Druhá vakcína MMR

529
9.11.25 22:40

Druhá vakcina MMR

Ahoj, chci se tu poradit ohledně druhé vakciny MMR, synovi bude 6 let 5.12. Měli by jsme jít zítra, už jsem to odkládala asi o 14 dní kvůli nemoci, ale pak přišla další a měl teď 2 virózy za sebou dva dny s horečkama, je to týden co je už zdráv, ale nevím jestli to na očkování není ještě brzy, zase ale nechci potom řešit něco takovýho kolem Vánoc. Na tu první měl tu reakci hned po očkování horečky a pak klid a po 10 dnech opět horečky a osypání. Doktor o tom ví a dal mi něco co mu mám předtím dát, ale stejně.
Zítra ho tam stejně beru, protože má popraskaný a zarudlý žalud, takže se taky bojím že to bude nějaký zánět a jsem rozhodnutá ho ještě neočkovat, je to nějaký problém když první vakcina byla 2021.
Popravdě nechápu, proč nás ženou na očkování na začátku epidemií chřipek a nachlazení, to zas vlezl do školky a už to jelo. Na jaře by to bylo stoprocentně lepší, jak dlouho se to dá odkládat? Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2517
9.11.25 23:05

My odkládáme klidně půl roku, někdy se to protáhne klidně i rok, nikdy jsem nepřistoupila na očkování, pokud dítě nebylo v dobré kondici. Záleží na tom nejzazším termínu, aby se nemuselo očkovat od začátku znova všechny dávky, to je jediný. Já na jaro počkala už párkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
10.11.25 04:38

I u miminka jsem odkládala hexu 8 měsíců - viróza od starších, klíště, další viróza, šestá nemoc, další viróza. (A teda vyšlo to na prosinec, to už byla konečně zdravá.) Takže přesně jak píše @inzenyrka85, hleděla bych pouze na nejzazší termín. Ale i kdyby měl být teď, nedala bych vakcínu dítěti v takovém stavu. Bez ohledu na reakce, zrovna horečky a osypání považuju za “v pohodě” reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
10.11.25 06:39

@dracula-s není problém to ještě odložit, domluv se s pediatrem. Moje dcery neměly žádné reakce po očkování, takže bych to zas tak dlouho neodkládala, ale vyčkala, až bude plně fit..každé dítě je samozřejmě jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
10.11.25 06:42
@dracula-s píše: Více

Pomohlo to očkování, když je syn pořád na huntě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
10.11.25 07:01
@Takco píše: Více

Jakou to má souvislost? To očkování není proti běžným virózám.

Příspěvek upraven 10.11.25 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
10.11.25 08:16
@dracula-s píše: Více

Náš dostal druhou dávku skoro v 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.11.25 08:17

Moje skoro devítileté dítě nemá ani jednu dávku, asi tak to lze odložit. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.25 08:39

Moje dvojčata dostala 1.dávku MMR až před 3.rokem a 2. přeočkování pak až skoro v 9 letech (protože jsem nechtěla očkovat v covidu), nestalo se vůbec nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1852
10.11.25 09:13

Pokud by byl až do očkování nyní zdraví, tak bych nechala naockovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.11.25 09:37
@Velryba černá píše: Více

Reakce naprosto mimo. Spletla sis diskuzi. Nejde o neočkování, ale o rozestup mezi vakcínami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.11.25 09:41
@Janli píše: Více

Nikoli, nespletla, ptala se, jak dlouho lze odkládat.
Ale mohu uvést příklad dalšího dítěte, první dávka těsně před čtvrtým rokem věku, druhou dostane v dohledné době, dítěti je třináct.

• Citovat
  • Upravit
6626
10.11.25 09:51
@Velryba černá píše: Více

Ale druhou dávku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.11.25 09:52

@dracula-s já jsem lékařce řekla, že očkovat budu až na jaře. V zimě jsem neočkovala i když dítě vypadalo zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.11.25 09:54
@Janli píše: Více

No dobře, proto jsem uvedla případ číslo dvě.
U prvně zmíněného se jedná o celkový odklad, nikoli neočkování jako takové.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek