Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud si kouše ručičky můžou to být zuby. Slintá? Kouše i další věci? U nás bylo podobné období, dcera nevrlá, protivná dodnes nevím čím to bylo, jediné co zabíralo tak zabalit do vajíčka jako bychom jeli někam autem a houpat…
@alena1995 taky sem si to říkala ale už to trvá 2 měsíce a dasně nejsou neřeklé proste nic
@Le_lenaz přesně tohle vsechno děla vše strka do pusinky, jak dlouho trvalo než vylezl zoubek? Mě tohle děla už 2 měsíce a nic ani červené dásně ani netekly
Jeeejda to může trvat než vyroste! U nás ty zoubky nějak moc netrápily. Na dceři jsem to poznala tak že ji zčervenalo jedno líčko a za pár dní měla na druhé straně zoubek, opravdu to tak měla skoro u každého zubu. A samozřejmě slintala jak Bernardýn. Tipla bych to na zoubky. Já jsem ještě dávala na kousání třeba studenou kedlubnu, mrkev, jsou i kousátka které dáš na chvilku do ledničky. Trochu to uleví.
@Le_lenaz Dekuju za radu ale už jsem zkoušela ty kousatka a mrkev a malá odmítá, už jsem na palici ![]()
A v náručí, v nosítku? A co změna prostředí? Jít do parku, do lesa na deku, dát past na neobvyklé místo ( záchod, koupelna…)
No taky to na mě dělá dojem že jsou to asi ty zoubky. Ono někdy to docela dlouho trvá než se proklube bohužel. Možná bych zkusila dásničky namazat calgelem?
Za zkoušku člověk nic nedá.
@HelenaRozarie souhlasím s @alena1995! Moje dcera takhle brecela od 4 měsíců, zuby vyrostly v 6. Zdalo se, ze prvni bude stolička, mela ji nateklou a nakonec vylezly normálně spodní jednicky, ani ne 24h po sobě, z naprosto čisté dásně. Pak jsme meli ještě masakr s prvníma stolickama, na ktery jsme čekali (to není mateřsky plural, cekali jsme fakt všichni
pět měsíců a téměř denně brečela, nespala, mela rude tváře, opruzujici stolici… Děs.
Zkus jí to máznout Calgelem a kdyz bude hodně zle, dej nurofen. Jestli se zklidní, je jasno. Kromě léků u nás pomahalo, kojit, nosit a pozdeji vypeceny rohlík. Držte se!
No ja si zas nemyslim, ze kazde strkani neceho do pusy jsou zuby..deti si strkaji veci, ruce, nohy do pusy proste porad…tak si to over, dej ji cipek na bolest, jestli se uklidni
5ti mesicni dite uz se proste klidne muze nudot..co v lehatku dela? V houpacce? Chce to nejake stimulanty hracky, hodne na brisko at kouka, i v kocarku…nema hlad? Jak spi, neni unavena? Dva mesice nespokojene dite je dost, i kdyby to byly zuby, jakoze muzou, tak to proste neni porad
nebude protivna 2 mesice v kuse
…kazdopadne jednou ji to urcite prejde, preji pevne nervy
@Kolicek95 píše:
A v náručí, v nosítku? A co změna prostředí? Jít do parku, do lesa na deku, dát past na neobvyklé místo ( záchod, koupelna…)
Na rukou je pořád chvíli ticho spokojena trvá to 10min a pak znova nespokojena, ven chodíme každý den v kočárku taky brečí a na brisku se ji též nelíbí už jsem zoufalá opravdu nic se ji nelíbí, hlad nemaa
@kulíšek_s_bambulí píše:
No taky to na mě dělá dojem že jsou to asi ty zoubky. Ono někdy to docela dlouho trvá než se proklube bohužel. Možná bych zkusila dásničky namazat calgelem?Za zkoušku člověk nic nedá.
To už jsem zkoušela jen zkoumala co má v puse a zas to stejné do kola
Ahoj holky mám strašně neklidnou holčičku malé jsou 5m. Pořad neklidna, nespokojena ruce v puse a pláče. Zuby to nejsou nic vidět nejde, trvá to asi 2mesice. Ať zkouším vše ale nic se ji nelíbí nevydrží ani v lehatku houpačka ani kočár. Nemate nějakou radu? Já už si nevím rady.