Drogy a kamarádka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
177
8.1.16 18:17

Drogy a kamarádka

Dobry den, mám zletilou kamarádku, která spadla do drog. žije sama, nechodi do práce, v poslední době se mi vyhýba. nestojí ani o pomoc rodiny. Nemáte někdo zkušenost, jak bych jí mohla pomoci? nejlepší by asi bylo nechat ji zavřít na léčení, ale jak jí tam dostat? je pro ní nějaká naděje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101524
8.1.16 18:19

@malefic Je, že si to uvědomí sama a bude se chtít SAMA léčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.1.16 18:20

Jenom ta, že sama zjistí, že je v háji. Do ústavní léčby bez možnosti odchody ji může poslat jedině soud, jinak může kdykoliv odejít.

• Citovat
  • Upravit
8.1.16 18:26

Bud musi sama chtit, nebo to musi zajit tak daleko aby neco zavaznyho provedla a na leceni ji poslal soud, jinak ji tam proti jeji vůli nedostanete, coz by stejne nemelo efekt, kdyz by nemela motivaci..mluvily jste o tom spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.16 18:27

@malefic KOntaktuj nějakou instituci, které se tímto zabývá, tak by ti mohli poradit, pomoct. Nebo nějakého psychiatra. Upřímně mě nic jiného nenapadá, než si s ní zkusit promluvit, nabídnout pomoc…ale obávám se, že to popře. K léčbě ji nutit nemůžeš, musela by chtít sama. Zadej si do vyhledávače pomoc závislým na drogách, je toho více. Z hlavy mě napadá drop in. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
8.1.16 18:29

Děkuji všem za rady. Ona se mi právě vyhyba, když na ní zvoním ani mi neotevře. přiznala se sve mamce, že bere drogy, a od ní pomoc také odmítla. S její mamkou jsem v kontaktu, ta sí s ní také neví rady, navíc nebydlí tady, ale odstěhovala se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 18:44

Tak to ani nevíš, jak na tom vlastně je, třeba by si dala říct, sama se k ničemu neodhodlá, ale třeba když uvidí, že v tom není sama a má podporu, tak by se dala na léčbu přemluvit..když se ti vyhýbá, tak se před tebou asi stydí a možná bys na ni měla vliv, těžko říct..nemáte ještě další společné kamarády, aby vás na ni bylo víc? aby viděla kolika lidem na ní záleží? když neotvírá, tak leda čekat, dokud z domu prostě nevyjde, ale to vyžaduje spoustu času, trpělivosti a opravdoveho odhodlani ji pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.1.16 22:37
@malefic píše:
Dobry den, mám zletilou kamarádku, která spadla do drog. žije sama, nechodi do práce, v poslední době se mi vyhýba. nestojí ani o pomoc rodiny. Nemáte někdo zkušenost, jak bych jí mohla pomoci? nejlepší by asi bylo nechat ji zavřít na léčení, ale jak jí tam dostat? je pro ní nějaká naděje?

feťákovi nejlíp pomůžeš když ho necháš padnout na dno a tam se bud vzpamatuje a bude se léčit protože sám chce a nebo se nevzpamatuje a nějaká pomoc na sílu je zbytečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
11.1.16 12:54

@černá kočka ANO, máme nějaké společné kamarády, kteří by určitě pomohli, ale bádám nad tím, jak to zařídit, aby nám vubec otevřela dveře, a když uvidi hromadu lidi před svým prahem, tak asi neotevře :-( v+tšinou to jsou všechno pracujici lidi, kteři chodi do práce a mají rodiny, asi by nechtěli každý den od rána stát před jejím vchodem a čekat až se uračí jít si zase pro fet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.1.16 19:10

Podezírám dceru, že se dostala k drogám. Zapomíná vyzvednout dítě ze školky, neustále lže. Vím, že měla období mariánky, ale tohle je jiné. Má vyrážku na obličeji a rukou a není to ona. Něco jsem načetla a příjde mi to braní halucinogenů tzv. tripování. Víte o tom někdo něco, je možné, že se po tom vytvoří vyrážka? Je nervozní není schopná udržet domáctnost, oprat a ani se starat o dítě. Všechno popírá, ale i učitelkám se nezdá. Musela jsem se zapojit a požádat o svěření do péče. Prostě napište co kdo víte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.12.17 12:44
@Anonymní píše:
Ahoj! Mám kamaráda se kterým mě seznámil můj manžel, ze začátku jsme se jen zdravili ale nakonec jsou z nás přátelé, skvěle si sním popovídám.. vím že mu můžu věřit. Jedno období se manželovi zdálo že po mě jede ale vyříkali si to a byl klid. Cca 2 měsíce se mi neozval.. přišel o práci, sedí doma, nic nedělá a jen se užírá.. kdysi byl na léčení z drog. Teď mi psal že jede na rok na léčení a že bude rád když mu sem tam napíšu dopis ( ráda ). Jenže se ještě máme sejít než pojede do té léčebny.. nevím jak se k němu mám chovat.. mám z toho trochu obavy, nervy.. to sním mám jednat narovinu? Problém je že i přes svůj věk ( 32 ) bydlí u rodičů, dluží kam se podíváš.. mám ho ráda ale nevím jak se k němu chovat..

a nemůžeš se chovat normálně?
Uvedené okolnosti přece do vašeho kamarádského vztahu nezasahují ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.12.17 12:54

Normálně, proč myslíš, že by ses měla chovat jinak?
Prostě mu pak popřej hodně štěstí a sil…ale chovej se normálně…vyjádři mu podporu, že udělal těžké rozhodnutí, ale že bylo správné…a to je celý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
22.12.17 13:16

Taky bych se snažila chovat co nejnormálněji to jde. Popřát mu hodně štěstí, že mu držíš palce a pak bych odbočila a bavila se s ním jako normálně, co doma, co děti,..znáš to ;) Myslím, že i pro něj je to lepší, než abyste se rejpali v tom, co kde proč, na to bude mít dost času s psychology na léčení. Pokud o tom sám nebude chtít začít, tak ty to nevytahuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
22.12.17 14:24
@Anonymní píše:
Já spíš myslím jak se chovat k někomu kdo jde se někam léčit..

Chovej se k němu úplně normálně jako vždy :nevim: zda je to tvůj dobrý kamarád tak ho budeš podporovat i přes to do čeho spadl právě mu musíš být oporou a říct mu něco hezkého třeba že to zvládne a tak něco ale uričtě bych se s ním nebavila jinak než kdy předtím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí