontakt s potřebnou maminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8472
17.12.18 23:04
@NataliSt píše:
@Kriss Tina mám věci jen pro novorezenata, malymu jsou dva měsíce a strašně rychle vyrostl, takže oblečení ani nestíhá nosit.

Klokanky berou skoro vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
17.12.18 23:12

@NataliSt pokud jsou to mrnave věci, tak kojenecký ústav (ne dětský domov). Případně koukněte na dobrotety, zda mají u vás koordinátora. Tam to pak většinou jde konkrétní rodině nebo mamince v nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
17.12.18 23:30

@NataliSt já budu dávat ty nejmenší věci po malé do porodnice, kde jsem rodila. Oblečení už tam měli dost jeté, ptala jsem se setřičky, zda berou věci z „venku“, ona, že jo, tak to nabalím a dovezeme to tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!