Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Možná mi poradíte. 11.-21.12. jsem brala antibiotika na angínu V-PENICILIN 1,2 MEGA BIOTIKA 30X1.2MU Tablety. Za pár dní jsem opět měla oteklé mandle, tentokrát dost. Byla jsem odeslána na ORL, kde mi napsali antibiotika XORIMAX tbl 10× 500mg, brala jsem je 30.12.-4.1. Dnes jsem opět byla u dr s bolavým krkem, tentokrát dělaný stěr z krku a opět napsaná antibiotika V-PENICILIN 1,2 MEGA BIOTIKA 30X1.2MU, že uvidíme, co ukáže stěr.
Čepy na mandlích nemám, jsou jen oteklé. Kojím 3-měsíční miminko, tak zatím asi nic „většího“ dostat nemohu.
Nějaká rada, jak se toho zbavit? Není to spíše třeba alergie? Nebo mám oslabené tělo těmi atb a kojením, že se to pořád vrací?
Nejsou nějaká homeopatika, něco přírodního, čím se podpořit, nebo zlepšit imunitu, abych měla klid? ![]()
Díky moc za jakoukoliv radu ![]()
s angínou jsem bojovala loni snad 2 měsíce. Pomohla mi až třetí atb s jinou účinnou látkou. a je dobře, že ti konečně udělali stěr, třeba jsi jen dostala atb, která nepůsobí zrovna na toho bacila, co tam máš.
@vodouska píše:
Promackali ti na orl mandle? Jestli tam nemas nejaky abces?
Právě proto jsem byla na ORL odeslána a nenašli tam nic vážnýho. Dali atb a bylo.
@Maty1989 Jsem úplně ten stejný případ, akorát mě první angína začala 8.12. a miminku, které plně kojím, je 2,5 měsíce. Včera mi ORL Dr nasadil třetí antibiotika. Dr mi vyhrožuje trháním krčních mandlí. V zoufalství jsem se objednala k jedné vyhlášené homeopatce, jdu tam v úterý, tak uvidím. Upozorňovala mě, že za konzultaci a léky cca 1500,– Kč. Já teda homeopatika nikdy nebrala, ale jsem zoufalá. Hlavně nechci do nemocnice a přestat kojit. ![]()
@masima píše:
@Maty1989 Jsem úplně ten stejný případ, akorát mě první angína začala 8.12. a miminku, které plně kojím, je 2,5 měsíce. Včera mi ORL Dr nasadil třetí antibiotika. Dr mi vyhrožuje trháním krčních mandlí. V zoufalství jsem se objednala k jedné vyhlášené homeopatce, jdu tam v úterý, tak uvidím. Upozorňovala mě, že za konzultaci a léky cca 1500,– Kč. Já teda homeopatika nikdy nebrala, ale jsem zoufalá. Hlavně nechci do nemocnice a přestat kojit.
Přesně tyhle 2 negativa mě taky napadly, abych neskončila v nemocnici, nebo neměla léky, co nejsou pro kojící ![]()
Už při tom ORL mi říkali, že kdyby se to nezlepšilo, tak bych mohla skončit na kapačkách. Po atb byl klid, ale zase za 5 dní je to tu znova ![]()
@Maty1989 Mě chtěli hospitalizovat u první i druhé angíny, nemohla jsem spolknout prášky první dva dny. To jsem odmítla, nějak jsem to překonala, miminko mě motivovalo to zvládnout, ale bylo to děsný. No a teď už mi řekl, že trhání těch mandlí. Byla jsem pokaždé rovnou na ORL, ani jsem nešla k obvoďačce. Vkládám všechny naděje do té homeopatky, chce se mi z toho brečet kvůli malé… Má chudák ze mě rýmu, odmítla jsem ji nechat v téhle situaci očkovat a dětský Dr se mohl zbláznit, jak jsme nezodpovědní rodiče atd. Takže mám stres ještě z něj.
@masima Tak to máme dost podobný. Trhání mandlí mě taky napadlo, ale na to nepřistoupím, dokud nepůjde o život. Malý má taky rýmku, dostal i sirup na kašel. Včera jsme s ním byli u dr, dnes měl mít 3-měsíční prohlídku, tak ji udělala už včera. Chrčí mu nos, podruhé očkování přesunuto, ale to se jen usmívala, že ho snad nenaočkuje. Vědu z toho nedělala. Do toho měl impetigo a teče mu ouško, tak jede odpo na ORL. Mně do krku asi bez žádanky nekoukne, nebo jo?
Příspěvek upraven 08.01.16 v 10:20
No já to měla při kojení taky… Jenže já mám mandle chronicky zvětšené, takže to bylo jasné, že to je prostě z únavy a vyčerpání. Měla jsem asi troje antibiotika, výtěry dobré. Pak se to naštěstí uklidnilo. Ale opravdu to chce odpočinek a pohodu. Tělo reaguje na stres, nevyspání atd. Jinak obvoďačka pak už mluvila o Pendeponu.
@Run píše:
No já to měla při kojení taky… Jenže já mám mandle chronicky zvětšené, takže to bylo jasné, že to je prostě z únavy a vyčerpání. Měla jsem asi troje antibiotika, výtěry dobré. Pak se to naštěstí uklidnilo. Ale opravdu to chce odpočinek a pohodu. Tělo reaguje na stres, nevyspání atd. Jinak obvoďačka pak už mluvila o Pendeponu.
Tak to bych rozhodně brala. Pořádně jsem se nevyspala už 3 měsíce. Ale nemám kdy, bohužel ![]()
@masima Ještě dodám, že podruhé jsem měla taky hlavně levou mandli, že jsem skoro brečela, pač i polykat sliny bylo utrpení, jíst moc nešlo a když jsem vybalila ty atb, myslela jsem, že si ze mě dělaj srandu, takový velký. Ale naštěstí se to v pohodě teda spolklo.
@Maty1989
Na anginu jsem trpela jako holka, kdyz uz jsem ji mela po ctvrte po sobe a doktorka rekla, ze dalsi atb mi dat uz nechce, ze by me to „zabilo“, doporucila mi na ni homeopatika Belladona, zeptej se v lekarne. Musim rici, ze mi strasne pomohla. Nechci to zakriknout, ale od te doby jsem anginu nemela.
@Maty1989 měla jsem 2 zimy, které jsem prakticky prožila na antibiotikách kvůli opakované angíně. Tu první zimu jsem také kojila. Pomohlo mi, že jsem při poslední angíně týden ležela a další týden se šetřila. Zapojili jsme i neochotnou babičku a manžela. Začala jsem mýt nádobí v myčce na nejvyšší teplotu, vše jsem po poslední nemoci vydezinfikovala sanytolem, ručníky jsem vyprala na nejvyšší teplotu, nechodila jsem ven, když mrznulo (pokud jsem to udělala, hned jsem si moha jít pro antibiotika). Snažila jsem se více odpočívat. Domluvila jsem si paní na úklid - většinou mne úklid celého domu dorazil. Nechodila jsem do restaurace/kavárny a nepila jsem z hrnku u známých. Brala jsem laktobacil a multivitamíny. Držím palce, ať se uzdravíš a angína se už nevrátí ![]()
@Eveelin Jj, odpočívání je základ, ale ten já bohužel nemám. 2 děti, manžel dělá 12-ky, teď spí mezi nočníma, kdy ho ještě 2 čekají
Navíc víkend, přes týden je holka aspoň ve školce, tak to se odpočívat jakš takš dá…