Drobnosti pro opuštěná miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
U nás mají děcáky finanční zabezpečení více než dobré. Kdyžtak doporučuji azylové domy pro matky s dětmi, tam jsou vděční za všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@NataliSt @Serpentini přesně tak, dětské domovy mají finanční zabezpečení víc než dobré, staré oblečení ti nevezmou a plyšáky už vůbec ne - semeniště mikrobů
ani ty azyláky nejsou jisté, že budou chtít použité věci
@NataliSt a když už víš o konkrétním DD, tak se zeptej tam, jestli berou použité a co
tady dotaz nemá smysl, já mám teda zkušenosti, že nikdo nic použité nechce ani zadarmo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt píše:
Ahoj, maminky.
Rozhodla jsem se, ze nebudu prodávat věci po malym, ale rada bych je odnesla do dětského domova (konkrétně u nás v Plzni na Vinicích).
Proto bych se Vás chtěla zeptat, jaké drobnosti by ještě mohly potěšit i ty nejmenší? Oblečení, pleny, ubrousky - to jsou všechno věci potřebné. Určitě zanesu i nějaké plysaky pro radost. Myslíte, ze by bylo vhodne i nějaké ovoce a i nějaká sladkost pro ty větší? Pište, co Vás ještě napadne nebo jakou mate zkušenost. Vsem moc děkuji za odpovědi a rady.
Když už, tak azylák. Do dětského domova bych nic nenosila. Tam bídu nemají. Předem bych se ujistila, co chtějí přímo oni a jestli věci z venku přijímají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt jestli tam máš třeba i věci na novorozence tak je zkus darovat do porodnice, tam mají erární věci na miminka a kolikrát je jich nedostatek… Děcáky mají svoje fondy a jsou dobrě zásobené. Ty plyšáky můžeš zas odvézt třeba do útulku pro pejsky, to tu bylo nedávno v jiné diskuzi, staré použité Plyšáky nikdo chtít nebude, toho je všude plno a ani děti v děcáku nebo v azyláku si s tím hrát nebudou. Jinak jídlo si asi nevezmou jen tak od někoho z ulice, na to zas mají přísné hygienické normy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem pekne naivní
říkám si, ze jsou to věci, který malý na sobě měl některé 2× a některé ani jednou, a ono už jsou to věci staré. Zkusím obvolat a když to nebudou chtít v DD, tak zkusím ten azylak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina mám věci jen pro novorezenata, malymu jsou dva měsíce a strašně rychle vyrostl, takže oblečení ani nestíhá nosit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt píše:
@Kriss Tina mám věci jen pro novorezenata, malymu jsou dva měsíce a strašně rychle vyrostl, takže oblečení ani nestíhá nosit.
Jestli máš Facebook, zkus Pěstouny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt jo to je tak když se miminkum nakupuje moc věcí
zkus tu porodnici, na Lochotíně by to vzít měli, si pamatuju když sem tam ležela se synem po porodu neměli mu skoro co půjčit a přitom nám nedoporučovali mít vlastní oblečení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina přesně jak říkáš. Mamina začala blaznit, ze se konečně dočkala vnoucka a rozjela se s nakupami + já do toho ![]()
Já jsem rodila u Mulacu, upřímně oblečení taky moc neměli. Ale zase v porodnich miminka mají rodiče a já jsem měla stejne oblečení pro malyho s sebou, i když to vyloženě nechtěli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt píše:
FB nemám, ale kouknu se na to, děkuji za tip. @Russet
Přesněji Darujeme věci pěstounům. Jsou to fakt skuteční pěstouni. Taky už jsem něco poslala z domu pro ně. Jde vybrat někoho z tvého města a nemusíš vrážet peníze do poštovného. Jsou vděční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt Přimlouvala bych se oslovit ligu Přechodných nebo trvalých pěstounů. Nebo pak přímo Dobrotety v Tvém městě, kteří jsou schopné Tě nasměrovat buď na DD případně, což já mám radši, na konkrétní maminku v nouzi. Nebo u nás funguje i to, že sociální pracovnice na MÚ zprostředkuje kontakt s potřebnou maminkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt píše:
Klokanky berou skoro vse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt pokud jsou to mrnave věci, tak kojenecký ústav (ne dětský domov). Případně koukněte na dobrotety, zda mají u vás koordinátora. Tam to pak většinou jde konkrétní rodině nebo mamince v nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NataliSt já budu dávat ty nejmenší věci po malé do porodnice, kde jsem rodila. Oblečení už tam měli dost jeté, ptala jsem se setřičky, zda berou věci z „venku“, ona, že jo, tak to nabalím a dovezeme to tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!