Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
jsem vyděšená a proto hledám někoho kdo na to byl stejně jako já. Po včerejší prohlídce u doktorky mi bylo řečeno, že malý neroste jak má, že percentil je pod 10. Dneska jsem šla na krev a zítra jdu na kontrolu průtoků. Mám strašný strach, že budu muset být hospitalizovaná a bude vyvolán porod
..prosím nemáte s tímto někdo zkušenosti?
ještě to vypadá, že mám preeklampsii ( mám tlak 140/80, bolí mě pod pravým žebrem)
@Qawsde22 ahoj, tohle mě hodne zajímá. Mě zjistili ve 20tt ze mam hodne zvýšené prutoky a příští tyden mam jit na kontrolu ve 30tt jak to vypadá. Tehda říkali, že hrozí riziko růstové restrikce a preeklampsie, přesně co máš ty.
Držím moc palce, ať je vše nakonec v pořádku.
Jaký má odhad mimi?
Hlavně se uklidní..stres ti může dělat taky bordel s tím tlakem…že je mimčo drobnější a méně roste nemusí hned znamenat že se bude vyvolávat porod. Pokud budou průtoky a vše ostatní vporadku tak tě budou té sledovat, chodit na častější kontroly a teprve kdyby bylo nejhůř tak přistoupí k předčasnému vyvolání porodu…příbuzná takhle chodila od 26tt a pořád byl nakonec ve 38tt..mimčo bylo menší a rostli pomalu ale vše bylo vporadku…mají krásnou zdravou holcicku. Držím palce ![]()
asi nebudu úplně stejný případ. Ale plod byl o týden mladší. Průtoky slabší a plod malý. Taky mě posílala do nemocnice. Tam se trochu dohadovali nad váhou. Odhad jsem měla 2900. Jeden Dr řek, že málo druhý, že to stačí. Hospitalizována jsem byla kvůli vyloučení preenklapsie.
Prod vyvolávaný v termínu
Velikost 2600, krom žloutenky, žádný problém.