Druhá práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Však peníze budou pro tebe. Za mě jdi do toho. Proč tě odrazují?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš pracovat jako samostatná účetní, tak mám pocit, že na to potřebuješ praxi. Navíc jsou neustálá školení, která asi v rámci profese učitelky nebudeš časově zvládat. Vymysli něco jiného ![]()
- Citovat
- Upravit
Dane a ucetnictvi nelze delat jen tak z kurzem. Bud vsechno nacerno nebo byt pod nekym zamestnana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Dane a ucetnictvi nelze delat jen tak z kurzem. Bud vsechno nacerno nebo byt pod nekym zamestnana.
Já myslela, že jde dělat jako OSVČ
- Citovat
- Upravit
Kurz účetnictví tě naučí pouze základy. Praxe je úplně o něčem jiném. Rozhodně si nepředstavuj, že si po kurzu sedneš k PC a budeš samostatně účtovat. Chce to mít nad sebou aspoň nějakou zkušenou účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pak nepůjdeš aspoň na nějakej rok pracovat jako účetní tak je to k ničemu. To co se naučíš v praxi, te žádnej kurz nenauci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja když jsem si zakládala živnost na ucto tak po mě chtěli doložit už nevím kolik let praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha holky, tak díky za uvedení do reality. Zkusím vymyslet něco jiného, ale moc nevím co ![]()
- Citovat
- Upravit
Co nějaký doučování, přípravy na zkoušky na školy, když si učitelka. To by šlo taky dělat z domu, nebo aspoň částečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elishka1 píše:
Co ucis, ze by ses odrazila tam?
Učím dějepis a zeměpis, takže tam je to zabitý.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Podle přílohy č. 2 k živnostenskému zákonu:
K činnosti účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence je třeba:
a) vysokoškolské vzdělání a 3 roky praxe v oboru, nebo
b) vyšší odborné vzdělání a 5 let praxe v oboru, nebo
c) střední vzdělání s maturitní zkouškou a 5 let praxe v oboru, nebo
d) osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 5 let praxe v oboru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delat ucto jako vedlejsak bez praxe jen po kurzu je podle me fikce. Co doucovani, lektorka kurzu pro dospele, krouzky pro deti ( i kdyz ty asi moc ohodnocene nejsou). Odpichla bych se od toho ze umis ucit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, potřebuju poradit. Píšu na mobilu, tak se předem omlouvám za chyby. Pracuji jako učitelka, peníze se dají, ale jelikož nemáme zatím děti, tak jsem si říkala, že bych měla nějaký přivýdělek. Napadlo mě dodělat si rekvalifikační kurz účetnictví a daně. Říkala jsem si, že se tohle dá dělat i pak při rodičovské a teď při práce po večerech/víkendech. Jaký na to máte názor? Manželovi je to jedno, ale rodina mě od toho odrazuje, že je to zbytečné. Ale já si říkám, že každá koruna dobrá
Anonym - zaměstnání nechci spojit s profilem.