Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máš dostatek vytamínů? pestrá strava, hodně tekutin a třeba hořčík je dobrý na únavu. Já měla na únavu kdysi od lékaře předepsaný hořčík v takových sáčcích, byl to rozpustný prášek do vody a hodně mě to pomohlo.
Nějak nechápu, píšeš, že práce tě baví, ale že to je hrůza…Antidepresiva jsi brala a zabrala, nebo jak to myslíš, že jsi se s tím tenkrát nějak poprala…? Píšeš zmateně. Chápu tolik, že se cítíš přetažená a unavená. Ve tvé situaci, kdy je vlastně vše v pohodě, ale ty jsi K. O., by jsi dle mého nějakou psychiatrickou pomoc potřebovala… ![]()
@LLenule111 píše:
Máš dostatek vytamínů? pestrá strava, hodně tekutin a třeba hořčík je dobrý na únavu. Já měla na únavu kdysi od lékaře předepsaný hořčík v takových sáčcích, byl to rozpustný prášek do vody a hodně mě to pomohlo.
Souhlasím
Hořčík je super ![]()
@Paoloska temkrát jsem antidepresiva brala a stejně to dopsdlo tak že jsem je vysadila protože mě akorát oblbovaly a srovnala jsem si to v hlavě tenkrát tak nějak sama…ted je vše ok a já se pořád cítím tak nějak mizerně proto píšu že potřebuju pomoc třeba nějak nakopnout nebo něco nevím plácám se v tom…
@Anonymní píše:
@Paoloska temkrát jsem antidepresiva brala a stejně to dopsdlo tak že jsem je vysadila protože mě akorát oblbovaly a srovnala jsem si to v hlavě tenkrát tak nějak sama…ted je vše ok a já se pořád cítím tak nějak mizerně proto píšu že potřebuju pomoc třeba nějak nakopnout nebo něco nevím plácám se v tom…
Co spánek? Odpočineš si dost? Na mě, když je toho moc, tak si sestavím denní plán a hlavní část v něm tvoří spánek a relax. Cíleně si odpočinek naplánuj. Každý den si najdi něco, na co se můžeš těšit, kup si něco pro radost, udělej si koupel, nech se od manžela namasírovat…
No právě že poslední dobou moc nespím…když jsem ted přes svátky byla doma a nemusela jsem nikam vstávát tak ok usínala jsem v 21 hodin a vstávala v 6 a ted jak chodim do práce tak usínám o pulnoci protože nemužu zabrat a pak vstávám v pet a čumím prostě se bojím že zaspím nebo co a bdím celou n oc…
@Anonymní píše:
No právě že poslední dobou moc nespím…když jsem ted přes svátky byla doma a nemusela jsem nikam vstávát tak ok usínala jsem v 21 hodin a vstávala v 6 a ted jak chodim do práce tak usínám o pulnoci protože nemužu zabrat a pak vstávám v pet a čumím prostě se bojím že zaspím nebo co a bdím celou n oc…
Kup si Hypnox forte. Je to přírodní nenávykový bylinkový přípravek. Lepší se vyspíš a po čase zjistíš, že jsi i víc v pohodě. Je to dobré i na nervy. Jinak večer moc nejez, nepij…pomazlit a spát ![]()
Znám ten stav taky akorát že já mám nohy jako ve svěráku a mám pocit že me neunesou a že upadnu mám je pořád takové napnuté a nervozní…co s tím…
Mě na únavu úžasně pomáhá železo.. Zkus zajít na krev znova.. Já měla nedostatek a co jsem začala železo brát, tak je to o moc lepší..
Taky zobu Vápník, hořčík, zinek.. Což si myslím, že ten hořčík je taky super..
Spánkem, jak to čtu, jsi jednoznačně spánkově vyřízená…Zabrat na spánku, věnovat se jeho zlepšení, to srovná hlavu samovolně.
NiKi
@Anonymní píše:
Hlevně vyčistit hlavu ale jak?
Opravdu to chce celkovou změnu. Pokud se cítím unavená a vyčerpaná je to většinou proto, že špatně jím a piju, tím pádem se špatně vyspím a už se to veze. Vymlouvám se na málo času, tak si sednu, vezmu papír a najednou vidím, kde mám rezervy. Udělám si plán práce i relaxace, 8h zaměstnání, 4h rodina a práce doma, 8h spánek a 4h JÁ a přes to nejede vlak…Změním způsob stravování, začnu cvičit a najednou je všechno lepší, cítím se skvěle, problémy zvládám ve větším klidu, hlava se vyčistí. Pokud nejsi opravdu nemocná, tak tenhle systém funguje.
Ahoj holky prosím vás poradte…na ferovku píšu že si myslím že to mám od nervů a nevím jak se s tím poprat…před rokem jsem nastoupila do práce po mateřské…na mateřské jsem byla v porádku a co jsem nastouopila do práce jsem unavená vyčerpaná a poslední dobou je mi opravdu mdlo…jednou už jsem se psychicky zhroutila ale to byla práce na smeny a dojizdění ted delám v místě bydliště 5 minut do práce…jedno dítě manžela spokojené manželství…všechno super…ale ta práce mám to v hlavě a nevím jak se s tím poprat usínám a přemítám co bude druhý den v práci…neumím vypnout manžel mi říká že nad vším moc premýslím a má pravdu ta práce mě ale naopak hrozně baví ale sedět tam osm hodin je hrozný ten stereotyp…celých osm hodin jedno a to samý…hruza…vím že jsem asi divná ale prostě jsem taková…máte to někdo a jak se s tím perete…ad nechci už jsem je jednou brala a stejne jsem se s tím tenkrát poprala…ted to nějak nejde…prosím o radu…