Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sousedce jednoduše řekni, vážená paní, prosím, starejte se laskavě sama o sebe.
A neboj, pokud se sebou něco děláš, chodíš do psychologa, určitě se to zlepší. Na sousedku se vyser nebo si dej sluchátka do uší, když jdeš po schodech domů.
@karfice píše:
A neboj, pokud se sebou něco děláš, chodíš do psychologa, určitě se to zlepší. Na sousedku se vyser nebo si dej sluchátka do uší, když jdeš po schodech domů.
Přesně tak. Kravajzna
![]()
A co je sousedka zač? důchodkyně nebo na MD, nebo proč je doma ona, že tě vidí přicházet z UP??
podle toho bych jí totiž odpálkovala.
Jinak teda ať přemýšlím jak přemýšlím, nenacházím důvod, který by se tě mohl týkat, že se zprotivíš všem zaměstnavatelům
ale pátrat nebudu ![]()
Odpovídala bych: ano máte pravdu no, nesmím si tak vymýšlet no…třeba ji to přejde…
@karfice píše:
Bojím se aby mě neřekla, že jsem drzá
@valina1 píše:
Odpovídala bych: ano máte pravdu no, nesmím si tak vymýšlet no…třeba ji to přejde…
Nic jí nemusí odpovídat, stačí pozdravit a jít dál do svého bytu. Tečka. Proč se musí vybavovat?
@kubykula píše:
A co je sousedka zač? důchodkyně nebo na MD, nebo proč je doma ona, že tě vidí přicházet z UP??
podle toho bych jí totiž odpálkovala.
Jinak teda ať přemýšlím jak přemýšlím, nenacházím důvod, který by se tě mohl týkat, že se zprotivíš všem zaměstnavatelům![]()
ale pátrat nebudu
Je to důchodkyně.
Mám něco podobného, je mi 44, mám malé děcko a nemůžu najít práci. A v baráku se o mně nese, že asi pracovat nechci a že si vybírám (už jsem byla i na výběrovém řízení na uklizečku
). Dodělala jsem si rekvalifikace, práci aktivně sháním, ale zatím nic. Přivydělávám si háčkováním a hlídáním dětí.
To, že mám odpracováno víc, než 20 let, nikdo nevidí.
Té největší rýpalce jsem řekla, že když mi jakoukoliv práci sežene, nastoupím. A dala pokoj.
Teď je bez práce i syn a tak se teď řeší, z čeho žijeme. Že si člověk třeba udělal finanční rezervy a teď z nich čerpá nebo porušil stavebka a penzijko, je nenapadne.
Co máš z ní, ona Tě neživí a živit nebude.
Příspěvek upraven 14.12.13 v 20:11
@karfice píše:
Nic jí nemusí odpovídat, stačí pozdravit a jít dál do svého bytu. Tečka. Proč se musí vybavovat?
ona mě buď zastaví ve městě nebo semnou jede ve výtahu.
@Anonymní píše:
Je to důchodkyně.
aha, tak to je jasný, nemá co dělat a kouká z okna.
Buď bych nereagovala, nebo jí řekla, co jí je do toho a nebo bych jí řekla a to já určitě, co se stará, že lepší práci mít nechci, manžel vydělá dost, já tam chodím jen abych se nenudila a nemusela špehovat ostatní nájemníky z okna ![]()
@Anonymní píše:
Ona je taky drzá. A ještě strká nos do věcí, které se jí netýkají.
@laducha hned si některé myslí, že si člověk vybírá a nechce se mu pracovat.
@Anonymní píše:
a ona drzá není, že se tě furt ptá a obtěžuje tě tím?
@Anonymní píše:
ona mě buď zastaví ve městě nebo semnou jede ve výtahu.
Ve městě - řekni, že spěcháš, a ve výtahu - jak jsem říkala, vem si sluchátka a knížku do ruky, že čteš.
Dobrý večer, dlouho mě trápí sousedka od nás ze vchodu. Teď jsem nějakou dobu opět nezaměstnaná, jen si přivydělávám při úřadu práce. S prací mám z osobních důvodu problémy, najít a udržet si ji. Já bych v práci zůstala, ale vždy jsem se nadřízeným nezamlouvala. Omlouvám se důvod nechci psát.
to jsem jí i řekla,,ale nebudu se jí svěřovat proč, když by to stejně nepochopila. Vždy když někam nastoupím, mají problém oni semnou, ne já z mé strany. Byla jsem s tím problémem u doktorky, ted navštěvuji psycholožku. Ta sousedka to neví a nemůže ani vědět, protože je drbna a ještě by si to přeložila podle svého obrazu ne tak jak to ve skutečnosti je.
No a ta sousedka co mě vždy potká tak se mě ptá, jestli už mám práci a jestli dělám při úřadu p.tam kde jsem jí předtím říkala, že dělám. Práci mám 5.min,od bydlení a ona často kouká z okna, tak vidí, že z tama chodívám. Vždy když mě potká říká větu: nemůžeš si vymýšlet, musíš brát takovou práci jaká je.
Jenže holky já si nevymýšlím
Nevím jak jí slušně odpálkovat, tak aby se už o mě nestarala. Bojím se, že v životě budu bezdomovec, nebudou mě nikde v práci chtít a ještě do toho ta sousedka na mě.
Prosím o zachování anonymity.