Druhé dítě ve 39 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.6.24 13:40
@Janli píše: Více

Myslím, že se na to díváme každá z trochu jiné perspektivy. Ve svém příspěvku mluvím o tom, že interpretovat AMH jako běžný indikátor plodnosti je zavádějící, protože o šanci na početí nám toho moc neřekne. AMH poukazuje na funkční ovariální rezervu (na množství rostoucích folikulů, které mohou potenciálně ovulovat) a hladiny AMH mohou pomoci předpovědět reakci vaječníků na hormonální hyperstimulaci - nízké hladiny AMH korelují s nízkou odpovědí, která je definována jako získání méně než 5 oocytů nebo neúspěšný cyklus. Co se týká AMH jako indikátoru plodnosti, Americká akademie porodníků a gynekologů například velmi nedoporučuje provádět test AMH u žen, které potřebují poradenství týkající se jejich reprodukčního stavu a budoucí plodnosti a přitom nemají diagnostikovánu neplodnost. Podle této studie https://www.sciencedirect.com/…028222019641 snížená ovariální rezerva (AMH menší než 0.7 u žen ve věku 30-44) nebyla významně spojena se sníženou reprodukční schopností v budoucnosti. Podle některých studií může AMH přibližně odhadnout čas, který předchází menopauze, tohle je ale trochu kontroverzní - např. v této studii https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC3339896/ u žen s hladinou AMH nižší než 0,20 ng/ml nastala průměrně menopauza po 6 letech (ve věkové skupině 45-48 let) a ve věkové skupině 35-39 let po 10 letech.

Naše situace s manželem je specifická, protože jsme neměli z několika důvodů prostor pokusit se o miminko. Doktorka to věděla a přesto mi na základě jednoho krevního testu oznámila, že nejspíš budu moci otěhotnět jenom pomocí IVF a poslala nás rovnou do CARu. Až v druhém CARu nám lékař řekl, ať tomu dáme šanci a zkusíme to nejprve několik měsíců přirozeně. Pro páry snažící se o otěhotnění více jak rok, případně po 35 roku ženy více jak půl roku, je samozřejmě na místě důkladné vyšetření a léčba.

Vzhledem k mému věku a dalším zdravotním + psychickým problémům považuji otěhotnění za požehnání :srdce: a jsem vůči tomu velmi pokorná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.24 14:51

Je mi 37, dceři jsou 2, už pracujeme na druhém, taky si mateřství neskutečně užívám, druhé chci co nejdříve, prootze se 1. bojím, že to v tomhle věku nemusí jít tak snadno 2. bojím se VVV, které každým roke máji vyšší riziko 3. bojím se, že čím je tělo starší, tím hůř se dá po těhotenství dokupy a já si na vzhledu dost zakládám :lol: takže za mě ty dva roky jsou rozdíl a já už nečekám :mavam:

• Citovat
  • Upravit
417
10.6.24 18:20

@Mamca_1234 39 let je za me naprosto v pohode. Ale sestilety rozdil mezi detmi je na 💩. Cele detstvi je ten rozdil proste moc velky na to, aby si deti rozumely a mely podobne zajmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.6.24 20:28
@Oblu píše: Více

Ale houby. Každý rozdíl má něco ( mám oba). Rozumět si mohou i děti, které mají větší rozdíl ( zvlášť v pozdějším věku) a podobné zájmy nemusí mít přece. Já mám tři kluky, víc si rozumí prostřední s nejmladším (7 let rozdíl) než se starším (22 měsíců rozdíl). Se zájmy je to podobné. Nejmladší se ještě nevyprofiloval, ale dva starší mají zájmy úplně rozdílné, i povahově jsou jiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí