Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, o víkendu jedeme na návštěvu, kde mají 2 holčičky, 7,5 roku a 9,5 roku. Chtěla bych jim koupit nějakou drobnost, ale nemám představu s čím si ještě hrají takto velké děti, sama mám jen 17měsíčního klučíka…
Napadlo mě třeba omalovánky, nejsou na to už velké? Teď je taková uspěchaná doba, že fakt nevím
Nebo nějaké jiné nápady? Pro každou do 100 Kč ![]()
V tomhle věku už spíš nějakou parádu - bižu, sponky, dětské šminky.
Nebo oběma dohromady nějakou malou tvůrčí sadu - odlitky, korálky, výroba třeba náramků nebo mýdel.
Mojí dceři je šest a půl a omalovánky ji neberou už minimálně rok.
@Sněženka25 zažehlovací korálky, třeba, jestli mají, tak šablony na ně, pak něco na způsob vystřihovací/oblékací panenky, která byla za nás, ale teď bývá nalepovací, fimo hmota..
Myslím, že nějakou parádou určitě neurazíš. Něco do vlásků a k tomu třeba pěnu do koupele a nebo nějakou dobrotu.
Mám doma stejně staré holky a unás by potěšilo cokoliv, např. sáček s Filly koníky, nebo littles pet shop, minilego - to už asi ale bude lehce přes 100,–, dvd (klidně dohromady). Jak píší ostatní - jakákoliv paráda, klidně lesk na rty…A omalovánky jsou u nás zrovna teď aktuální, malý brácha se učí vymalovávat, tak musí taky a hlavně jsou nemocné, takže nuda
.
Už jsou to spíš slečinky, tak klidně něco na parádu nebo třeba z drogerie Teta takové Tetesept dětské přísady do koupele. Jsou to takové malé kuličky, které se rozpustí ve vodě. Není to nějaká hrozná chemie a voda je přitom krásně obarvená a voní. Plus třeba nějaký balzám na rty každé.
Zde ta přísada do koupele, je jich více http://peny-do-koupele.heureka.cz/…-holky-80-g/
Jo a s Frozen se teď všude prodává pěna do koupele se třpytkami a myslím sprchový gel. TO už je teda větší chemie, ale třpytivá pěna, které holce by se to nelíbilo. Jen teda jestli nejsou exematičky, to bych nekupovala radši nic na koupání.
Nějaký náramek nebo řetízek, sešit v tvrdých deskách, třeba i na klíček a k němu propisku, zrcátko…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.