Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@afghani ne brambory se mrazit nemají, z toho bude pěknej humus tak na vyhození ![]()
Brambory by se mrazit neměly ![]()
já dělám anglická slanina, hermelín, grilovací koření, smetana
![]()
@afghani když si to pak sám sní
, brambory se prostě nemrazí, řešila jsme to už před lety kvůli příkrmům ![]()
No nevím, nezkoušela jsem. U nás se po nich vždy zapráší. Ale brambory by neměly přejít mrazem, když jsou syrové. Pokud jsou už uvařené, tak to myslím nevadí. Co třeba předsmažené hranolky a bramboráky, ty by pak nemohly být vůbec jedlé, ne?
@afghani u uvařených brambor už mražení nevadí. Taky je občas zamrazím a dají se jíst v pohodě. Jen je dobře je ohřívat v troubě ne třeba v mikrovlnce.
Já je nemrazím… ale moje babička jo a nikdy s nima nebyl problém. Jenom se pak musí ohřát v troubě, ne v mikrovlnce.
@afghani take bych nemrazila…
ja delam - pekac vymazu sadlem, platky syrovych brambor (osolit, opeprit) na to cibulka na jemne kosticky NAMLETE uzene maso (krkovice) a tak stale na stridacku, koncim brambory dam platky masla, podliju 1 dcl vody a zapekam zaklopene 35 min na 190
odklopim naleju vajicka se soli a dopekam 25 min
pak dam uz.syr a dopecu krusticku cca 10 min
@Tamtama píše:
Brambory by se mrazit neměly
já dělám anglická slanina, hermelín, grilovací koření, smetana![]()
todle zni dobre
, pisu si a ozkousim
brambory davas uvarene?
Zakladatelko klidne to zamraz, nic se tomu nestane.
Prodava se spousta mrazenych hotovek, kde jsou soucasti brambory a je to v pohode..
Nemrazíme. Děláme z dobrých brambor, uzeného (žebra, koleno nebo bůček, vše uvařené), cibule osmažené na sádle a vajec a trochy sýra na závěr nahoru. Prostě šunkofleky z polouvařených brambor.
@afghani Mrazím skoro všechno, ale brambory fakt nejsou dobré po rozmražení. Třeba polévka s bramborami, je z toho pak takové bahno, změní strukturu.
Ne, snist! Já teda nic mrazeneho nemam rada.
já dělám podle Vaňka, uzené, to se teda tady nejak blbe shání, kopec vajec…mňam.