Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, je mi jasny ze bych primárně mela jít k dr, ale nechci zbytečně hystercit a plasit, tak hledám radu. Před par dny jsem při chůzi po schodech chytla zničehonic hroznou bolest do nohy(svalu), ale do 5 minut to přešlo. Vcera me dost bolela( přicitala jsem to nocni šichte v praci, i když normalne me tolik nohy nebolí) a dneska chvilku po probuzení bolí cela noha od kolene dolu, mam ji jako z olova. Napadlo mě, jestli to nemůže byt tromboza, ale nemam s tim vubec zkusenosti, tak bych nerada plasila kvůli nejake prkotine…
Jestli se bojíš trombózy, tak si vezmi tabletku anopyrinu nebo acylpyrinu - ty ředí krev
jako prkotina mi to nepřipadá, šla bych minimálně k obvoďákovi
Spíš bych řekla, že je to namožený sval… Trombóza se projevuje otokem, bolestí a namodralou končetinou… Zkus nějaký chladící gel a nohu zabandážovat. Pokuď to nepřejde, šla bych k lékaři.
@KatrinKejt píše:
Spíš bych řekla, že je to namožený sval… Trombóza se projevuje otokem, bolestí a namodralou končetinou… Zkus nějaký chladící gel a nohu zabandážovat. Pokuď to nepřejde, šla bych k lékaři.
Není pravda…mě se takto vůbec neprojevila…ani otok, ani modráním, pouze mírnou bolestí…A tu jsem ještě přikládala nemocné achilovce. Po UTZ mi našli menší trombon..
Praveze mi prijde ze ji mam takovou oteklou…minimálně pocitive
Pro klid duše si zajdi k Dr. a trvej na doporučení UTZ dolních končetin
Aha, je pravda, že každému se příznaky projevují jinak…
@Destinka zítra bych zašla o obvodnímu… Aby si se přes víkend nestrachovala…
Ahoj, potřebovala bych radu cca. Před měsícem mě začlo bolet lýtko na obou nohách, ale teď 3 dny mě poboliva pouze levé lýtko. Nateklou nohu nemám ani žádný jiný příznaky trombózy. Beru HA už 3 roky a docela mám strach že by to mohla být trombóza. Nemáte s tím nějaká zkušenosti ?
Jdi na internu. A nech si udělat test, jestli nemáš Leidenskou mutaci.
https://www.mojezdravi.cz/…ce-3826.html
Nechápu, že dneska si ten test dneska někdo nenechá udělat, než začne brát Ant.
Moje mamka měla trombozu 2× a ani jednou neměla nateklou nohu ani jinak zbarvenou. Takže pokud máš podezření tak jeď. Tromboza není legrace.
Může to být kde co…od namožení z chůze (blbý bOty, terén), přes křeč do lýtka v noci, o které třeba nevíš až po tu trombózu. Pokud tě to trápí už pár dní, tak si zajdi k lékaři, pro jistotu…