Druhé dítě a rok v práci

163
25.4.23 02:20

Druhé dítě a rok v práci

Ahoj,

vracím se po 3 letech po mateřské do svého původního zaměstnání. Dcera nastupuje do školky já do práce. Zajímá mě, když budeme mít druhé dítě příští rok, tzn. rok co odpracuji, jaky mám nárok na mateřskou? Z jakého platu se vypočítá, z toho původního nebo nového?

Smlouva na dobu neurčitou, která mi pokračuje nadále po mateřské, ale teď s vyšší mzdou.

Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3707
25.4.23 05:55

@anonym9999 pokud porodíš do 4.narozenin dcery, tak dostaneš tu starou mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.4.23 06:03
@suzka1 píše:
@anonym9999 pokud porodíš do 4.narozenin dcery, tak dostaneš tu starou mateřskou.

To neni pravda, když pise, ze ted bude mit vyssi plat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.4.23 06:03
@suzka1 píše:

Tak já teď měla mateřskou vyšší, a to jsem mezitím nepracovala (děti přesně po třech letech), takže nejak se to zhodnocovalo. Zeptej se na personálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.4.23 06:07

@anonym9999 A jinak narok na materskou mit budes a bude se pocitat z toho akrualniho platu, když je vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.4.23 06:08
@Anett.taa píše:
Tak já teď měla mateřskou vyšší, a to jsem mezitím nepracovala (děti přesně po třech letech), takže nejak se to zhodnocovalo. Zeptej se na personálním.

S tim nema personální nic společného, zvedaji se pravidelně redukcni hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.4.23 06:15
@j.a.n.i1 píše:
S tim nema personální nic společného, zvedaji se pravidelně redukcni hranice.

To ano, ale ještě ta firma zvedá mzdu, třeba mají roční zhodnocení, to je všude jiné. A výši MD jí můžou říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.4.23 07:03
@Anett.taa píše:
To ano, ale ještě ta firma zvedá mzdu, třeba mají roční zhodnocení, to je všude jiné. A výši MD jí můžou říct.

Jelikož ji nepocitaji, tak ji ji fakt na personálním neřeknou. A pokud nepracujes, tak se tabulkové zvednuti mzdy do mateřské nepromitne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí