Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, jsem v 9tt těhotenství a mám hroznou chuť na dršťkovou polévku, může se v těhotenství?
Jedli jste ji také? Někde píšou že se jíst nemá, prý tyhle potraviny mohou ohrozit plod?
Je to mé první těhotenství tak se omlouvám za trochu “přihlouplý” dotaz ![]()
Prosim te, odted uz radeji nejez nic. Pred par dny tu byla nejaka podobna diskuze na to ci ono koreni v tehotenstvi. Vsechno naprostej pruser. Jeden jed za druhym. ![]()
Pokud budou drstky radne tepelne zpracovane (a v polevce jiste budou), nevidim duvod, proc si ji nedat.
Přemýšlím, proč by zrovna dršťky měly být pro plod nebezpečné.
@Pdoctor píše: VíceA co drstkovka z hlivy? Tam drstky nejsou a kdyz si nejaka zdatna houbarka splete hlivu s chorosem, tak nevim nevim, jestli by radna tepelna uprava pomohla.
Dršťkovku nejím, nechutná mi, ale pokud jsou dršťky dobře tepelně upravené, ničemu dršťkovka nevadí.
Vždyť se několikrát přetvařují
co by tomu asi bylo? Trochu bych se brzdila v koření a česneku.
@Alishi345 píše: VíceČím by mohla ohrozit plod?
Klidně si ji dej. 🙂 Já bych si ji taky dala, ale bohužel tam byl česnek a ten mně prostě nesedl. 😄 Stejně tak bych si dala i černou (zabijačkovou) polévku a také bohužel nic. 😄
Příspěvek upraven 16.01.25 v 20:31
Jenom si dej dokud můžeš..
já třeba zboznuju prdhelacku (zabijackovou) a teď ji nesmím skrz kojeni (cesnek, moc koření aj).. takže papkej dokud můžeš..
![]()
Jedla jsem vše kromě syrového masa a vajíček (např. ochutnávání sekané). Dršťkovou polívku jsem měla na oběd v den porodu. ![]()