Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napíšu v dubnu
![]()
Zatím můžu hodnotit jen celodenní nevolnosti s prvním, pohoda, zaspala jsem to, válela se. Celodenní nevolnost s dvouleťákem je vážně hitparáda. Únava u prvního..spánek. Únava teď..pomalu si musim dávat sirky do očí, abych nepadla.
A tak dále ![]()
Těhotenství mi teď přijde jako příííšerně omezující záležitost. Úplně umírám
![]()
Jsem v sedmém měsíci, v době porodu bude prvi dceři rok a pul. Žiju
Moje mamina vždycky říká, ze jsme ted nějaké citlivky. První 2 děti mela přesně rok po sobě, ja pak prisla za 2,5 roku. Její tchýně ji nabízela, ze si nejstarsiho vezme k sobě, aby zvládla ty ostatní dvě. Rezolutně odmítla, ze kdyz děti chtela, tak se o ne dokáže i postarat. Jo, stará skola ![]()
Víš jak je krásně, kdyz se to první k bříšku prituli a hladí ho
Pak na něj skočí, vevnitř si to prte nenechá líbit, do matky to buší zvenku zevnitř
Nemenila bych ani na sekundu, to víš, ze taky občas hlavou probleskne, jestli jsme se neukvapili, ale jak příroda chtela, tak se stalo
Kdyz oba chcete, tak to je super ![]()
Mam mezi detmi 2,5 roku a jeste k tomu pracuju. Mam teda hodne deti, ale nejak silene mi to neprislo. Jen jsem nela blbe tehotenstvi, hodne jsem zhubla a do toho migreny, ale kdyby mne tohle minulo, tak uplne v pohode.
Máme děti rok a půl po sobě a musím říct, že to sice bylo z počátku chvílema náročný, ale teď (starší má skoro 4 roky, mladší 2,5) je to už docela pohoda, bezvadně se zabaví spolu, dělají sice nepořádek, jsou hluční, ale i hodinu o nich nevím. Znám pár mamin v okolí, co mají jedno, a děcka jsou jim hodně za z…
přijde mi, že je to pro ně náročnějsí než pro mě ty dvě.
Všechno se dá zvládnout, já mám sice děti od sebe 3,5 roku, ale problémů jsem při druhém těhotenství měla nespočetně. Ze začátku nevolnosti, zhubla jsem ze 65kg na 55kg, do šestého měsíce jsem jen hubla. Celkem 2,5měsíce jsem musela ležet v nemocnici s nohama nahoře, neb jsem se otevírala a hrozil předčasný porod, do toho jsme předělávali starý barák a byli vystěhovaní u sousedky v jedné místnosti s manželem a starším synkem, pak nám u starého baráku spadly stropy, ono pak zjistíš, že nemá cenu řešit kraviny, všechno se dá zvládnout. Inženýr a projektant, který se o naši přestavbu staral, tak zkolaboval a měl nádor na mozku, posléze zemřel, takže jsem z nemocnice sháněla někoho, kdo dá naši přestavbu dál do pořádku a vůbec si nepřipouštěla nějaký předčasný porod, kterým měl stále strašili…, všechno se dá zvládnout, jen se musí člověk zapřít.
@beruska03 jj jen je to ještě veřejné tajemství tedy tajné na facebooku, ale na silvestra to řeknem Jirkovejm rodičům a pak už to bude venku
Stalo se no, tak doufám, že mi osud nadělí konečně holku ![]()
Neboj, při druhým těhotenství zjistíš, že jsi při prvním řešila úplný kraviny. já se při prvním těhotenství, když mě poprosila maminka o pomoc s kočárkem, omlouvala, že ne, že jsem těhotná, a kočár se bojím tahat, 9kilový pakl minerálek jsme odmítala dát do vozíku, a z vozíku na pás ![]()
při druhém těhotenství jsme od začátku do konce tahala sama do MHD golfky se starším, několikrát denně jsem zvedala cca 12kg batole,, a navíc jednu dobu bylo synovou velkou zábavou, když jsem si lehla, tak na mě skočil, a hupal mi po břiše. dlouho trvalo, než v roce a půl pochopil že oopravdu ne. takže buď v klidu, zvládneš to
Holky moc děkuji za příspevky! moc moc jste me uklidnily, potrebovala jsem jen takové to ženské pohlazení po duši ve forme babského pokecu
manzel uklidnuje také ale to je chlap ten vi prd
takze díky a jdu do toho, moc se tesim a treba budu mit vytouzenou holcicku
ale kdyz budu mit druhého klucika tak se zlobit urco nebudu
mejte se ![]()
@irca.s Hlavně ať vše dopadne dobře a jste zdraví, je jedno jestli bude kluk či holka
pa