Platí se clo na balíček z Hong Kongu?

19.12.13 23:17

Platí se clo na balíček z Hong Kongu?

Objednala jsem si kosmetiku.Budu platit clo, věděl by někdo? Zas jsem v tom frmolu zapomněla zavolat na celní správu :-(Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
19.12.13 23:18

Manžel objednává a nikdy neplatil. Až teď poprvé si objednal zbraň na airsoft a musel zaplatit daň a clo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
19.12.13 23:37
sabrinafromprague píše:
Objednala jsem si kosmetiku.Budu platit clo, věděl by někdo? Zas jsem v tom frmolu zapomněla zavolat na celní správu :-(Dík

Záleží na ceně toho co sis nechala poslat, pokud je to do 500, tak neplatíš nic, pokud je to nad 500, tak bys měla zaplatit clo a DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
19.12.13 23:43

Manžel objednává dost často - většinou drobnosti, clo nikdy neplatil. Jeho kamarád si objednal totožnou věc od jiného prodávajícího (mobil) a clo platil. Zjišťovali jsme co a jak - clo se neplatí standartně do 200 euro nebo tak nějak, popřípadě pokud je balíček označen jako dárek a není pojištěn nad tuto částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
19.12.13 23:44

Clo se vyměřuje až od hodnoty 150 EUR, 22 EUR (tedy zhruba ta pětistovka uváděná @Heineken ) je částka, od které se platí DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
19.12.13 23:48

@Elke Jj, máš pravdu, těch 200 bylo nejspíš v dolarech. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
20.12.13 00:05

@afghani A jak to vždycky řešíte? Platíte nebo to nějak okecáte? Nečekají na nějaký všimný? Jsme bohužel závistivej a zkorumpovanej národ. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.12.13 00:07

Dary jsou od DPH osvobozeny do 45 EUR, ale vzhledem k tomu, že číňani tohohle označení zneužívají a „gift“ píšou skoro na všechno obchodní zboží, celníci to moc neberou v potaz.

Jinak já tam osobně nikdy nechodím, všechno řeším mailem a následně si to nechávám klasicky doručit na adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.12.13 00:18

Tam bude nejspíš platit těch 150 EUR. Každopádně od celkové částky by se mělo těch 45 EUR odečíst a daň a clo se platí jen z toho zbytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.12.13 00:20

@Elke Ale jak oni by to vypočítali? Z čeho? Když jí teta pošle třeba dárkovou kazertu a napíše tam gift, tak tam přece neuvádí cenu, ne? Když mi přítel pošle třeba z USA dárek, te´d posílal zrovna knížky, taky na krabici nepíše cenu a nic jsem neplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.12.13 00:37

Budou po tobě chtít doložení hodnoty, pokud nedoložíš, stanoví si cenu obvyklou.

Knížky jsou od cla osvobozené, DPH se platí normálně.

Jinak čas od času projde bez cla a dph i zboží, za které by se platit mělo - celníci to prostě nechytí nebo spletou (jednou mi přišla zásilka stříbrných šperků, v zásilce faktura na částku dost nad 22 EUR, na zásilce přelepka a razítko, že to úředně otevřeli - a prošlo to bez DPH).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
20.12.13 00:49

@sabrinafromprague jestli myslis ze strawberrynet, tak platit budes…ja tam driv objednavala vsechno, ale co to zacali takhle brutalne stihat, uz na to kaslu, nevyplati se to, mam pocit, ze dokonce jeden cas strawberrynet vracel zakaznikum clo, pokud ho museli zaplatit, ale nevim jak je to ted, uz tam celkem dlouho nenakupuju. Jinak je to presne jak pise @Elke a jeste bohuzel zaklad pro vymereni cla i DPH je jeste ke vsemu cena zbozi+postovne, coz nekdy celou zásilku jeste prodrazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.12.13 01:01

@Elke takže až mi přítel pošle jako dárek třeba kosmetiku z usa, tak z toho budu platot? to je brutální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.12.13 01:04

@lucillee Jahoda vrací clo i DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.12.13 01:07
@yourlady píše:
@Elke takže až mi přítel pošle jako dárek třeba kosmetiku z usa, tak z toho budu platot? to je brutální

může se to stát. Pokud tam jede jen na kratší dobu, je výhodnější, když ti to přiveze - u cestujících v letecké přepravě je limit 430 EUR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová