Druhé dítě ke 20měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2761
17.10.12 17:36

Druhé dítě?? poraďte mi..

Ahojky maminky.. Chtěla jsem se vás zeptat, mám dilema.. Mám 20m holcicku, ale chtela bych jeste druhe, nechci jedináčka, ale malou jsem měla po vyučení a tak nemám odpracováno a bojim se abych u druhého dostávala nějaké peníze?? Jinak by jsme to neutáhli… A druhé mimčo si nechci pořizovat až by bylo malé 6-7, to uz je velky odstup.. jaky na to mate nazor?? nebo jste to nejaka zazila?? predem moc dekuji za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1618
17.10.12 17:39

No na rodičovskou mají nárok všichni ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.10.12 17:41

Ale jo to samozdřejmě, ale mám tet u male 4letou variantu, tak jestli by mi dali u druheho 3letou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.10.12 17:44

A není tam taky ta možnost volby délky rodičáku podle manžela? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.10.12 17:45

Aha, tak to nevím přesně, někdo tu psal, že si to můžeš nějak napsat na otce tu 3letou, ale snad ti poradí někdo fundovanější:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
17.10.12 17:45

Já mám mimčo a prvnmu už je 13 let, asi bych neřešila věkový rozdíl mezi sourozenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.10.12 17:46

Mám přítele, ale ma porad problem sehnat praci, tak si zdravotni a socialni plati sam a pracuje na volnou nohu, tak prave proto se ptam :) jinak bych si to na nej prehodila hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.10.12 17:47

Předpokládám, že práci nemáš (tj. trvající smlouvu), tudíž kratší rodičák jak čtyřletý jedině na manžela, pokud je zaměstnanec, tak aby splnil 270dnů smlouvy za poslední 2roky a smlouva trvající v den narození dítěte, pokud je osvč, tak tam si nejsem jistá, co přesně se musí, tuším platit nemocenská.

Čerpá se podle nového 220tis, takže na tři roky děleno 36, což už ti nevyjde dřívějších 7600, ale jen něco přes 6tis, pokud se dobře pamatuju. Výši rodičáku si můžeš upravovat každé 3m, zkrátka se spočítá, co ti už vyplatili a stanoví se ze zbytku nová výše.

Pokud by muž nesplnil podmínky, tak ti fakt náleží jen čtyřletá a nic s tím neuděláš, ale když nastoupíš do práce, počkáš zkušebku a pak otěhotníš, tak budeš mít nárok pak i na ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.10.12 17:48

Sikorka, jenže ja už bych tohle asi nedala, práve bych je chtela za sebou, ptz malou vychovat a pak se dostat do klidneho rezimu a pak znova mimco.. ja nevim… Nenabouralo Ti to trosku tak nejak zajety rezim ktery vyhovoval? a prave by si hodne vyhrali spolu kdyz by byli po sobe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.10.12 17:50

Ppm?? a dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
17.10.12 17:57
Ne ne, jsem úplně spokojená a víc si to užívám, ale je pravda, že si moc nevyhrajou, to jo, spíš ten starší ho hlídá, ale rád :)
@Marbuli píše:
Sikorka, jenže ja už bych tohle asi nedala, práve bych je chtela za sebou, ptz malou vychovat a pak se dostat do klidneho rezimu a pak znova mimco.. ja nevim… Nenabouralo Ti to trosku tak nejak zajety rezim ktery vyhovoval? a prave by si hodne vyhrali spolu kdyz by byli po sobe..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.10.12 18:10

Toho se prave bojim ze kdybych mela potom az by byla mala starsi a mela to male jen nachvilku pohlidat ze proste chtit nebude a bude to delat z donuceni a sousozence nebude mmit rada.. Spis bych chtela takhle za sebou, ale byla sem nazoru ze jedno dite a dalsi az pujde mala do skoly, ale tet mi to jako dobrej napad nepripada… ja nevim, porad premyslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.10.12 19:17

Mám děti po víc jak 8 mi a 12 ti letech od sebe a problém jsem teda neviděla v ničem, ba naopak ;)
Já teda nevím, ale nebylo by ve vašem případku - když to tak čtu - lepší se trochu finančně postavit na vlastní nohy, trochu si přilepšit, než plodit děti do nejistoty?
Ono malý děcka malý starosti, velký děcka, tam je to už úplně jiná liga, hlavně finančně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
17.10.12 19:36
@Marbuli píše:
Sikorka, jenže ja už bych tohle asi nedala, práve bych je chtela za sebou, ptz malou vychovat a pak se dostat do klidneho rezimu a pak znova mimco.. ja nevim… Nenabouralo Ti to trosku tak nejak zajety rezim ktery vyhovoval? a prave by si hodne vyhrali spolu kdyz by byli po sobe..

hele každý to má jinak, ale my máme děti 15 let od sebe a neměnila bych. Užiješ obě dvě, máš na ně čas, nehoníš se. Starší už může pomoct a je to větší pohoda. To, že si vyhrají není vůbec jistý, upřímně neznám moc sourozenců co si vyhrajou, většinou se jako děti nemusí a náš starší sourozence vyloženě nechtěl.
Mezi dětma bych šla určitě do práce, vydělala nějakou kačku, pobyla mezi lidma a pak bych si zase užila MD a mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
18.10.12 10:57

Právě jsem i přemýšlela nad tím že bych předčasně treba na 3 letech male ukoncila materskou a sla do prace a po nejake dobe zkusila druhe mimco..Protoze 4 roky je na me dlouha doba byt doma.. ale dekuji za nazory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin