Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím holky. Tuto diskuzi zakládám hlavně ze zvědavosti. Mám už skoro tříměsíční dvojvaječná dvojčata (kluky) a už teď vím, že časem bych chtěla ještě jedno dítě. Každopádně mám obavy, abychom pak znovu neměli dvojčata.
Je mi teprve něco málo přes 20 a pravděpodobnost dvojčat byla i teď v podstatě nulová. Takže má otázka zní.. Je tu někdo takový, popřípadě znáte někoho, komu by se narodila dvojvajecna dvojčata dvakrát po sobě? Děkuji za všechny odpovědi ![]()
@Elea9 Ano, znám z okolí. Na tvém místě bych s tím ještě počkala, zatím ještě nevíš, jak budeš zvládat až děti povyrostou, ležící miminka jsou krásná, zvlášť pokud dobře jí a pěkně spinkají. Ten pravý blázinec začne až tak za půl roku ![]()
@unuděná Tak samozřejmě nechci další hned zítra
Chtěla bych až půjdou kluci do školy. A co si budeme povídat, prostě asi ještě potřebuji pak zkusit holčičku. ![]()
Každopádně kluci přes den skoro nespí, pořád řvou a dostat do nich mliko je boj minimálně na hodinu ![]()
A můžu se zeptat, kolik lidí z tvého okolí má dvoje dvojčata? Toto téma mě poslední dobou opravdu hodně zajímá. ![]()
@Elea9 píše:
@unuděná Tak samozřejmě nechci další hned zítraChtěla bych až půjdou kluci do školy. A co si budeme povídat, prostě asi ještě potřebuji pak zkusit holčičku.
Každopádně kluci přes den skoro nespí, pořád řvou a dostat do nich mliko je boj minimálně na hodinu
A můžu se zeptat, kolik lidí z tvého okolí má dvoje dvojčata? Toto téma mě poslední dobou opravdu hodně zajímá.
Jenom jedni známí. Chtěli taky holčičku do třetice a narodili se jim dvojčata kluci. Tak pozor, abys pak nebyla zklamaná
Teď už jsou všechny děti skoro dospělé, musím říct, že takovýho testosteronu - to teda smekám před rodiči ![]()
@unuděná
Hlavně ten začatek byl vždy nárocný
Jízda s kočárkem je náročná, a každý se usmívá jak kdyby to chtěl taky
@DanielaD děkuji za odpověď. Mě právě přijde hodně náročný začátek i s jedněmi dvojčátky
Jenže opravdu ta nenaplnena touha po holčičce tam pořád hlodá. Kluky miluju, a kdyby byl časem i další kluk, tak se to prostě má stát. Jenže ta touha po tom zkusit pak holčičku je děsně velká ![]()
Ahoj,
moji starší sourozenci jsou dvojčata, dvojvaječná. Já jsem taky měla mít dvojče, ale to se během mamčina těhotenství přestalo už někde zpočátku vyvíjet a odloučilo se. Nevím, jestli je to tím, ale celý život mám takový zvláštní pocit, že mě,,kus chybí¨.
@Elea9
začátek byl vždy náročný, bez pomoci rodiny bych to nedala
Příspěvek upraven 19.07.21 v 17:16
@Elea9 píše:
Zdravím holky. Tuto diskuzi zakládám hlavně ze zvědavosti. Mám už skoro tříměsíční dvojvaječná dvojčata (kluky) a už teď vím, že časem bych chtěla ještě jedno dítě. Každopádně mám obavy, abychom pak znovu neměli dvojčata.Je mi teprve něco málo přes 20 a pravděpodobnost dvojčat byla i teď v podstatě nulová. Takže má otázka zní.. Je tu někdo takový, popřípadě znáte někoho, komu by se narodila dvojvajecna dvojčata dvakrát po sobě? Děkuji za všechny odpovědi
Mám 13ti letá dvojvaječná dvojčata, kluka a holku a teď čekáme opět dvojčata. Děti budou mít jinou biologickou matku. Nikdo ani ze široké rodiny dvojčata nemá a z dvojčat není.
@Tomáš916 píše:
Mám 13ti letá dvojvaječná dvojčata, kluka a holku a teď čekáme opět dvojčata. Děti budou mít jinou biologickou matku. Nikdo ani ze široké rodiny dvojčata nemá a z dvojčat není.
U nás také nikdy nikdo neměl dvojčata
Máš věkový rozdíl, to zvládnete
@Elea9 sestra mého přítele porodila 2× dvojčata. ale první se narodila mrtvá, pak má ještě 2 další porody po jednom
Ne emimino chodí uživatel Fofrník, který má dvoje dvojčata a ještě jedno dítě. Ale koukám se na profil a už se přes dva měsíce nepřihlásil.
Mám přímo v rodině. Nejdřív jedna dvojčata, hned po roce druhá
Z toho tedy jedna holčička. Já se u druhého dítěte hodně bála dvojčat (máme děti také po roce), ale dítko bylo jedno. Každopádně čekáme třetí a naštěstí jedno ![]()
@Elea9 Mojí mamce, ségry a druhá dvojčata o čtyři roky později (já s bráchou) a mojí známé dvakrát po sobě dvojčata (kluci).